Her yıl Ramazan ayında cadde ve sokaklarda kurulan tezgahlarda satışa sunulan meyan şerbeti, bu yıl da geleneği sürdürerek tüketicilerle buluştu.

Sur ilçesinde meyan şerbeti satışı yapan 37 yıllık esnaf Yılmaz Pala (48), Ramazan ayında sofralarda meyan şerbetinin vazgeçilmez olduğunu belirterek "Bu yıl Mart ayında hava biraz soğuk. Önceki yıllarda 6 veya 7 leğen şerbet yapıyorduk, ancak bu yıl günde ortalama iki leğen, yani 150 ila 200 litre akleşrası satış gerçetiriyoruz. Geçtiğimiz yılda Nisan ayında havalar soğuktu ve satışlarımız düşmüştü" dedi.

Diyarbakır'da insanlar serinlemek için parklara akın ediyor Diyarbakır'da insanlar serinlemek için parklara akın ediyor

Meyan kökü şerbetinin sağlık açısından faydalarına da değinen Pala, "Meyan kökü şerbeti genellikle açken içildiğinde mide ve böbrek taşları için oldukça faydalıdır. Ramazan ayında satışların artmasının sebebi, insanların iftar saatinde meyan kökü şerbetiyle oruçlarını açmalarından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle, böbrek taşlarını dahi düşürmede etkili olduğuna dair birçok tanıklık yapmış bulunmaktayım" şeklinde konuştu.

Kaynak: FIRAT KARAHAN