Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvansal, su ve bitkisel üretim planlaması için harekete geçti. Müdürlük, Tarımsal Üretim Planlaması İl Teknik Komitesi aracılığıyla üç yıllık planları oluşturdu ve bunları Tarım Bakanlığı'na iletti.

Tavuk Mangal Yapanlara Öneriler Tavuk Mangal Yapanlara Öneriler

Müdürlükten yapılan açıklamada, son yıllarda ekonomik, sosyal ve çevresel değişkenlerin yanı sıra küresel iklim değişikliği, sınırlı su kaynakları, artan nüfus ve kentleşme gibi faktörlerin gıda güvenliğinin önemini artırdığı vurgulandı.

Açıklamada, yönetmeliğin bitkisel, hayvansal ve su ürünleri üretiminde tarım havzası veya işletme bazında üretimin planlanmasına odaklandığı belirtildi. Bu yönetmelikle, iklim değişikliği göz önünde bulundurularak uygun ekolojilerde üretim miktarının belirlenmesi ve arz güvencesinin sağlanması hedefleniyor.

Kentteki üretim planlamasını daha etkin hale getirmek için il ve ilçe müdürlükleri personeli, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı kurumlar, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, ziraat odaları, muhtarlıklar, tarım danışmanları ve öncü çiftçiler gibi paydaşlara bilgilendirme toplantıları düzenlendiği belirtildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından oluşturulan Tarımsal Üretim Planlaması İl Teknik Komitesi, hayvansal, su ve bitkisel üretim için üç yıllık planları hazırlayarak bakanlığa iletti.

Kaynak: UĞUR ERSİN