28 yıldır yemek sektöründe bulunan Mehmet usta yaprak döner kebaba yeniden tat getirdi. Eski dönerlerin tadını aldığınız yaprak döner, büyük ilgi görüyor.
Mehmet usta lahmacunu sevdiren bir isim. Bu kez sektörün başka bir tadını da yapıp satmaya başladı. Yıllar öncesinin yaprak döneri yeniden can buldu. Mehmet  Aslan, 28 yıllık deneyimiyle Diyarbakır'da adeta damak çatlatıyor.  Mehmet usta “ Ancak, sektördeki zorluklar ve yeni ustaların eksikliği geleceği düşündürüyor” diye konuştu.

Whatsapp Image 2024 02 08 At 15.26.46
Mehmet Usta, sektörde geçirdiği 28 yılın ardından, mutfaktaki başlangıcından bahsederek, 1996 yılında restoran işine adım attıklarını ve ilk etapta Suriçi’nde  faaliyet gösterdiklerini belirtti. Mehmet Aslan, "İşe mutfaktan  giriş yaptım ve bugünlere gelmek elbette ki kolay olmadı" şeklinde konuştu.

Whatsapp Image 2024 02 08 At 15.24.52

"Artık her köşe başında restoranlar var, bin çeşit yemek bulunuyor" diyen Mehmet usta,  şehirdeki yemek kültürünün zenginliğine vurgu yaparak, "Masada çeşit çeşit salata ve soğan sarımsak ile görsel bir şölen yaşanıyor. Ancak bu sektörde çalışmak kolay değil, emek gerekiyor. Günde 12-13 saat çalışanlar var" dedi.

Tavuk Mangal Yapanlara Öneriler Tavuk Mangal Yapanlara Öneriler

Whatsapp Image 2024 02 08 At 15.26.22

Mehmet Aslan, "Büyük şehirlere göre uygun fiyatlarla hizmet veriyoruz. Ancak, sektörde yeni ustalar yetişmiyor. Herkes çocuklarının okul okumasını, memur olmasını istiyor. Sanırım bu meslek 15-20 yıl sonra yok olacak. Yakın zamanda bu mesleği yapacak usta bulmak zorlaşacak" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Whatsapp Image 2024 02 08 At 15.24.33

Kaynak: FIRAT KARAHAN