?>

15 kiloluk balina ekmeğe yoğun ilgi

Rize’de bir fırın işletmesinin esmer unlardan yaptığı ve ismine ‘Balina’ ismini verdiği ekmek yoğun ilgi görüyor..

Güncel - 4 yıl önce

Rize’de bir fırın işletmesinin esmer unlardan yaptığı ve ismine ‘Balina’ ismini verdiği ekmek yoğun ilgi görüyor. Rize’de bir fırın işletmecisi, ekşi maya ile yapılan geçmişte hemen her evde pişen ekmeği esmer un ile birleştirdi. 15 kilogramlık ekmekler yapan işletmeci, bu ekmeklerin satışını ise dilimler haline kilogram olarak satmaya başladı. Fırıncının kilosunu 15 TL’den sattığı ve ismine de ‘Balina’ dediği ekmek Rizeliler tarafından yoğun ilgi gördü. Bazı vatandaşın kilo kilo alarak il dışına dahi getirdiği balina ekmeğin bayatlama ömrünün uzun olması da tüketiciler tarafından tercih edilmesine neden oluyor. Balina ekmek vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görünce üretimini arttırdıklarını dile getiren Fırın Ustası Osman Karabela “Şimdi balina ekmeğimizi ekşi mayadan yapıyoruz. Kendi öz maya olarak, yani ekmeğin ana maddesi olarak ekşi maya kullanıyoruz. Normal maya yok. Bütün esmer unların karışımından meydana getirdiğimiz bir ekmek pişme süresi 2 saatten fazla sürüyor. Düşük derecede pişirerek bu ekmeği müşterilerimize sunuyoruz. Vatandaşın ilgisini çekti alan devamını istiyor. Bizde seriyi arttırdık” dedi. Vatandaşlara ilginç gelmesinden ziyade eski tadı aradıklarının altını çizen Karabela “Bazı insanlara ilginç geliyor, bazı insanlar eski tadı alıyor. Bizde o eski tadı yakaladık bu hususta ekşi maya üzerinde ağırlık verdik. Vatandaşında hoşuna gidiyor damak tadı var. Tabi lezzet çok önemli, bizim ekmeğimizde o lezzet var tercih etmeleri bundandır” ifadelerini kullandı. Sosyal medyadan görerek internetten sipariş dahi aldıklarını dile getiren Karabela “Satışımız müşterinin isteğine göre kilo işi olur ne kadar isterse yani. Kilosu şu anda 15 TL. Bir tanesi 14 kiloyu aşkın oluyor. Yani 15’e kadar balina ekmek var. Bazı insanlar arkadaşlarına götürüyorlar, uzak memleketlere götürüyorlar. İl dışında bunu tercih ediyorlar, insan bunu merak ediyor internet üzerinden görüyor. İstanbul’a gönderdim, Antalya’ya gönderdim. Bayatlama süresi 5 gün, dolapta 20 gün üzeri. Dolaba koy 20 gün üzeri hiç tazeliğini bozmaz. Normal ekmek 2 gün duruyor, 2 günden sonra artık kendini bırakıyor. Balina ekmeğin ömrü daha fazla oluyor” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Şanlıurfa’da DEAŞ operasyonunda 2 gözaltı

2022-01-20 00:00 - Güncel

Çürük raporu bulunan hükümet konağının yıkımı tamamlandı

2022-01-15 00:00 - Güncel

İş yerine kumar baskını

2022-01-15 00:00 - Güncel

Van’da sağlık çalışanlarının zorlu kış nöbeti devam ediyor

2022-01-15 00:00 - Güncel

Kahramanmaraş’ta bir kişiden tabanca ele geçirildi

2022-01-15 00:00 - Güncel

Harran Üniversitesi olimpiyat kafilesine ev sahipliği yapıyor

2022-01-20 00:00 - Güncel

Şanlıurfa sokakları kayak pistine döndü

2022-01-20 00:00 - Güncel

Kahramanmaraş’ta yoğun kar nedeniyle ceviz seraları zarar gördü

2022-01-20 00:00 - Güncel

Malatya’da yoğun kar için şükür kurbanı

2022-01-20 00:00 - Güncel

Yüksekova buz kesti

2022-01-20 00:00 - Güncel

İlgili Haberler

Muğla'da korkutan deprem

14:06 - Güncel

Pınar Erbaş ekrana neden çıkmadığını açıkladı!

14:00 - Güncel

Gölpazarı’nda KADES farkındalık çalışmaları yapıldı

10:36 - Güncel

Arpalar kar yağmadan toprakla buluşuyor

10:36 - Güncel

Tarımsal destekler hakkında bilgilendirme yapıldı

10:39 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakırlılara yılbaşı alışverişi uyarısı

15:30 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Soğuk Gecelere Karşı Uzmanlardan Kombi ve Klima Bakımı Uyarısı

14:36 - Diyarbakır

Çınar’da Pikap Şarampole Yuvarlandı: 1 Yaralı

14:33 - Diyarbakır

HAK-İŞ Diyarbakır İl Başkanı Aküzüm’e Anlamlı Ziyaret

14:31 - Diyarbakır

Kızılay Diyarbakır Şubesi’nde Otizmli Çocuklar İçin Anlamlı Buluşma

14:28 - Diyarbakır