?>

"19 KİT özelleştirilecek" iddialarına yalanlama

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 19 Kamu iktisadi Teşebbüsü'nün (KİT) hazırlanan bir Kanun taslağı yoluyla özelleştirileceği ve yabancı sermayeye satılacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Güncel - 2 yıl önce

Konuyla ilgili Bakanlıktan yapılan yazılı açıklama şu ifadelere yer verildi:
"Çeşitli basın yayın organlarında, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Deniz Yavuzyılmaz tarafından, Sayın Bakanımıza atfen 19 Kamu iktisadi Teşebbüsü'nün (KİT) hazırlanan bir Kanun taslağı yoluyla özelleştirileceği ve yabancı sermayeye satılacağı veya kapatılacağı iddia edilmiştir. Bu iddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmaaktadır. 
Bu çerçevede KİT reformu kapsamında yapılacak düzenlemelere ilişkin kamuoyumuzu aydınlatmak adına aşağıdaki açıklamayı yapmak zaruri görülmüştür. 
Bilindiği üzere, KİT'ler 233 sayılı KHK'ye tabi ve sermayesinin tamamı devlete ait olan teşebbüslerdir. KİT'lerin anılan KHK kapsamında hâlihazırda verimlilik ve karlılık ilkeleri doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmeleri gerekmektedir. Taslak aşamasında olan düzenlemeler ile KİT'lerin daha etkin ve verimli çalışmaları ve kurumsallıklarını artırmaları amaçlanmaktadır. Bunu satış olarak yorumlamak iyi niyetli bir yaklaşım olmayıp halkı bilinçli olarak kandırmaktır. 
Taslak çalışmada yer alan hususlardan biri yönetim kurullarının daha profesyonel bir yapıya kavuşmasını sağlamaktır. Yönetim kurullarında etkinliğin artırılması, stratejik hedef belirleme kabiliyetlerinin geliştirilmesi, operasyonel faaliyetlerin devlet hedefleri ile daha uyumlu bir şekilde gerçekleştirilmesi, kamu işletmelerinin etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesine katkı sağlayacaktır. Bu çerçevede taslak değişiklikler ile uluslararası alanda genel kabul görmüş kurumsal yönetim uygulamaları, iyi uygulama örnekleri ve Türk Ticaret Kanunundaki yasal ve düzenleyici çerçeveden faydalanarak KİT'lerin yönetim kurullarında dönüşüm zemini oluşturulmaktadır. 
Çalışılan taslak düzenleme ile KİT'lerin kurumsallıklarının artırılarak sadece ülkemizde değil uluslararası platformlarda da rekabet güçlerinin artırılmasına katkıda bulunulması, şeffaflık ve hesap verebilirliğin uluslararası ilkelerle uyumlu bir şekilde en üst düzeyde sağlanması ve böylece ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına olumlu katkılar sunulması amaçlanmakta olup yapılan çalışmayı farklı yönlere çekmek yalnızca bu KİT'lere zarar verecektir. 
Bu çerçevede bu haberler sadece spekülasyon niteliğinde olup gerçeği yansıtmamaktadır." 
Haftanın Öne Çıkanları

Sosyal Medyada Güvenlik Hataları

2024-06-13 17:03 - Bilim ve Teknoloji

Malatya'da serinlemek için baraj gölüne giren bir kişi boğuldu

2024-06-19 18:59 - Güncel

Mekke'de 550'den fazla hacı adayı hayatını kaybetti

2024-06-19 21:38 - Dünya

Ortak kesilen kurbanlarda niyet birliği şart mıdır?

2024-06-15 07:37 - Güncel

Siyonist rejim bir kez daha sivilleri vurdu: 11 şehid, 25 yaralı

2024-06-20 09:00 - Güncel

Gıda denetimlerinde 608 kişi ve iş yerine 39,6 milyon lira ceza

2024-06-20 11:44 - Güncel

663 firmaya dâhilde işleme izin belgesi verildi

2024-06-15 10:13 - Ekonomi

Hizmet üretim endeksi aylık bazda azaldı

2024-06-14 10:52 - Ekonomi

Şanlıurfa'da bayramda ulaşım ücretsiz olacak

2024-06-14 11:41 - Güncel

Sahte sağlık raporu düzenleyen çeteye operasyon

2024-06-15 08:36 - Güncel

İlgili Haberler

Kahramanmaraş’ta çevre temizliği

09:55 - Güncel

Marmara Denizi’nde belgeselleri aratmayan görüntüler

09:56 - Güncel

ASELSAN, tarihin yazıldığı Şanlıurfa’da geleceğe yön veren teknolojilerini sergileyecek

09:57 - Güncel

Eskişehir Gastro Fest’te 3 günde 12 sanatçı sahne alacak

09:59 - Güncel

Perşembe’de 3 bin 500 metrelik yağmur suyu hattı yapılıyor

10:03 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da eşini öldürdüğü iddia edilen şahıs tutuklandı

22:56 - Diyarbakır

Kırılan dubalar yenilendi

15:06 - Diyarbakır

Diyarbakır’da bin öğrenci namaz farkındalığı için yürüdü

14:45 - Diyarbakır

Diyarbakır'da apartman dairesinde yangın

13:47 - Diyarbakır

Bağlar’da kontrolden çıkan otomobil 4 araca çarptı: 1 yaralı

13:45 - Diyarbakır