?>

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular bugün başlıyor

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurular başladı. Elektronik ortamda alınacak başvurular 31 Mayıs'a kadar sürecek.

Güncel - 2 yıl önce

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin başvuru duyurusu yayımladı.
Bugün elektronik ortamda başlayan başvurular, 31 Mayıs'a kadar devam edecek.
Tercih başvurusu ile atama ve göreve başlamaya ilişkin açıklamalar, sözlü sınavların tamamlanıp sonuçlarının ilanından sonra yapılacak.
Başvuracak adayların, 2023'te yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında, KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120'den 50 ve üzerinde puan alması gerekecek.
Sözlü sınava girmek için başvurusu onaylananlardan belirlenen puan türlerinin sonuçlarına göre, her alan için en yüksek puandan başlamak üzere atama alanları bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacak.
Sözlü sınav giriş belgeleri, 1 Haziran'da Bakanlığın internet sitesinden yayımlanacak ve adaylar fotoğraflı sözlü sınav giriş belgelerini bu adresten e-Devlet şifreleriyle alabilecek.
Adaylar eğitim bilimleri ve genel kültür, alanıyla ilgili konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, iletişim becerileri, öz güveni ve ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecek.
Sözlü sınav komisyonunun sekretarya işlemleri, sınav merkezlerinin bulunduğu il milli eğitim müdürlüklerince yürütülecek. 
Adaylar, sözlü sınava fotoğraflı sözlü sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgeleri ile alınacak. Bunun dışındaki sürücü belgesi, kurum kimlik kartı gibi belgeler geçerli sayılmayacak. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi olmayan adaylar sınav yapılan binaya alınmayacak.
Sözlü sınav sonuçları tüm adayların sözlü sınav süreçleri tamamlandıktan sonra duyurulacak ve adaylar sonuçlarını kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecek.
Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak.
Sözlü sınavlar, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ile Van'da yapılacak. 
Haftanın Öne Çıkanları

Pasur Belediyespor Play-Off'tan Elendi

2024-05-19 12:37 - Diyarbakır

İşgal çetesi Nablus'ta bir çocuğu alıkoydu

2024-05-19 09:54 - Dünya

Diyarbakır'da Kapalı Bypass Ameliyatıyla Sağlık Kazanıldı

2024-05-15 12:37 - Diyarbakır

Hazro'da Coşkulu 19 Mayıs Yürüyüşü

2024-05-15 14:28 - Diyarbakır

Brent petrol 83 dolar seviyesinde

2024-05-17 11:29 - Dünya

Şanlıurfa'da başıboş köpekler küçükbaş hayvanlara saldırdı

2024-05-19 13:09 - Asayiş

Türkiye'nin Biyolojik Zenginliği Gündemde: Litresi 10 Milyon Dolar

2024-05-15 14:32 - Bölge

Seren Karaduman Beauty Academy'den Geniş Hizmet Yelpazesi

2024-05-14 11:54 - Diyarbakır

Avusturya, UNRWA kararını değiştirdi

2024-05-18 15:53 - Dünya

Küçük çocuk harçlıklarını Gazze için bağışladı

2024-05-15 09:58 - Bölge

İlgili Haberler

Minareye yer bulamayınca duvara tasarladılar

09:28 - Güncel

Antakya’da yer fıstığı üretimi yapılan araziler incelendi

09:49 - Güncel

Alzaymır Merkezi’nde yeniden hayata tutundu

16:37 - Güncel

Atletizmde 9 yıldır kırılamayan Türkiye rekoru kırıldı

16:41 - Güncel

Polislerden şehit ailelerine anlamlı ziyareti

16:45 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Baba ve Oğlunun Öldürülmesi Davasında Yeni Gelişme

15:13 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Mezuniyet Coşkusu: 360 Genç Polis Göreve Hazır

15:02 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Öğrenciler Klasik Masalları Yeniden Yazdı

14:49 - Diyarbakır

BİK Genel Müdürü Çay, Diyarbakır'da bölge basınıyla buluştu

13:49 - Diyarbakır

Diyarbakır Ergani’de Pikap Devrildi: 1’i Çocuk 7 Kişi Yaralandı

13:22 - Diyarbakır