?>

2025 yılı hac ön kayıtları için süreç bugün başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2025 yılı Hac Organizasyonu kapsamında ön kayıt başvurusu ve kayıt yenileme işlemleri bugün itibarıyla yapılabiliyor.

Güncel - 2 yıl önce

Daha önce herhangi bir kaydı bulunmayan ve 2025 yılında hacca gitmek üzere ilk defa müracaat etmek isteyen vatandaşlar, ön kayıtlarını 16 Eylül 2024 tarihine kadar e–Devlet üzerinden gerçekleştirecek.
2025 yılında hacca gitmek üzere ilk defa kayıt yaptıracak olan vatandaşlar, 750 Türk Lirası olan ön kayıt ücretini anlaşmalı bankaların (Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım) hac kurumsal tahsilat hesabına yatırabilecek.
2024 yılı hac kurasına girdiği halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen ya da kesin kayıt sırası geldiği halde hacca gidemeyen vatandaşların kayıtları, bu yıl önceki yıllardan farklı olarak otomatik olarak yenilenmeyecek. Söz konusu vatandaşlar, hac ön kayıt ücreti ödemeden kayıt yenileme işlemlerini 16 Eylül 2024'e kadar e–Devlet üzerinden yapacak.
Başkasının yardımı olmadan günlük aktivitelerini gerçekleştiremeyecek derecede engelli, hasta veya yaşlı olan vatandaşlar, müracaatlarını, hacca daha önce hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte yapabilecek.
0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyen vatandaşlar, belirlenen süre içerisinde çocuklarının ön kayıtlarını yapabilecek, gruplarına ekleyebilecek ve söz konusu yaş aralığındaki çocuklar, ebeveylerinin kura kat sayılarını etkilemeyecek.
Müracaatlarda hacı adayı tarafından beyan edilen bilgiler esas alınacak; eş, anne – baba, kayınvalide - kayınbaba, kardeş, çocuk ve torun gibi akrabalık bağı bulunanlar, birbirleriyle bağlantı yapabilecek.
Grup birlikteliğinin 7 kişi ile sınırlı olması sebebiyle, akrabalık bağı 7'den fazla olanlar, akraba olduklarına dair belge ile birlikte müracaat ederek grup birlikteliği yapabilecek.
Herhangi bir akrabalık bağı olmayan vatandaşlar, talep etmeleri halinde 7 kişiyi geçmemek şartıyla, grup halinde müracaat edebilecek ve tek bir kura numarası ile kuraya katılabilecek.
2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yine sadece e-Devlet üzerinden alınacak.
"2025 Yılı Hac Organizasyonu" ile hac ön kayıtlarına dair detaylı bilgiye; Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün resmî internet sitesi olan www.hac.gov.tr web adresinden, Genel Müdürlüğün sosyal medya hesaplarından (@hacveumredib) ve il-ilçe müftülüklerinden ulaşılabilecek.
Ayrıca Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü çağrı merkezinden (0 850 260 13 13) hac ön kayıt süreci ile kayıt yenilemeye dair bilgi ve destek alınabilecek. 
Haftanın Öne Çıkanları

X, Yeni "Beğenmeme" Butonunu Test Ediyor

2024-07-30 15:07 - Bilim ve Teknoloji

BTK, Instagram'a erişim engeli getirdi

2024-08-02 09:05 - Bilim ve Teknoloji

VPN nedir, kullanmak güvenli mi?

2024-08-05 10:57 - Bilim ve Teknoloji

Dr. Yazıcı: Heniyye'nin şehadeti sadece Filistin için değil, bütün ümmet için büyük bir kayıp

2024-08-01 11:43 - Güncel

Diyarbakır’ın Etnik Çeşitliliği; Kültürel Mozaik

2024-08-02 11:41 - Diyarbakır

Bolu Dağı geçişinin İstanbul istikameti trafiğe kapatıldı

2024-07-31 08:08 - Güncel

Bursa’da şehit Heniyye suikastı protesto edildi

2024-07-31 19:48 - Güncel

Bitlis'te tarihi sikeler ele geçirildi

2024-08-02 11:36 - Asayiş

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Heniyye israilin alçakça saldırısıyla şehit edildi

2024-07-31 08:48 - Güncel

Ankara'da Şehid İsmail Heniyye için toplanan halk işgalcileri tel'în etti

2024-07-31 19:59 - Güncel

İlgili Haberler

Söğüt ve Bursa resmen kardeş şehir oldu

09:29 - Güncel

Kampüsün gizemli canlılarını fotoğraflıyor

09:34 - Güncel

Gürsu’da 28. Armut Festivali coşkuyla sona erdi

09:40 - Güncel

Konak Tramvayı’nda nefes kesen tatbikat

09:40 - Güncel

Erzincan’da Kahraman Tanoğlu Camii ibadete açıldı

09:40 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da arazide kadın cesedi bulundu: 2 şüpheli gözaltında

13:16 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yem makinesine sıkışan işçi yaşamını yitirdi

13:14 - Diyarbakır

Diyarbakır’da park sorunu

12:39 - Diyarbakır

ÇAYKUR Bölge Müdürü Musluoğlu’ndan Hamo Ağa'ya ziyaret

12:00 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 1396 yıllık gizli tarih

10:46 - Diyarbakır