?>

3 bin yıllık tarihi Gacer kadınlara kazanç kapısı oldu

Kayseri’nin Develi ilçesinde 3 bin yıllık ata tohumundan üretilen gacer buğdayının unundan mantı, erişte, kurabiye gibi ürünler üreten kadınlar, hem ev ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sunuyor.

Ekonomi - 3 yıl önce

Develi yöresine ait coğrafi işaretli gacer, kadın kooperatifinde yeniden hayat buldu. 3 bin yıllık ata tohumundan üretilmeye başlanan gacer buğdayının unundan çeşitli ürünler üreten kadınlar, kadın kooperatifiyle güçlerine güç kattı. Gacer unundan mantı, erişte, kurabiye üreten kadınlar, ev ekonomilerine de katkı da bulunuyor. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in kentte göreve başlamasıyla açılan Develi Kadın Kooperatifinde çalışmalarını sürdüren kadınlar, ihracat yapmayı amaçlıyor.
Develi Kadın Kooperatifi Başkanı Fatma Karadan, "Kooperatifimizde 1 yıldır aktif olarak çalışıyoruz. Burada unlu mamuller üzerine çalışıyoruz. Mantı, erişte gördüğünüz bu ürünleri arkadaşlarımızla beraber yapıyoruz. Gacerli ürünlerimiz var. Burada aynı zamanda gaceri tanıtıyoruz. Gacerli kurabiyelerimiz, gacer ekmeği, unu, bulguru hepsi mevcut. Gacerin şekere, tansiyona, hazımsızlığa, kalp rahatsızlığına ve birçok hastalığa iyi geldiğini biliyoruz. Halkımız da bilinçlensin istiyoruz. Gaceri dünyaya tanıtmak istiyoruz. Burada birçok bayana istihdam sağlamak ve büyümek istiyoruz. İhracat yaparak dünyaya açılmak istiyoruz. Bayanların her alanda olduğunu göstermek istiyoruz. Kadınlarımız da ayaklarının üzerinde dursunlar, özgüvenli olsunlar. Kadın isterse her şeyi başarabilir. Ben bir ev hanımıydım. Şu anda elimden her iş geliyor. Her şeyi yapabilirim. Kendime özgüvenim var. Kadınlarımızda sosyalleşsinler ve çalışsınlar. Kooperatifimizle beraber buradaki kadınlarında özgüvenleri geldi, sosyalleştiler ve çok mutlular. Buraya geldiklerinde kendilerini daha iyi hissettiklerini söylüyorlar. Evlerine de bir katkıda bulunuyorlar. En güzeli de bu" ifadelerini kullandı.
Vali Çiçek’e teşekkür eden Karadan, "Gökmen valimize çok teşekkür ederiz. Emekleri çok, desteği çok. Gerçekten hakkını ödeyemeyiz. Onu da mahcup etmeyeceğimizi düşünüyorum. Çok çalışıp onu mahcup etmeyeceğiz. Kendisine ve ekibine çok teşekkür ederiz. Büyük destek veriyorlar" dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da husumetli iki aile barıştırıldı

2024-01-04 12:41 - Diyarbakır

Yerli ve milli sürücüsüz trenimiz raylara çıkmaya hazır

2024-01-03 14:50 - Bilim ve Teknoloji

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı!

2024-01-07 12:46 - Bilim ve Teknoloji

Yeni nesil bilmez, Eskilerin gözü yaşlı

2024-01-07 12:14 - Diyarbakır

Akaryakıt zamlarına tepki gösteren sürücüler: Kazancımız yakıta gidiyor

2024-01-06 12:47 - Ekonomi

Kuzey Ege'de feribot seferlerine fırtına engeli

2024-01-06 10:19 - Güncel

Kelek yapmanın anlamı nedir!

2024-01-05 15:53 - -

Van'da 492 köye ulaşım sağlanamıyor

2024-01-06 10:17 - Güncel

29 hükümlü yakalandı

2024-01-08 11:55 - Asayiş

Mesafeli satış firmalarına 86,2 milyon lira ceza kesildi

2024-01-06 09:53 - Güncel

İlgili Haberler

Enflasyon eylülde aylık yüzde 1,84 arttı

10:10 - Ekonomi

Kadın kooperatifine 746 bin liralık destek

11:54 - Ekonomi

BDDK’dan cep telefonu ve kredi kartı kararları

21:15 - Ekonomi

Vodafone Red’liler, yurt dışı ve yaz ayrıcalıklarıyla toplam 264 milyon TL tasarruf etti

11:07 - Ekonomi

Sinop’ta geleceğin bilinçli tüketicileri yetişiyor

13:16 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da McDonald’s önünde Filistin protestosu

11:52 - Diyarbakır

Bağlar’da kamyon ile taksi çarpıştı: 1 yaralı

11:45 - Diyarbakır

Gençlere ulaşmak için yeni yöntemler Diyarbakır’da konuşulacak

11:40 - Diyarbakır

Balkondan kopan taşlar dehşet saçtı

11:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da feci iş kazası:1 ölü 2 yaralı

00:47 - Diyarbakır