?>

4 Yıllık Emeği 30 Dakikada Kül Oldu: İkinci El Araç Alacaklara Hayati Uyarı

Eskişehir’de büyük bir emekle aldığı otomobili henüz yalnızca bir kez kullanan Cemal Kalkan, aracının aniden alev alarak yanmasıyla hayatının şokunu yaşadı. Kalkan’ın dramı, ikinci el araç alacaklara ders niteliğinde bir uyarı sunuyor.

Asayiş - 10 ay önce

Eskişehir'de yaşanan dramatik olay, ikinci el otomobil alırken dikkat edilmesi gerekenleri bir kez daha gündeme taşıdı. 4 yıl boyunca biriktirdiği parayla ilk otomobilini satın alan Cemal Kalkan, aracını yalnızca bir kez kullanabildi. Ancak o kısa sürüş, hayatının en acı anına dönüştü.
Olay, Tepebaşı ilçesi Gültepe Mahallesi'ndeki bir ara sokakta meydana geldi. Plakası 26 ALM 460 olan Tofaş marka araç, seyir halindeyken henüz kesin olarak belirlenemeyen bir sebepten dolayı bir anda alev aldı. İlk müdahaleyi araç sahibi ve çevredeki vatandaşlar yangın tüpleriyle yapmaya çalıştı. Ancak alevlerin kısa sürede tüm aracı sarması üzerine olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına aldı. Ne yazık ki, araç tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

"Dört Yılım Gözlerimin Önünde Yandı"

Olayın ardından büyük bir üzüntü yaşayan Cemal Kalkan, yaşadığı duygusal yıkımı şu sözlerle anlattı:“Aracıma gözüm gibi bakıyordum. Dört yıl boyunca 265 bin lira para biriktirmiştim. Arabamı sadece bir kere kullanabildim. Gözümün önünde yarım saat içinde kül oldu. Engelleyemedim. Sebebi büyük ihtimalle eski benzin hortumlarıymış.”

"Hurdaya Bile Vermeye Kıyamadım"

Araçla duygusal bağ kurduğunu ve ilk arabası olması nedeniyle hurdaya dahi veremediğini ifade eden Kalkan, "İlk göz ağrımdı. Satamadım, hurdasını atmaya kıyamadım. Bahçemde öylece duruyor. Haftalardır her sabah onu görerek uyanıyorum. Önceki sahibi tüm bakımlarının yapıldığını söylemişti, ben de inandım. Sanayide de kontrol ettirmiştim ama o eski hortumları fark edememişler," dedi.

İkinci El Araç Alacaklara Uyarı

Cemal Kalkan, yaşadığı olayın ardından ikinci el araç almak isteyen vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu:"Ne olursa olsun, aracın her detayına baksınlar. Ufak bir ihmalkârlık, insanın yıllarını yakabiliyor. Sadece görünüşe ya da söylenen sözlere güvenilmemeli. Profesyonel ekspertiz şart."

Uzmanlardan Uyarı:

Otomotiv sektörü uzmanları da, ikinci el araç alımlarında mutlaka detaylı mekanik kontroller, özellikle yakıt ve elektrik tesisatı gibi hayati parçaların kontrol edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Ya Herro Ya Merro Ne Demek?

2025-09-09 15:55 - Güncel

Linda İmami Ölüm Sebebi Nedir?

2025-09-08 21:51 - Güncel

Tu Dibini Ana Ne Demek?

2025-09-08 18:47 - Güncel

Cömert Giyim’in sahibi Murat Cömert’in yeğeni Damla Cömert kimdir, neden öldü?

2025-09-06 15:36 - Güncel

Hakan Melek Kimdir, Kaç Yaşındaydı, Neden Öldü, Gerçek Ölüm Sebebi Nedir?

2025-09-12 01:07 - Güncel

Palu’nun Mahman Domatesi Pazarda Yoğun İlgi Görüyor

2025-09-09 12:55 - Bölge

Diyarbakır Lice’de 1975 Depremi: Büyük Yıkım ve Acı Kayıp

2025-09-06 23:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Prestijli Düğün Salonu

2025-09-12 14:14 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Girişimci Akrep Zehri Üretiminde Türkiye’yi Avrupa ile Yarıştıracak

2025-09-11 13:59 - Diyarbakır

Manifest Grubu hakkında 'Teşhircilik' soruşturması

2025-09-08 15:05 - Asayiş

İlgili Haberler

Erzincan merkezli dolandırıcılık operasyonu

10:06 - Asayiş

PVC ustasını öldüren çocuk tetikçi ile azmettirici tutuklandı

10:13 - Asayiş

Devletin Şefkat Eli Sahada

13:16 - Asayiş

Başkentte sağanak hayatı felç etti

09:14 - Asayiş

Otoyolda ters yönde ilerleyen araca 90 bin TL ceza

09:21 - Asayiş

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da depozito dönemi başladı

13:06 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kalp Krizlerine Karşı Yerleştirilen OED Cihazı Çalındı

12:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Almanya’ya uzanan şaşırtıcı Nazi sembolü hikâyesi

12:18 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi 43 Yıldır Bilime Işık Tutuyor

12:03 - Diyarbakır

Sur’da eski binalar için yangın güvenliği seferberliği

11:44 - Diyarbakır