?>

64 yaşında azmiyle okuma yazma öğrendi: "Okumak Özgürlüktür"

Güncel - 11 ay önce

Niğde’de yaşayan 64 yaşındaki Fatma Ay, çocukluğunda okulun uzaklığı nedeniyle eğitim hayatına devam edemese de, yıllar sonra azmiyle okuma yazma öğrendi.
Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı kursa katılan Ay, üç ay boyunca haftada üç gün süren derslerle okuma yazma öğrenerek hayalini gerçekleştirdi.
Çocukken Aksaray’da yaşadıkları dönemde okulun uzak olması nedeniyle babası tarafından okula gönderilmediğini anlatan Fatma Ay, "Okul kaydım yapılmıştı, yedi yaşındaydım. Ama evimize yakın okul yoktu, servis de geçmiyordu. Babam uzak diye göndermedi. Biraz köyde gitmiştim ama yarım kaldı, tam öğrenemedim. Çok üzüldüm," sözleriyle içinde kalan ukdeyi dile getirdi.
Yıllar sonra bu eksikliğini tamamlamak için Halk Eğitim kursuna katılan Ay, hem ev işleri hem de şeker hastası eşiyle ilgilenmeyi ihmal etmeden derslerine düzenli devam etti.
"Eşim yemeğini yedikten sonra hemen dersimin başına oturuyordum. Yazdım, çalıştım, uğraştım. Sonra kalkıp evimi süpürdüm, bulaşıklarımı yıkadım" diyen Ay, başarısını azmine borçlu olduğunu söyledi.
Okuma yazma bilmenin bir özgürlük olduğunu vurgulayan Fatma Ay, "Artık bir yere giderken kimseye sormama gerek yok. Otobüslerin nereye gittiğini okuyorum. Hastanede hangi bölüme gideceğimi tabelalardan anlıyorum. Okumak insan için bir rehber, okuma yazma bilen herkes, her yere gidebilir, Türkiye’nin her yerini gezebilir" dedi.
Fatma Ay, özellikle okumayı öğrenmek isteyen ama çeşitli sebeplerle bunu erteleyen herkese seslenerek, "Küçük, büyük fark etmez. İnsanın içinde istek olduktan sonra her şey mümkün. Azim edince başarı da geliyor. Herkes okusun, kendine güvenip adım atsın. Okumak bir cesaret işi ve özgürlük" diye konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakırlıların Kökeni Nereye Dayanıyor: Çok Şaşıracaksınız!

2025-06-29 17:18 - Diyarbakır

Diyarbakır’da sıcak hava dalgası sokakları boşalttı

2025-06-29 11:46 - Diyarbakır

Emekliler Lokaline yoğun ilgi

2025-07-02 16:22 - Bölge

Diyarbakır'da Aile İçi Tartışma Kanlı Bitti

2025-07-02 10:35 - Diyarbakır

Adile Naşit’in Hayatı, Dini ve Dram Dolu Gerçekleri: Gözden Kaçan Ayrıntılar!

2025-07-01 16:13 - Biyoğrafi

Diyarbakır'ın kaç ismi var?

2025-07-05 09:25 - Diyarbakır

Yeşilçam Nedir? Yeşilçam Filmi ve Oyuncuları Kimlerdir?

2025-07-01 16:25 - Güncel

Diyarbakır'ın En Lüks Semti Hangisidir?

2025-06-30 18:17 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Ne Kadar Türk Var?

2025-07-01 12:41 - Diyarbakır

Diyarbakır ve Bölgede Etkili Olan Aşiretler hangileridir

2025-06-30 16:45 - Diyarbakır

İlgili Haberler

İş makinesinin darbesiyle 6 katlı bina yerle bir oldu

09:50 - Güncel

ADÜ Rektörü Kent, devam eden çalışmaları inceledi

09:53 - Güncel

Bilecik’te emekli olan polis memuru Taner’e plaket takdim edildi

09:53 - Güncel

Meteoroloji'den 19 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

10:29 - Güncel

Van semalarında hilal ay ve Venüs’ten görsel şölen

00:06 - Güncel

Günün Manşetleri

Haberimiz Ses Getirdi: Bağlar Belediyesi Koşuyolu Parkı Çevresinde Temizlik Çalışması Başlattı

20:20 - Diyarbakır

Sur’da İhtiyaç Sahiplerine Sıcak Yemek Desteği İçin İş Birliği Protokolü

17:18 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Buğday ve Arpa Hasadında Verim Sevinci

15:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kötü Kokuların Nedeni 3 Kamyon Çöpmüş

15:20 - Diyarbakır

Bağlar’da Apartman Sakinleri Kendilerini Sokağa Attı

15:15 - Diyarbakır