?>

Adalet Bakanı Tunç'tan Özgür Özel'e "avukatlık" tepkisi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Savunma hakkının koruyucusu avukatlarımızı, avukatlık mesleğini küçümseyen sorumsuz ifadeler kullanmak ana muhalefet partisinin genel başkanına yakışmamaktadır." dedi.

Güncel - 2 yıl önce

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek hakkında, 26 Kasım'da partisinin grup toplantısı ile Marmara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde yaptığı basın açıklamasındaki "Başka iş bilmiyorsa avukatlık yapabilir." sözlerine tepki gösterdi.
Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:
"Yargının üç sacayağından biri olan ve savunma hakkının temsilcisi konumundaki avukatlık mesleği, adaletin ve hakkın peşinden gitmek için verilen kutsal bir mücadelenin adıdır. 
Savunma hakkının koruyucusu avukatlarımızı, avukatlık mesleğini küçümseyen sorumsuz ifadeler kullanmak ana muhalefet partisinin genel başkanına yakışmamaktadır.
Adil yargılama hakkının sigortası olan avukatlarımıza yönelik ifade özgürlüğü sınırını aşan yakışıksız sözlerden herkesin kaçınması gerekir.
Daha önce hâkim ve Cumhuriyet savcılarımızı hedef alan, yargıya yönelik asla kabul edilemeyecek ifadeler kullanan CHP genel başkanı şimdi de avukatları küçümseyen sözlerle yakışıksız bir dil kullanmaya devam etmektedir.
Bir meslek grubunu yaralayıcı, özensiz ve düzeysiz bir dil kullanmak kimseye fayda sağlamaz. Hakaret diline ve hakaret siyasetine aziz milletimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da müsaade etmeyecektir. 
Sadece avukatlık mesleğine değil, görevini layıkıyla ve fedakarca yapan hiçbir meslek grubuna; karalayıcı, küçümseyici sözler sarf edilmemelidir. Bu özenli tavır sorumluluk sahibi herkesin görevidir." 
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'dan Icardi’ye şarkılı destek

2024-11-28 13:51 - Diyarbakır

WhatsApp, 2024 Sonunda 45 Telefon Modeline Desteğini Çekecek

2024-11-26 14:28 - Bilim ve Teknoloji

Dünya Robot Olimpiyatları’nda muhteşem kapanış

2024-12-01 03:49 - Bilim ve Teknoloji

Hatay’da şehit yakınları ve gazilere yeni nefes

2024-12-01 03:39 - Güncel

Otomobil boz ayıya çarptı

2024-11-25 12:18 - Asayiş

Doğu Karadeniz için fırtına uyarısı

2024-11-27 12:54 - Güncel

Lice’de Büyük Operasyon: İşte ayrıntılar

2024-11-28 16:50 - Diyarbakır

Vietnam'da elektronik sigara yasaklandı

2024-12-01 00:10 - Dünya

Diyarbakır’da dev fabrika açılışı

2024-11-28 19:50 - Diyarbakır

Çin'den ABD'nin Tayvan'a silah satışına tepki

2024-12-01 13:19 - Dünya

İlgili Haberler

Girne’deki gemi kazasında eşini kaybeden adamdan yürek burkan sözler

13:04 - Güncel

Avcılar ihbar etti, ekipler topladı: Kaçak avcılık düzenekleri imha edildi

13:05 - Güncel

Karadeniz Bölgesi’nin baro başkanları Kastamonu’da buluştu

13:06 - Güncel

Koruma altındaki kum zambakları çöplerin arasında kaldı

13:06 - Güncel

Dağköy’de kadın ve gençlerle üretim büyüyor

13:11 - Güncel

Günün Manşetleri

AK Parti Sur İlçe Başkanlığı’nda bayrak değişimi: Yeni başkan Mücahit Alakuş görevi devraldı

21:07 - Diyarbakır

Pazar günü fırtına alarmı! Meteoroloji saat verdi

16:14 - Diyarbakır

Diyarbakır’da çocukların hayal dünyası Barbie ile renklenecek

15:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da akaryakıt tankeri devrildi

15:20 - Diyarbakır

Akbal’dan Arslan’a Ziyaret

15:04 - Diyarbakır