?>

Afganistan'dan BM'nin ateşkes kararını veto eden ABD'nin tutumuna tepki

Afganistan İslam Emirliği, Cuma günü BMGK'nin Gazze için ateşkes çağrısında bulunan kararını veto eden ABD'yi kınayarak, "Veto kararı ABD'yi, Gazze'de devam eden zulümlerin açıkça suç ortağı haline getirmiştir." dedi.

Dünya - 2 yıl önce

Afganistan İslam Emirliği, dün BMGK'da üyelerin çoğunun mutabakata vardığı ateşkes kararının siyonist işgal rejiminin en büyük destekçisi ABD tarafından veto edilmesini kınayan bir açıklama yayımladı.
Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, veto kararının; ABD'nin uluslararası kurumları kendi siyasi amaçları doğrultusunda araçsallaştırdığının bir göstergesi olduğuna vurgu yapıldı.
Açıklamada, "ABD'nin, Gazze'de ateşkes çağrısında bulunan BM Güvenlik Konseyi kararlarını ve uluslararası fikir birliğini veto etmesini esef verici buluyoruz. Veto kararı, ABD'yi Gazze'de devam eden zulümlere açıkça suç ortağı haline getirmiştir." denildi.
Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, ABD'nin Uluslararası İnsan Hakları Günü münasebetiyle Filistin'deki savaş suçlarının faillerini kınamak ve yaptırım uygulamak yerine; İslam Emirliği yetkililerine yönelik yaptırım uygulamasının ABD'nin insan haklarını siyasi bir araç olarak kullandığı gerçeğini gözler önüne serdiğine dikkat çekildi.
"Siyonistlerin süregelen savaş suçlarına karşı ilkeli bir fikir birliği benimseyen, kalıcı ateşkes ve destek çağrısında bulunan BM üyesi devletlerin tutumunu takdir ediyoruz." denilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Tüm insanlığın tek bir aktörün siyasi hedefleri tarafından rehin tutulması, mevcut dünya düzeninin adaletsiz doğasını göstermekte, insan hakları iddiasında bulunan kuruluşların zayıf olan güvenilirliğini yok etmekte ve adil bir uluslararası düzene olan ihtiyacı ortaya koymaktadır."
ABD, Cuma günü BM Güvenlik Konseyi'nin acil ateşkes talebini veto etti. Birleşik Arap Emirlikleri'nin öne sürdüğü karar taslağına 13 üye lehte oy verirken, İngiltere çekimser kaldı. 
Haftanın Öne Çıkanları

73 ilde silah kaçakçılarına operasyon: Bin 264 gözaltı

2023-12-07 08:20 - Asayiş

Sağlık çalışanları: İnsanların hizmet ettikleri noktalara bombaların atılması kesinlikle katliam ve soykırımdır

2023-12-03 14:00 - Bölge

Siyonist rejim: Gazze'de 78 asker öldü

2023-12-05 11:31 - Dünya

Şanlıurfa'da fırında çıkan yangın korkuttu

2023-12-05 10:35 - Asayiş

Gaziantep'te 37 bin 693 kayıt dışı ilaç ele geçirildi

2023-12-07 10:01 - Sağlık

Şanlıurfa'da 2 otomobil çarpıştı: 2 yaralı

2023-12-06 09:22 - Asayiş

Ağrı'da buzlanma zincirleme trafik kazasına yol açtı: 19 yaralı

2023-12-05 10:13 - Asayiş

UNRWA: Gazze'de 130 BM çalışanı öldürüldü

2023-12-06 07:18 - Dünya

İngiltere'den Muhammed el-Dayf'e "Seyahat (!) yasağı"

2023-12-06 10:30 - Dünya

Brent petrolün varil fiyatı 77,23 dolar seviyesinde

2023-12-06 10:50 - Ekonomi

İlgili Haberler

Denizaltı vuruldu! Ukrayna'dan Rusya'ya saldırı

18:51 - Dünya

Pakistan'ın Belucistan Eyaletinde 5,2 Büyüklüğünde Deprem! Sonmiani Bölgesinde Şiddetli Sarsıntı

10:06 - Dünya

Fas’ın Safi Kentinde Ani Sel Felaketi: Can Kaybı 21’e Yükseldi

11:15 - Dünya

Ünlü yönetmen Reiner ve eşi evinde ölü bulundu

10:32 - Dünya

İHA Saldırıları İki Ölümle Sonuçlandı

10:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın görünmeyen kahramanları

13:48 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Acil Tıp Uzmanı Dr. Ayhan Tabur’a Uluslararası Kongrede Önemli Ödül

13:32 - Diyarbakır

Meteoroloji’den Güneydoğu İçin Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

13:01 - Bölge

Diyarbakır’da Kuruyemişte Gramla Alışveriş Dönemi Başladı

12:55 - Diyarbakır

Özel Güvenlik Görevlilerinden Yıpranma Payı Talebi: “Risk Altında Çalışıyoruz”

12:24 - Diyarbakır