?>

Ağır hasarlı evden sürünerek çıkan engelli depremzede Kukur: Halimize şükredelim (Videolu)

Kahramanmaraş'ta depremde yaşadığı binada sürünüp kendi imkânlarıyla çıkarak sağ kurtulan ortopedik engelli Mehmet Kukur, her şeyin Allah'ın elinde olduğunu, insanların her haline şükretmeleri gerektiğini söyledi.

Güncel - 3 yıl önce

Kahramanmaraş'ta ikamet eden Mehmet Kukur, depremde ağır hasar gören binadan sürünerek çıkmayı başardı.
Dulkadiroğlu ilçesinde çadırda tek başına kalan ortopedik engelli Kukur, depremde her şeyini kaybetmesine rağmen Allah'a şükretmekten bir an geri durmuyor.

Kahramanmaraş'ta depremzedelerin yaralarını saran Umut Kervanı ve çadır kentteki komşularının yardımları sayesinde hayat mücadelesini sürdüren Kukur, insanların hallerine şükretmekten asla geri durmamalarını istedi.
Deprem anında yaşadıklarını anlatan Kukur, depremde ağır hasar gören binada kendisi gibi başka engelli kişilerin de olduğunu, kendi imkânlarıyla binadan sürünerek çıktıklarını belirtti.
"Sürüne sürüne çıktık"
Her şeyin Allah'tan geldiğine inandıklarını vurgulayan Kukur, "Engelliler zor çıktı binadan. Zorlandık, kapılar örtüldü. Sürüne sürüne çıktık. Öbür engelli arkadaşlar da sürüne sürüne çıktı. Yapacak bir şey kalmadı. Ne yapalım? Allah'tan geldi. Her şey Allah'ın elinde. 10 ilimizin başı sağ olsun." dedi.
"O günü anlatamam"
Depremin ilk günün kendisi için çok zor bir gün olduğuna dikkat çeken Kukur, "O günü anlatamam. Bir arkadaştan beni çarşının içine götürmesini istedim ama gidemedik. Her yer gitmiş. Komşularımla aram iyi, bana yardımcı oluyorlar. Oğlum buradaydı, gitti. Ben de yarın gideceğim.  Devlette, millette bize bakıyor. Arkadaşlar yemek yapıyor. Gündüz camiye namaz kılmaya gidiyorum. Gün boyunca çadırımın yanındayım. Başka yaptığım bir şey yok." diye konuştu.
"Mezara kimse bir şey götürmüyor"
Depremin ilk gününden bu yana yüzlerce üye ve gönüllüsüyle Kahramanmaraş'ta yardım çalışmalarını yürüten Umut Kervanından kendilerine yardım elinin uzatıldığını ifade eden Kukur, şöyle devam etti:
"Umut Kervanından yardımlar geliyor. Yemekleri de güzel çıkıyor. Buralara yardım edin. Ramazan da geliyor. Buralara erzaklar bol gelsin. İnsanlar aç, susuz kalmasın. İnsanların sıcak yemek yemesi gerek. Kahvaltı yemesi gerek. Yemek olmazsa gıdasız kalırsın. Zenginler elini cebine soksunlar. Mezara kimse bir şey götürmüyor. Öbür dünyaya ne götürecekler? Herkesin evi vardı, gitti. Halimize şükredelim. Daire olmazsa çadırda yaşarız. Eskiden dedelerimiz, nenelerimiz, babalarımızla birlikte hepimiz bir odada yaşıyorduk. Şimdi de yaşarız, bir şey olmaz." (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

6'ncı kattan düşen görme engelli genç kız hayatını kaybetti

2023-03-12 11:11 - Güncel

Ankara Valiliğinden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

2023-03-11 06:58 - Güncel

9 yıldır kayıp Malezya uçağı MH370 ile ilgili yeni gelişme

2023-03-11 23:46 - Güncel

Sel felaketinde can kaybı 16'ya yükseldi (Videolu)

2023-03-16 16:24 - Güncel

Meteoroloji İstanbul dahil 57 kent için uyarı verdi

2023-03-12 10:10 - Güncel

YSK: Seçim takvimi 18 Mart olarak belirlenmiştir

2023-03-13 12:18 - Güncel

5 ilde ihaleye fesat karıştırma operasyonu: 60 gözaltı

2023-03-17 10:50 - Güncel

Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı 47 bin 975 oldu

2023-03-11 19:14 - Güncel

LGS tarihi açıklandı

2023-03-12 10:15 - Güncel

Depremzedenin dün geri döndüğü evde yangın çıktı

2023-03-16 14:14 - Güncel

İlgili Haberler

Eskişehir Öğretmenevi’nin eşyalarını denetimli serbestlik yükümlüleri taşıyor

10:05 - Güncel

Gebze’de mezarlık ve şehitliklerde periyodik bakım çalışmaları sürüyor

10:05 - Güncel

Bozüyük Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı göreve başladı

10:05 - Güncel

En ekonomik ve pratik serinleme aracı "El pervanesi"

10:11 - Güncel

Yazıkent’te yangını büyüten rüzgar bugün de etkisini sürdürecek

10:13 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Sıcak Havada Turistlerin İlk Durağı Yine Ciğer Oldu

15:17 - Diyarbakır

Sıcak Hava Tarihi Mekanlara Ziyareti de Engelledi

15:02 - Diyarbakır

Lens Satışına İzin Veren Düzenleme

14:54 - Diyarbakır

Çermik’te Mahalleli El Ele Verdi: Yolları Kendi İmkânlarıyla Yaptılar

11:38 - Diyarbakır

Kayapınar'da İki Otomobil Çarpıştı: 3 Kişi Yaralandı

11:35 - Diyarbakır