?>

Ağrı'da 14 bin veli "Aile Okulu Projesi" kapsamında eğitim gördü

Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan "Aile Okulu Projesi" ile Ağrı'da 14 bin veli, okul sıralarında öğrenci gibi eğitim gördü.

Eğitim - 4 yıl önce

Projenin uygulandığı okullardaki eğitime katılan velilere sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri, akran ilişkileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, stres yönetimi, bağımlılık, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve ilk yardım gibi konularda eğitim veriliyor.
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol ve İl Milli Eğitim Müdürü Hastan Kökrek, proje kapsamında yer alan okullardan İbrahim Çeçen İlköğretim Okulunu ziyaret ederek burada eğitim gören velilerle bir araya geldi.
Varol, sınıflarda eğitim gören velilere proje hakkında bilgilendirmelerde bulunduktan sonra basın mensuplarına verdiği açıklamada, projenin özellikle dünyadaki yeni teknolojik ve sosyal gelişmeler ışığında çocuklar ile ailelere yönelik birtakım riskleri bertaraf etmek amacıyla hayata geçirildiğini söyledi.
Çocuklarda, gelecek stresiyle baş edebilme noktasında sıkıntıların olduğunu ifade eden Varol, "İnanılmaz derecede yaygınlaşan teknoloji ve iletişim teknolojisi konularında yanlış kullanımların önüne geçebilmeleri, bunlarla mücadele edebilmeleri için ailelerin de karşı karşıya kaldıkları sorunları aktarabilecekleri ve bununla ilgili doğru tavsiyeler alabilecekleri bir mekanizma oluşturmak için geliştirilmiş projedir. Ben bunun çok faydalı olacağına inanıyorum ve bundan sonrada eğitim mekanizmamızın önemli bir parçası haline geleceğini düşünüyorum. Hedefimiz, bu kapsamda tüm velilere ulaşmak ve onlara en azından temel standart olarak bu konuda aktarmak istediklerimizle buluşturmaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Soylu’dan operasyon açıklaması: “Göreceğiz el mi yaman bey mi yaman” (Videolu)

2022-12-14 10:30 - Siyaset

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yücel: İlimizde 5 yaş çocuklarda okullaşma hedefine ulaşıldı

2022-12-15 12:45 - Eğitim

Saka kuşlarıyla yakalanan yolcuya 1 milyon 200 bin TL ceza kesildi

2022-12-18 08:10 - Güncel

Diyarbakır'da "bahis" operasyonu: 12 tutuklama

2022-12-17 07:57 - Güncel

İstanbul'da aranan 397 şüpheli gözaltına alındı

2022-12-18 07:50 - Güncel

Çocuk Üniversitesinden Böceklerin Dünyası Atölyesi

2022-12-13 12:06 - Eğitim

Hukukçu Aydın, dolandırıcıların uyguladığı yöntemleri ve alınması gereken önlemleri anlattı

2022-12-19 10:48 - Güncel

"Scooter kazalarını azaltmanın yolu scooter sürücülerine ehliyet şartı getirilmesidir"

2022-12-15 11:55 - Güncel

Bakan Özer: Erken uyarı ve takip sistemiyle kayıt dışı öğrenci kalmayacak

2022-12-17 08:16 - Eğitim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dünya Şampiyonu Arjantin'e tebrik

2022-12-18 21:52 - Spor

İlgili Haberler

Marifin Kalbinde Oyun: öğrenciler eğlenerek öğreniyor

08:46 - Eğitim

Erzurum’da okul öncesi eğitim zirvesi

09:04 - Eğitim

Eğitim Fakültesi mezunlarından 2026 AGS’de gurur veren başarı

10:23 - Eğitim

Karapınar’da okul öncesi öğretmenlerine Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli semineri

10:26 - Eğitim

Zonguldak Denetimli Serbestlik Müdürlüğü okullara renk katıyor

10:31 - Eğitim

Günün Manşetleri

Diyarbakır-Silvan yolunda feci kaza: Aynı aileden 5 kişi yaralandı

17:46 - Diyarbakır

Diyarbakır için kalkınma vurgusu

17:22 - Diyarbakır

Dışişleri Bakanı Fidan Diyarbakır Valiliği’ni ziyaret etti

16:18 - Diyarbakır

Diyarbakır’da travma ve acil cerrahi uzmanları buluşuyor

15:00 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kadınlar için yeni dönem

14:51 - Diyarbakır