?>

Ahlat’ta Öykü Gecesi yapıldı

‘Kubbet’ül İslam Ahlat Buluşmaları’ etkinlikleri kapsamında Bitlis’in Ahlat’a ilçesine gelen ünlü yazarların katıldığı "Öykü Gecesi" düzenlendi.

Kültür Sanat - 1 yıl önce

‘Kubbet’ül İslam Ahlat Buluşmaları’ etkinlikleri kapsamında Bitlis’in Ahlat’a ilçesine gelen ünlü yazarların katıldığı "Öykü Gecesi" düzenlendi.

Ahlat Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Kubbet’ül İslam Ahlat Buluşmaları’ etkinlikleri kapsamında Ahlat Belediyesi ve Hece Dergisi Yayınları’nın davetiyle ilçeye gelen Hece Dergisi Yayın Yönetmeni Hatice Bildirici ve Yayın Kurulu üyesi Özlem Güner ile Hece Öykü Yayın Yönetmeni Emin Gürdamur ve Yayın Kurulu üyesi Ali Necip Erdoğan, söyleşiler ve öyküleriyle ilçe halkına güzel bir gece yaşattı. Ahlat sahilinde bulunan Erzen Hatun Parkı’nda düzenlenen programa, Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, AK Parti Ahlat İlçe Başkanı Mesut Subaşı, önceki dönem Bitlis Millevekili Abdurrahim Aksoy Hece Dergisi Yayınları sahibi Ahlatlı iş insanı Ömer Faruk Ergezen ve ilçe halkı katıldı.

Programın açılışında konuşan Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, ‘Kubbet’ül İslam Ahlat Buluşmaları’ etkinlikleri kapsamında alanında uzman kişileri ve yazarları ilçe halkıyla buluşturmaya devam ettirdiklerini belirterek bu akşamda Hece Yayınları ekibi yazarları ilçede ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Hece Dergisi Yayınları sahibi Ahlatlı iş insanı Ömer Faruk Ergezen ise 20 Temmuz akşamı şairleri ve bu akşamda yazarları hemşeriyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kürsüye çıkan yazarlar söyleşi ve öyküler anlattı.

Programın sonunda yazarlara Ahlat Belediyesi tarafından Ahlat bastonu hediye edildi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakırlı en ünlü 5 mafya babası kimdir?

2025-07-18 19:49 - Diyarbakır

Bekiran Aşireti Kimdir? Bekiran Aşireti Arap mıdır?

2025-07-18 22:04 - Güncel

Diyarbakır'da İmara Açılacak Yerler Belli Oldu

2025-07-17 13:22 - Diyarbakır

Jandarma kaçakçılara göz açtırmıyor

2025-07-21 14:18 - Asayiş

Diyarbakır'da çeşme suyu içilir mi?

2025-07-23 12:03 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Artık Yeniyi Değil Kullanılmışı Tercih Ediliyor

2025-07-17 13:18 - Diyarbakır

Diyarbakırspor İçin Özel “21 DYR 21” Plaka Açık Artırmada Rekor Teklif

2025-07-18 15:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Yüz Ölçümü Ne Kadar?

2025-07-17 14:17 - Diyarbakır

Diyarbakırspor İçin Özel Plakanın Açık Artırması Sürüyor

2025-07-20 12:26 - Diyarbakır

Diyarbakır Semt Pazarlarında Yerli Ürünler Tezgâhta

2025-07-20 11:01 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Apollon heykeli bu kez grafitiyle konuştu

10:18 - Kültür Sanat

İEF’de 9 Eylül coşkusu

10:23 - Kültür Sanat

Külhöyük’te 4 bin yıllık Hitit kabının içerisinde Sevgi Çiçeği’nin eski tohum kalıntıları bulundu

10:27 - Kültür Sanat

7. İdil Biret festivali başlıyor

10:25 - Kültür Sanat

Dicle’nin yöresel lezzetleri Ankara’da görücüye çıktı

12:35 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da araçtan 14 kilo 420 gram esrar çıktı

16:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’da mezar taşlarında yeni dönem

16:17 - Diyarbakır

Bağlar’da kaldırımlar otoparka döndü

16:04 - Diyarbakır

Diyarbakır’da izcilik çocuklara sorumluluk kazandırıyor

15:19 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nde TEKNOFEST düzenlemesi

14:42 - Diyarbakır