?>

AK Parti Sözcüsü Çelik: Cumhurbaşkanımız ezici bir biçimde önde

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımız ezici bir biçimde önde, biz bu durumdayken çıkıp da seçim sonucu şudur demiyoruz." dedi.

Siyaset - 3 yıl önce

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, eçim sonuçlarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı.
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın açıklamalarına tepki gösteren Çelik, "Sayın Kılıçdaroğlu adına konuşan sayın İmamoğlu ve Yavaş, '13. Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu' adına konuşuyoruz dediler. Seçim sonuçları belli olmadan Cumhurbaşkanını ilan etmek suretiyle bu cümleyi 5-6 kere kullandılar. Bunun kasıtlı yapıldığı belliydi. Aslında yapılması gereken siyasi adap icabı milletin iradesi tam olarak tecelli etmemişken sandıkların tamamı açılmamışken, milli iradeye saygı, siyasi partilerin temsilcilerine saygı, vatandaşlarımıza saygı çerçevesinde bu ifadeden dolayı basın toplantısından sonra çıktıkları 2’nci basın toplantısında özür dilemeleri gerekmekteydi. Oy sayım süreci devam ediyor. Tabloya baktığımızda Cumhurbaşkanımızın açık ara önde olduğu görülüyor. AK Parti ve Cumhur İttifakının Meclis’te açık ara güçlü pozisyonda olduğu görülüyor. Biz seçim sonucu şudur diye bir açıklama yapmıyoruz." dedi.
"Millet iradesi tecelli etmemiş sandıklar sayılmaya devam ediyor"
Seçim sürecini yürüten kurumların yetkisine saygılı olduklarını söyleyen Çelik, "Sürece saygı gösteren sonuca da saygı gösterir. Şu anda CHP tarafında sürece saygı gösterilmediği, özür dilenmediğini görüyoruz. Millet iradesi tecelli etmemiş sandıklar sayılmaya devam ediyor. Bu milli iradeye saygısızlıktır, bu sonucu berrak bir şekilde ortaya çıkarak bütün sürece saygısızlıktır. Biz bunu reddediyoruz." diye konuştu.
Ömer Çelik, "Bu herkesin taktir hakkıdır. Ben şu kurumun verisini beğenmiyorum diyebilir mi birisi diyebilir. Arkasından tutup sadece kendi verilerini esas kabul edilmesi gerektiğini ifade ederek elinizdeki veriler tam mı? Islak imzalar var Ankara’dan İstanbul’dan İzmir’den gelecek oylar var. Bu durumda ortaya böyle bir sonuç çıkıyor. Biz de seçim sonucunu ilan ediyoruz dediklerinde bu iş başlı başına demokratik kurumlara, demokratik çalışmalara saygısızlıktır. Siyasetin korunmasına dönük sabotaj girişimidir." diye ekledi.
Anayasal kurumların içinde olan kişilerin, süreçleri görmezden gelerek 13. Cumhurbaşkanı diye 'Kılıçdaroğlu'nu' ilan ettiklerini belirten Çelik, "Cumhurbaşkanımız ezici bir biçimde önde, biz bu durumdayken çıkıp da seçim sonucu şudur demiyoruz. Açılmamış sandıklara oy atmış vatandaşların iradesini görmemişiz, onların iradesini yok sayacak yaklaşım içerisine girmelerini en sakıncalı iş buluruz. Ne demokratik terbiyeye uygun olmayan bir strateji izleniyor." ifadelerini kullandı.
Muhalefetin, yenilgiye altlık hazırladığını, kendi verilerine göre galip ilan ettiklerini kaydeden Çelik, "Ortaya çıkacak tablo karşısında mahcup olacaklar. İşin doğası gereği bazı basit tartışmalar olabiliyor. Türkiye bunu şeffaf bir biçimde yapabilen bir ülke dolayısıyla vatandaşların zaten ortaya koyduğu iradeye saygı göstermek herkesin vazifesidir. Biz siyasetçilerin varlık sebebi vatandaşımızdır. Bütün bu süre boyunca bunu yaptık zaten. Onların taleplerini nasıl siyasi temsile çevireceğimizi kendilerine anlattık bugün son sözü vatandaş söyledi." diye konuştu.
Çelik, şöyle devam etti:
"Vatandaşımız karar verecek ve biz o kararı başımızın üstünde taşıyacağız. Bu ülkenin en büyük zenginliği iktidarın nasıl oluşacağına vatandaşın karar vermesidir.
Biz vesayet biçimleri ile mücadele etmekte bunları engellemekte, müsaade etmemekte deneyimli bir siyasi kadroyuz bütün vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Sandık, siyasetin namusudur sonuç tecelli edecek hepimiz saygı ile karşılayacağız. Cumhurbaşkanımız çok önde olmasına rağmen biz milli iradeye duyduğumuz saygıya göre sonuç şudur demiyoruz." (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Mardin’de takla atan araçta 1 kişi yaralandı

2023-05-13 23:54 - Güncel

Bakan Karaismailoğlu: Havalimanlarımızda 4 ayda yaklaşık 55 milyon yolcu ağırladık

2023-05-12 13:59 - Ekonomi

Yapıcıoğlu: Küçük şeylere kızarak CHP zihniyetine yol verirsek evlatlarımız bizi affetmeyecek

2023-05-09 13:45 - Siyaset

Zihinsel engelli adamdan 8 gündür haber alınamıyor

2023-05-11 14:09 - Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüzde 53 ile önde

2023-05-14 19:49 - Siyaset

Kimliklerin ardından ehliyetlere de çip takılacak

2023-05-10 23:04 - Güncel

EYT'lilerin bayram ikramiyeleri yarın ödenecek

2023-05-08 08:36 - Ekonomi

Geçmiş seçimlerde oy kullanma oranı nasıldı?

2023-05-14 19:11 - Siyaset

Kız Kulesi ışık gösterileriyle yeniden İstanbullularla buluştu

2023-05-12 01:33 - Kültür Sanat

Ağrı’da bulunan 306 bin 590 seçmen için oy kullanma işlemleri başladı

2023-05-14 10:30 - Siyaset

İlgili Haberler

AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı Yeniköy’de vatandaşlarla buluştu

13:07 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı kabul

23:13 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan AK Parti’ye ziyaret

17:15 - Siyaset

Miniklere bisiklet hediyesi

14:03 - Siyaset

Bakan Göktaş: "Bizim görevimiz hain darbe girişimini yapanların bir daha teşebbüs etmemesini sağlamak"

14:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

200 Liradan 10 Liraya Düştü

08:43 - Diyarbakır

Diyarbakır'da İki Grup Arasında Kavga: 1 Kişi Yaralandı

08:39 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Ortalık Bir Anda Karıştı, 5 Kişi Yaralandı

08:32 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Sulama Kanalında Acı Son

08:28 - Diyarbakır

Sultan Alparslan Sevdasını Ömrüne Sığdırdı

16:33 - Diyarbakır