?>

AK Partili Faruk Kılıç: Gazze’deki Mazlum Halkın Yanında Olmak İstiyoruz

AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, Diyarbakır Kayapınar’da vatandaşlarla buluşarak “Terörsüz Türkiye” sürecini anlattı ve Gazze’ye yapılacak ziyaretin Mısır engeline takıldığını açıkladı.

Diyarbakır - 6 ay önce

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, hem “Terörsüz Türkiye” sürecine dair vatandaşların görüşlerini aldı hem de Gazze’de yaşanan insani krizle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Kılıç, Diyarbakır’ın pozitif bir ruh hali içinde olduğunu vurgulayarak, “El ele vererek bu süreci başarıya taşıyacağız. Azgın siyonistler ve onların arkasındaki karanlık güçler kaybedecek” dedi. AK Parti’nin “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları” kapsamında 81 ilde sürdürdüğü bu çalışmaları, halkın beklentilerini doğrudan sahada dinlemek amacıyla yürüttüklerini belirten Kılıç, süreci “bir kardeşlik projesi” olarak nitelendirdi.

“Diyarbakır, Mardin ve bölgemiz çok acı çekti. Artık bunlar olmasın, kardeşliğimiz çok daha güçlü olsun diye Cumhurbaşkanımızın kararlı bir şekilde yürüttüğü bir süreç var” diyen Kılıç, vatandaşlarla birebir görüşmeler yapmanın şeffaflığı artırdığını söyledi.
Ziyaret sırasında gündeme gelen bir diğer önemli konu ise İsrail’in Gazze’deki saldırıları oldu. Kılıç, Türkiye’nin Filistin davasına başından beri destek verdiğini ve Cumhurbaşkanı liderliğinde tüm diplomatik çabaların sürdüğünü vurguladı. “Filistin ve Gazze, insanlığın kanayan yarasıdır. Netanyahu ve çetesi sadece insanları değil, tüm canlıları hedef alıyor. Türkiye olarak bu zulmün durması için mücadele veriyoruz” diye konuştu.
Öte yandan Kılıç, AK Partili milletvekilleri olarak Gazze’ye gitmek için uzun süredir girişimlerde bulunduklarını, ancak Mısır makamlarının izin vermediğini açıkladı. “Dışişleri Bakanlığı ve ilgili makamlar üzerinden girişimlerimiz devam ediyor. Gazze’ye gidip kardeşlerimizin yanında olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
AK Parti Kayapınar İlçe Başkanı Mehmet İhsan Aytekin de ziyaretlerin olumlu sonuçlar verdiğini belirterek, “Sayın milletvekilimizin ziyaretleri çok isabetli oldu, kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Gelinim Mutfakta Miyase Neden Cezaevine Girdi?

2025-09-04 17:37 - Asayiş

Prison Break Netflix'ten Neden Kaldırılıyor?

2025-09-04 17:39 - Güncel

Gece 3'te Eşyaların Yerini Değiştirdi! Kadir Ezildi'nin Eşi Gamze'den Evlilik İtirafı

2025-09-01 12:32 - Güncel

Skinner Ne Demek?

2025-09-04 18:24 - Bilim ve Teknoloji

87 yaşındaki Zeynep ninenin kışlık mesaisi

2025-09-04 11:15 - Bilim ve Teknoloji

Eski bakan Abdülkerim Doğru hayatını kaybetti

2025-09-04 15:36 - Siyaset

Belediye Başkanı halkın çıkarları için sahada

2025-09-03 14:06 - Siyaset

CHP İstanbul İl Kongresi Krizi: Gürsel Tekin Kayyum, Kılıçdaroğlu ve Parti Planları Tartışılıyor

2025-09-05 14:27 - Siyaset

CHP'ye kayyum olarak atanan o isim heyetten çekiliyor

2025-09-05 15:00 - Siyaset

Gürsel Tekin görevi kabul edecek mi?

2025-09-03 15:54 - Siyaset

İlgili Haberler

Diyarbakır il sağlık müdürlüğü’nden 14 mart tıp bayramı’na özel marş ve klip

15:19 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Trafikte Tehlikeli Görüntü

13:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da doğal taşlara ilgi artıyor: turistlerin gözdesi bazalt taşı

12:52 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Bayram Tatlısına Yoğun Talep

12:34 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Yolun Karşısına Geçen Vatandaş Hayatını Kaybetti

12:27 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır il sağlık müdürlüğü’nden 14 mart tıp bayramı’na özel marş ve klip

15:19 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Trafikte Tehlikeli Görüntü

13:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da doğal taşlara ilgi artıyor: turistlerin gözdesi bazalt taşı

12:52 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Bayram Tatlısına Yoğun Talep

12:34 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Yolun Karşısına Geçen Vatandaş Hayatını Kaybetti

12:27 - Diyarbakır