?>

Almanya’da Kuş Gribi Alarmı: 400 Bin Kanatlı İtlaf Edildi

Almanya’da yeniden etkili olan kuş gribi salgını nedeniyle ülke genelinde 400 binden fazla tavuk, ördek, kaz ve hindi itlaf edildi. Uzmanlar, mevcut durumun 2021’deki en büyük salgınla benzerlik taşıdığını belirtiyor.

Dünya - 1 ay önce

Almanya’da Kuş Gribi Vaka Sayıları Artıyor

Almanya’da kuş gribi vakalarının hızla artması, yetkilileri yeniden alarm durumuna geçirdi. Friedrich Loeffler Enstitüsü (FLI), mevcut salgının ülkenin 2021 yılında yaşadığı en şiddetli kuş gribi dalgasına benzer bir seyir izlediğini açıkladı.
Şu ana kadar ülke genelindeki 30 farklı çiftlikte gerçekleştirilen itlaf operasyonları kapsamında yaklaşık 400 bin kanatlı hayvan —tavuk, ördek, kaz ve hindi— imha edildi. Hayvanların itlaf sonrası güvenli şekilde bertaraf edildiği bildirildi.

En Büyük Kayıplar Brandenburg ve Mecklenburg-Batı Pomeranya’da

Kuş gribinin en ağır etkilediği bölgeler arasında Brandenburg ve Mecklenburg-Batı Pomeranya eyaletleri öne çıkıyor. Brandenburg’un Märkisch-Oderland bölgesinde 130 bin kanatlı hayvanın daha itlaf edilmesi planlanıyor. Bölgedeki toplam kayıp sayısı böylece 280 bini aşacak.
Yetkililer, özellikle Linumer Teichland bölgesinde çok sayıda turna kuşunun toplu halde ölü bulunduğunu da doğruladı. Uzmanlar, yabani kuşlardaki enfeksiyonun evcil kanatlılara bulaşma riskini artırdığını vurguluyor.

2021 Salgınına Benzeyen Bir Tablo

Almanya, 2020-2021 kışında yaşanan kuş gribi salgını sırasında 2 milyondan fazla kümes hayvanını itlaf etmek zorunda kalmıştı. FLI yetkilileri, bu yılki vaka artışının o dönemi hatırlattığını belirterek, çiftliklerde biyogüvenlik önlemlerinin artırılması çağrısında bulundu.
Uzmanlar, virüsün özellikle göçmen kuşlar aracılığıyla taşındığına dikkat çekerek, önümüzdeki haftalarda yeni vakaların ortaya çıkabileceği uyarısında bulunuyor.
KAYNAK: İLKHA
Haftanın Öne Çıkanları

Umrede şaşkına uğratan görüntü: Her gören telefona sarıldı

2025-10-20 12:55 - Dünya

Şamil Tayyar: Özgür Özel aday olursa Erdoğan çok memnun kalacak

2025-10-26 12:08 - Siyaset

İmamoğlu Beylikdüzü Belediye Başkanlığı davasından beraat etti

2025-10-25 12:19 - Asayiş

Kılıçdaroğlu Cephesi Yeniden Sahada mı

2025-10-26 12:15 - Siyaset

Emekli ve Memur Maaşlarına Zam Oranı Belli Oldu

2025-10-25 12:06 - Ekonomi

CHP'li başkanların soruşturmasında yeni eşik

2025-10-26 12:21 - Asayiş

Adadaki Asıl Tehdit İsrail Mi?

2025-10-25 12:08 - Dünya

İmamoğlu Davasında Beraat Kararı

2025-10-25 12:05 - Asayiş

Ankara'da 3,5 büyüklüğünde deprem

2025-10-21 14:41 - Bölge

Özel'den "İmamoğlu aday gösterilemezse kim aday olacak?" sorusuna yanıt

2025-10-20 12:47 - Siyaset

İlgili Haberler

Gazze'nin en eski camisi Büyük Ömer Camii'nde restorasyon çalışmaları başladı

19:18 - Dünya

UAEA: "Çernobil Nükleer Santralinin koruyucu kalkanı, güvenlik işlevini kaybetti"

19:02 - Dünya

Çiftçi Grevi Sınırı Kilitledi: İpsala ve Kipi Kapılarında TIR Geçişleri Durduruldu

11:08 - Dünya

Cessna 550 Tipi Uçak Askeri Yerleşkeye Düştü

15:59 - Dünya

ABD’de, 5,9 büyüklüğünde deprem!

15:50 - Dünya

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır