?>

Ambarlı Gümrük Limanı’nda 94 Milyon Liralık Kaçak Sigara Operasyonu

İstanbul Ambarlı Gümrük Limanı’nda gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla, yalıtım malzemeleri arasına gizlenmiş 394 bin 117 paket kaçak sigara ele geçirildi. Sigaraların değeri 94 milyon liraya yaklaşıyor.

Asayiş - 3 ay önce

İstanbul Ambarlı Gümrük Limanı'nda gerçekleştirilen başarılı bir operasyon sonucu, 394 bin 117 paket kaçak sigara ele geçirildi. Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü'nün risk analizlerine dayalı olarak, transit rejiminde işlem gören bir tır şüpheli olarak işaretlendi ve takibe alındı.
İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, aracı durdurarak yapılan detaylı inceleme sonucunda, tırın yalıtım malzemeleri arasına gizlenmiş çok sayıda koli bulundu. Yapılan kontrollerde, yabancı bandrole sahip 394 bin 117 paket kaçak sigaranın yurda sokulmaya çalışıldığı belirlendi.
94 Milyon Lira Değerinde Kaçak Sigara
Ele geçirilen sigaraların piyasa değerinin yaklaşık 94 milyon lira olduğu ifade edildi. Bakanlık, kaçak sigara ticaretinin, vergi kaybına ve kayıt dışı ekonomik faaliyetlere yol açmakla kalmayıp, aynı zamanda organize suç örgütlerine de kaynak sağladığını belirtti. Ayrıca, kaçak sigaraların toplum sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini vurgulayarak, bu tür kaçakçılıkla mücadelede sıfır tolerans ilkesinin sürdürüleceği bildirildi.
Kaçak sigaralar, gümrük ekiplerinin denetimi ve imha işlemleri ile yok edilerek, ülke ekonomisine olan zararın önüne geçildi. Olayla ilgili soruşturma, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.
Kaçak Sigara ile Mücadele Kararlılıkla Devam Ediyor
Gümrük ekiplerinin ve ilgili birimlerin, kaçakçılıkla mücadelede gösterdiği kararlılık, kaçak sigara ticaretinin önlenmesine yönelik önemli bir adım olarak kaydedildi. Bakanlık, ülke sınırları içerisindeki kaçak sigara ticaretini engellemeye yönelik çalışmalarını artırarak sürdüreceğini açıkladı.
KAYNAK: İLKHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren 9 milletvekili kim?

2025-11-25 15:22 - Siyaset

Muhittin Böcek kaldığı cezaevinde fenalaştı

2025-11-27 14:00 - Asayiş

Öcalan istemiş, Özgür Özel reddetmiş! Gizli plan ortaya çıktı

2025-11-28 14:43 - Siyaset

TBMM'de sandalye dağılımı değişti: CHP'nin milletvekili sayısı arttı

2025-11-25 15:27 - Siyaset

2026 Hac Ek Kayıtları Başlıyor: Son Başvuru Tarihi 5 Aralık

2025-11-27 13:53 - Diyarbakır

Gülistan Koçyiğit İmralı ziyaretinde neler yaşandığını anlattı!

2025-11-28 15:18 - Siyaset

Erdoğan: Kılıçdaroğlu koyunlarında besledikleri yılanlardan rahatsız olmuş ve isyan etmiş

2025-11-24 15:16 - Siyaset

Bu emeklilerin maaşı yarı yarıya düşecek

2025-11-24 15:21 - Ekonomi

Iraklı Hattat Muhammed Necat, İlk Türkiye Eserini Erciş’te Hayat Buldu

2025-11-27 15:01 - Bölge

İsrail'den Beyrut'ta suikast saldırısı! Hizbullah’ın iki numaralı ismi hedef alındı

2025-11-24 15:14 - Dünya

İlgili Haberler

Haberden bir saat sonra yangın çıktı

13:08 - Asayiş

Bursa’da bin 39 adet sentetik hap ele geçirildi

13:08 - Asayiş

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

13:10 - Asayiş

Mobilya deposunda yangın

13:17 - Asayiş

Yaya Kazası Can Aldı: Sürücü Gözaltında

21:27 - Asayiş

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır