Trendyol 1. Lig’in 11. haftasında Diyarbakır Stadyumu’nda oynanan Amed Sportif Faaliyetler – İstanbulspor karşılaşması golsüz eşitlikle sonuçlandı. Karşılaşmada iki takım da zaman zaman etkili ataklar geliştirse de aradığı golü bulamadı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbulspor Teknik Direktörü Mustafa Alper Avcı, mücadelenin temposundan memnun olduklarını belirterek, “Keyifli bir maç oldu. Amedspor’a alan bıraksaydık, bize ciddi sıkıntılar yaşatabilirdi. Bu nedenle oyunu kontrol etme ve direnç gösterme konusunda başarılı olduk. Hücum hattında biraz daha etkili olabilseydik galibiyeti de alabilirdik. İkinci yarıda oyun daha çok geçiş temposuna döndü. Oyuncularımın mücadelesinden dolayı mutluyum. Maçın hakkı beraberlikti, bu sonucu kayıp değil, kazanç olarak görüyoruz” dedi.
Avcı, Amedspor’un taraftar desteğine ve şehrin futbol sevgisine de dikkat çekerek, “Amedspor’un ortalama 20 bin taraftarı var. Bu ilgi, bu enerji Süper Lig’i hak ediyor” ifadelerini kullandı.
Amed Sportif Faaliyetler Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu ise kaçan fırsatlardan dolayı üzgün olduklarını belirtti. Kaloğlu, “Taraftarımıza galibiyet armağan edemedik, üzgünüz. İlk yarıda net pozisyonlarımız vardı, maçı koparabilirdik. İkinci yarıda oyunun tamamen hâkimi bizdik ama bir türlü golü bulamadık. İptal edilen golümüz var, pozisyonu tam göremedik ama hakemlerin kararının doğru olmasını umuyorum. Oyuncularımın istek ve mücadelesinden memnunum. Galip gelebileceğimiz bir karşılaşmayı bir puanla bitirdik” diye konuştu.
Diyarbakır ekibi, bu sonuçla puanını 18’e yükseltirken; İstanbulspor deplasmandan aldığı bir puanla moral buldu.
kaynak: İHA