?>

Ankara’da muharrem ayı iftar programı düzenlendi

Siyaset - 5 ay önce

Ankara Etnografya Müzesi’nde muharrem ayı dolayısıyla iftar programı düzenlendi.
Muharrem ayı dolayısıyla Etnografya Müzesi’nde iftar programı düzenlendi. Programa Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara Valisi Vasip Şahin, milletvekilleri, STK ve dernek üyeleri katıldı. Programda konuşan Vali Şahin, "Yas matem ayının ve Aşure Günü’nün farkında ve şuurunda olarak bundan sonra geleceğe baktığımızda, birliğimizin beraberliğimizin önemini kavramak hem de bunu devam ettirmek noktasında Cenab-ı Hakk bize şuur ihsan eylesin. Anadolu Alevi’siyle, Sünni’siyle aynı yolda yürüyor. Biraz önce konuşmalarda bahsedildi, Anadolu’da bir tane Yezid ismi bulamazsınız ama her evde, her ailede mutlaka ehlibeytten birkaç isim birden bulabilirsiniz" dedi.
Metan gazından zehirlenerek şehit olan askerler için başsağlığı, yaralanan askerler için ise şifa dileyen Bakan Göktaş da, "Sözlerimin hemen başında aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi korusun. Bugün aşk ile niyaz ile bir araya geldik, dualarımızı ettik. Çok güzel lokmamızı da birlikte açtık. Bugün bir yürekte, bir vicdanda, bir tarihte de birleşmiş olduk. Bu buluşmalar aslında hem kalbimizi doyurur hem de ruhumuzu tazeler. Matem gününde muharrem ayında bu sofralar bizlerin birliğimizi, beraberliğimizi tekrar hatırlatır ve bu lokmalar bizlere kardeşliği, birlikteliği, bizleri tekrar büyütür ve güçlendirir" diye konuştu.
Metan gazından zehirlenen askerler için başsağlığı dileyen Bakan Tekin ise, "Öncelikle konuşmama başlamadan önce bugün sayısının 12’ye ulaştığını duyduğumuz şehitlerimiz için Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun. Allah bize bu acıları bir daha yaşatmasın inşallah. Ben, benden önceki konuşmacıların söylediği her şeyin altına imza atıyorum. Gerek ehlibeyt sevgisiyle ilgili, gerek birlik ve beraberlikle ilgili ve gerekse de Kerbela kıssasıyla ilgili söylenecek her şey söylendi" şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı olarak çocuklara milli birlik duygusunu, milli değerleri öğretmek istediklerini ifade eden Bakan Tekin, "Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak, tam da İlyas hocamızın söylediği çocuklarımız bize ait olan değerleri, bizim kültürümüzü yaşasınlar öğrensinler arzu ediyoruz. Bu Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizim ana görevimiz, perspektifimiz, yaklaşımımız. Bu bizi bir arada tutan değerler, bizi biz yapan değerler çocuklarımız tarafından öğrenilsin, gelecek kuşaklara aksettirilsin arzusundayız. Bu mantıktan hareketle 12 yıllık zorunlu eğitim süresince çocuklarımıza bu değerleri biraz önce konuşmacılarımızın burada söylediği ehlibeyt sevgisinden Kerbela’ya kadar, birlik ve beraberlik arzumuza kadar, milli birlik duygularımıza kadar müfredatımıza yerleştirelim. Çocuklarımız bunu öğrensinler istiyoruz" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'ın yüzde kaçı Zaza?

2025-07-03 11:09 - Diyarbakır

Dünyada Sadece Bir Tane Var O da Diyarbakır'da Sergileniyor

2025-07-06 10:53 - Diyarbakır

Zazalar Kürt Sayılır mı?

2025-07-03 11:12 - Diyarbakır

Müjdeler Olsun: Diyarbakır'ın O İlçesi İl mi Oluyor?

2025-07-06 10:39 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Yerlisi Kimdir?

2025-07-01 12:39 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın altında ne var?

2025-07-04 08:07 - Diyarbakır

Diyarbakır il olmadan önce nereye bağlıydı?

2025-07-07 11:11 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Klima Motorları Hava Kalitesini Etkiliyor Mu?

2025-07-07 16:25 - Diyarbakır

Diyarbakır Türkiye'nin kaçıncı büyük ili?

2025-07-07 10:59 - Diyarbakır

Diyarbakır'da ilk kimler yaşadı?

2025-07-03 11:18 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Başkan Şireci, Kemah Yücebelen yol genişletme çalışmalarını inceledi

06:43 - Siyaset

CHP’de “abi tavsiyesi” krizi: Gürsel Tekin’in mesajı Berkay Gezgin’i kızdırdı

11:52 - Siyaset

Erzincan’a yeni Kültür Merkezi Projesi hazır

08:48 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç, adliye temel atma töreni için Bayburt’ta

08:28 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’ye Sert Tepki Gösterdi: "Celladı Aynada Göreceksiniz"

20:20 - Siyaset

Günün Manşetleri

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Güvercin Tutkusu: Araç Fiyatına Hızmalı Kuşlar

11:59 - Diyarbakır

Diyarbakır Adliyesinde Şok Skandal: 793 Kalaşnikof Mermisi Kayıp

11:55 - Diyarbakır

Ergani Sulh Ceza Hakimi Tosunoğlu, tabur ve ilçe jandarma komutanını ağırladı

11:45 - Diyarbakır