?>

Araç sürücülerinde lastik kaplama dönemi başlıyor

Araç sürücüleri enflasyon nedeniyle artan sıfır araç lastikleri yerine kaplama lastik tercih etmeye başladı.

Ekonomi - 4 yıl önce

Batman’da sertifikalandırılmış tesiste kaplama lastik üreten bir firma tarafından yaptığı kaplamalar sayesinde hem lastiğin ikinci ömründen yararlanılmasına fırsat sunuyor hem de bu sayede ekonomiye de katkı sağlıyor. 
Firmanın üretim müdürü olan İdris Çetin, bölgedeki müşterilerine hizmet sunduklarını söyledi. Özel bir ekiple ömrü tükenmiş lastikleri toplayıp tesiste topladıklarını ve tesiste o lastikleri kaplama yapıp tekrar kullanıma kazandırdıklarını belirten Çetin, “Bizim pazarlama ağımızın topladıkları lastikler buraya geliyor. Burada ilk olarak kontrolleri yapılıyor. Kontrolleri yapıldıktan sonra lastikleri kaplamaya uygunsa işleme alınır. Önce lastikler lasmanlanır. Lasmalandıktan sonra içleri makineler tarafından kontrol edilir. Ondan sonra lastikler kaplama yapılana kadar iş kartları çıkarılır, bütün hepsi yamalanır, sırt çekilir. En son çıktıktan sonra lastikler gene son kontrolden geçer ve müşterilerimize sunulur"dedi.
Kaplama sektörü Türkiye genelinde yüzde 30 - 35 civarlarında olduğunu ifade eden Çetin, "Avrupa standartlarında Finlandiya, İskandinav ülkelerinde yüzde 80 - 90 oranındadır. Misal olarak bugün sıfır bir lastik alsanız 10 bin civarındadır. Ama biz burada o şartlarda bir lastiği kaplayıp sıfır lastik kadar ömrü olacak şekilde üretip müşterimize sunuyoruz. Bunun tanesi 3 bin TL maliyeti olur. Bugün biri 3 bin liradan iki lastik yaptırsa 6 bin TL’ye mal olur ona ama sıfır lastik alsa tanesi 10 bin TL’den 20 bin TL’ye almış olur. Bu şekilde müşterilerimize hizmet sunuyoruz. Ekonomik olarak hem ülke bütçesine hem bölge insanına hem de tüm resmi kurumlara müthiş ekonomik kolaylık sağlıyor” diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da hırsızlar polisten kaçamadı (Videolu)

2022-12-05 10:21 - Güncel

3 Kalem Plastik Ambalaj satın alınacaktır

2022-12-09 11:27 - -

Erdoğan'dan Şanlıurfa'ya yatırım övgüsü

2022-12-04 10:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa’da

2022-12-03 15:28 - Siyaset

Bağlar Belediyespor’un yıldız voleybolcuları Diyarbakır şampiyonu

2022-12-04 18:38 - Spor

Viranşehir Belediyespor Malatya’dan 3 puanla döndü

2022-12-05 13:29 - Spor

Kurtuluş kupası etkinliklerinde 250 sporcu hamle yaptı

2022-12-06 12:42 - Spor

Engelli yetenekler sınıfları donatıyor

2022-12-03 09:21 - Eğitim

Hevsel bahçelerine kaçan Maymun'un aranması sürüyor

2022-12-09 13:49 - Güncel

Araç sürücülerinde lastik kaplama dönemi başlıyor

2022-12-09 14:26 - Ekonomi

İlgili Haberler

Düğün.com ile Diyarbakır’da Düğün Planlamak Daha Kolay

17:13 - Ekonomi

Domaniç’te aronya üretimine yönelik teknik çalışmalar sürüyor

09:55 - Ekonomi

Motorinde Büyük İndirim Kapıda

12:30 - Ekonomi

Gram Altın Fiyatlarındaki Düşüş Yatırımcıyı Beklemeye Aldı

10:36 - Ekonomi

Ekili alanlarda kontroller gerçekleştirildi

09:54 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Halı sahada kavga Diyarbakır dahil 3 ili kaçırdı

01:36 - Diyarbakır

Diyarbakır Ulu Camii’nde Asırları Aşan Zaman Tanığı

23:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Kalbi Ulu Cami, Yaz Akşamlarında Ziyaretçi Akınına Uğruyor

23:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Karpuz Fiyatları Çakıldı: Kilosu 15 Liraya Kadar Geriledi

23:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kavurucu Sıcaklık: Termometreler 42 Dereceyi Gördü

23:07 - Diyarbakır