?>

Aşırı sıcağa rağmen turist akınına uğruyor

Termometrelerin 40-45 dereceleri göstermeye başladığı Gaziantep’te bunaltıcı sıcağa rağmen yaşanan turist yoğunluğu yüzleri güldürüyor.

Güncel - 8 ay önce

Türkiye’nin ilk gastronomi kenti olan, tarihi değerleri ve eşsiz yöresel lezzetleriyle öne çıkan Gaziantep, yıl boyunca milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaya devam ediyor. Tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra damaklarda unutulmaz tatlar bırakan yöresel lezzetleriyle de dikkat çeken Gaziantep, aşırı sıcaklara rağmen turistlerden büyük ilgi görüyor.

UNESCO’nun gastronomi dalında "fark oluşturan şehirler" ağında olan, dünyaca ünlü Çingene kızı mozaiğinin yer aldığı Zeugma Mozaik Müzesi, Rumkale, Bakırcılar Çarşısı, Almacı Pazarı, kale çevresi ile hayvanat bahçesi gibi çok sayıda tarihi ve turistik alanı bulunan Gaziantep, sıcak havaya rağmen turistlerin akınına uğradı.

Kente gelen yerli ve yabancı turistler, tarihi hanları, camileri ve çarşıları gezdi. Yöresel ürünler ile bakır eşyaların satıldığı Bakırcılar Çarşısı ve Almacı Pazarı’ndan alışveriş yapan turistler, çarşılarda bol bol fotoğraf çekti.
"Gaziantep gezilmesi ve görülmesi gereken bir şehir"

İstanbul’dan Gaziantep’e gezmeye geldiğini ve kenti çok beğendiğini belirten Nuray Elçi, "Arkadaşım 4 senedir beni Gaziantep’e davet ediyordu, bu sene kısmet oldu ve geldim. Keşke 4 yıl önce Gaziantep’e gelseydim. Gaziantep’i bol bol geziyoruz. Yemekleri çok güzel. Çok sıcak olmasına rağmen yine de keyif alarak vakit geçiriyoruz. Bakırcılar Çarşısı’nı geziyoruz ve alış verişimizi yapıp gideceğiz. Hava çok sıcak olmasına rağmen Gaziantep gezilmesi ve görülmesi gereken bir şehir" dedi.
"Hava sıcak olmasına rağmen Gaziantep’i gezmeyi tercih ettik"

Ankara’dan gelen Mehmet Kalay ise "Hava sıcak olmasına rağmen Gaziantep’i gezmeyi tercih ettik. Farklı alanlar, kültürler ve insanlar olmasına rağmen Gaziantep çok güzel, çok hoşumuza gidiyor. Gaziantep turistik açısından da çok mükemmel ve herkese Gaziantep’i tavsiye ederim" şeklinde konuştu.
"Gaziantep tarihiyle, kültürüyle, çarşılarıyla çok güzel"

Mardin’den kenti gezmeye geldiğini belirten Metin Kavak, tarihi, yapıları, gastronomideki ünü ve kültür turizmi sayesinde Gaziantep’in gözde şehirlerden olduğunu ifada ederek, "Gaziantep’in kendine özel bir hikayesi var. Tarihiyle, kültürüyle, çarşılarıyla çok güzel. Bakırcılar Çarşısı’nı gezdik cıvıl cıvıldı. Mardin’in kendine göre, Gaziantep’in kendine göre özgün bir kültürü var. Gaziantep’in mutfağı tartışılmaz. Tarihi hanları, çarşıları ve özellikle Bakırcılar Çarşısı, kendi kültürel dokusuyla Türkiye’nin bu anlamda mihenk noktasıdır" diye konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

2025’in En Güzel Kadın Spikerleri: Ekranların Parlayan Yıldızları!

2025-07-10 15:07 - Güncel

Türkiye'de Ne Kadar Emekli Var?

2025-07-16 11:04 - Güncel

Diyarbakır'ın En Önemli Özelliği Nedir?

2025-07-16 10:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Asfalt Eridi, Yayalar ve Araçlar Zor Anlar Yaşadı

2025-07-12 19:01 - Diyarbakır

Dünyada Kaç Milyon Diyarbakırlı Var?

2025-07-11 12:13 - Diyarbakır

Bu ölüler hareket ediyor!

2025-07-14 16:02 - Bilim ve Teknoloji

Osmanlı'da Kürt Paşa var mı?

2025-07-10 11:35 - Diyarbakır

Türkiye'de Yaşanmış En Büyük Deprem Ne Zaman Oldu?

2025-07-14 14:20 - Güncel

Kırık Meheme Kimdir? Nereli?

2025-07-11 12:16 - Diyarbakır

Diyarbakırlıların En Çok Tuttuğu Takım Hangisi?

2025-07-16 10:28 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Naci Görür’den Ankara için endişelendiren uyarı!

14:00 - Güncel

Özlem Gürses ‘ölümle tehdit edildiğini’ açıkladı!

13:57 - Güncel

Mahalle başkanlarına yönelik iftar programı düzenlendi

01:27 - Güncel

Emniyet personeliyle iftar programında buluştu

01:28 - Güncel

Vali Eldivan’dan moral ziyareti

01:32 - Güncel

Günün Manşetleri

Kar Yağışı Kazayı Getirdi: 10 Araç Birbirine Girdi

19:32 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Martta Kar Sürprizi

19:26 - Diyarbakır

Diyarbakır Körhat Mahallesi’nden Kadınlara 8 Mart Sürprizi

19:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kış Kendini Gösterdi kar geri geldi

15:54 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın da Aralarında Olduğu 22 İlde Operasyon: 390 Şüpheli Yakalandı, 247 Kişi Tutuklandı

15:48 - Diyarbakır