?>

Aşkta 40 yılı devirenler 14 Şubat’ta bir araya geldi

Güncel - 1 yıl önce

Yunusemre Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde 40 yıldan uzun süre evli kalan 41 çifti bir araya getirdi. Kültür Park’ta Sevgi dolu anların yaşandığı programa, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban ve eşi Serap Balaban da katılarak çiftlerin mutluluğuna ortak oldu.
Yunusemre Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevginin zamana meydan okuduğunu bir kez daha gösterdi. 40 yılı aşkın süredir birbirine gönülden bağlı 41 çifti Yunus Emre Kültür Parkı’nda ağırlayan belediye, aşkın ve vefanın en güzel örneklerini bir araya getirdi. Yunuspark’ta düzenlenen programa Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban ve eşi Serap Balaban’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Haydar İzci ile eşi ve Belediye Başkan Yardımcısı Emine Özge Arslan ile ilgili birimlerin müdürleri katıldı.

"Sevgi günlere sığmaz"

Kahvaltıda konuşan Başkan Balaban, bugünün yalnızca sembolik bir gün olduğuna dikkat çekerek, "Sevgi 14 Şubatlara sığmayan her gün yaşanan bir semboldür bizler için. Sevgiyi o kadar güzel sarmalamışsınız ki 40 yıl su gibi akıp gitmiş. 14 Şubat Sevgililer Gününüz kutlu olsun. Burada sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Misafirlerimiz arasında 64 yıldır evli olan bir büyüğüme rastladım. Benim yaşımdan büyük evli olan bu çift beni çok duygulandırdı. Güzel birlikteliğinizi bu kadar uzun süre sürdürdüğünüz için önünüzde saygıyla eğiliyorum" dedi.

40 yıllık çiftlerden gençlere tavsiyeler

40 yıldan uzun süredir evli olan ve hayatı paylaşan çiftlerin tecrübelerini paylaştığı programda, gençlere tavsiyelerde bulunan çiftler, evlilikte dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı: "Uzun evlilik karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörüyle mümkün. Yeni evlilerin birbirlerini anlamaya çalışmaları çok önemli. Empati yapmaları gerekiyor. Sabır mutlu evliliğin en önemli paydaşlarından. Dayanışma ruhu ve hayatın yükünü birlikte sırtlamaları gerekiyor. Ev ekonomisinin yönetiminde çiftler birlikte karar almalı ve harcamalarını aile ekonomilerine göre ayarlamaları gerekiyor. Lüzumsuz yapılan harcamalar çiftlerimize problem olarak geri dönüyor. Sevgi saygı anlayış empati ve sadakat mutlu evliliğin formülüdür."

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

I. Bartholomeos’dan İznik’e önemli ziyaret

2025-02-10 17:27 - Kültür Sanat

Aydın’da kaçak sigara operasyonu

2025-02-13 20:28 - Asayiş

Depremzede ailenin kaldığı konteynerda yangın çıktı

2025-02-11 19:43 - Asayiş

Çorum’da takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı

2025-02-10 20:07 - Asayiş

Beyoğlu’nda 4 katlı binada elektrik sobasından yangın çıktı

2025-02-10 00:13 - Asayiş

Akasya AVM’de yangın paniği

2025-02-11 22:17 - Asayiş

Amatör maçta oyundan atılan futbolcu hakemi bıçakladı

2025-02-10 00:47 - Asayiş

Çanakkale’de 240 litre sahte içki ele geçirildi

2025-02-10 00:18 - Asayiş

Siverek’te petrol sahasında kaza: 2 yaralı

2025-02-07 22:57 - Asayiş

Kapan ailesinin mutlu günü

2025-02-11 11:23 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Babalar Günü’nde duygulandıran görüntüler

09:42 - Güncel

Çıralı Obruk Gölü son yağışlara rağmen su tutmadı

09:22 - Güncel

Kadın Esnaf Akrep'e bidon içinde bakıyor

09:24 - Güncel

Kahvehane müdavimlerine Yargıtay’dan kötü haber

09:29 - Güncel

Her gün özel kızını okula getiren babaya duygulandıran sürpriz

09:33 - Güncel

Günün Manşetleri

17 Yıllık Kayıp Dosyasında Şok Gelişme

16:31 - Diyarbakır

Mahmut İrtem’den Suriye Kürtlerinin Son Yüzyılına Mercek Tuttu

16:22 - Diyarbakır

Kayıp Vedat Karabulut İçin Zamana Karşı Yarış

15:14 - Asayiş

Mahmut İrtem’den Diyarbakır Olay’a Anlamlı Ziyaret

14:35 - Diyarbakır

Çermikli Hacılar Kutsal Topraklardan Döndü

13:51 - Diyarbakır