?>

Atıl durumdaki lastikler kedilere yuva oldu

Bingöl’de 2 yıldır oto lastik işletmeciliği yapan hayvan sever bir esnaf, işyerinde biriken atıl durumdaki lastikleri kış aylarında kediler üşümesin diye yuva yaptı, kentteki belirli noktalara yerleştirdi..

Diyarbakır - 6 yıl önce

Bingöl’de 2 yıldır oto lastik işletmeciliği yapan hayvan sever bir esnaf, işyerinde biriken atıl durumdaki lastikleri kış aylarında kediler üşümesin diye yuva yaptı, kentteki belirli noktalara yerleştirdi. Kentte 25 yaşındaki Ümit Tuğunmuş, 2 yıl önce oto lastik-oto yıkama işletmeciliği açtı. 2 yıl içinde birçok araçtan geriye atıl durumda lastik kaldı. Lastikleri değerlendirmek isteyen Tuğunmuş,kış aylarında kedilerin araçların motorlarına girdiğini, ısınmak için yer aradıklarını görmesi üzerine yuva yapmaya başladı. İşyerinde arta kalan vakitlerini yuva yaparak değerlendiren Tuğunmuş, kısa zaman içinde kentin işlek noktalarına ve sitelerin önlerine yaptığı bir çok yuvayı yerleştirdi. Hem Bingöl Belediyesi hem de sitelerin yöneticileriyle konuşup kedilerin mama ihtiyaçlarını da çözen Tuğunmuş, onları sıcak yuvalarına kavuşturarak örnek bir davranış gerçekleştirdi. “İmkanlar dahilinde kedi evlerini yaptım” Elde kalan oto lastikleri yuva yapmaya karar verdiğini aktaran Tuğunmuş, “Malumunuz kış ayına girdik. Oto lastik tamiri yaparken sağda solda, araçların altına giren kedileri gördüm. Bende ne yapabilirim diye düşündüm. Bizim müşterilerimizin araçlarından çıkan atıl lastikleri nasıl kullanabilirim dedim. Bende kedi evleri yapmaya karar verdim. Kendi çapımda, elimden geldiğince, imkanlar dahilinde kedi evlerini yaptım. Bingöl’de belirli noktalara bıraktım. Sitelerin önlerin bıraktım, yöneticilerin izni dahilinde. Allah razı olsun kendileri yem bırakmaya başladılar. Bingöl Belediyesi de bıraktığım noktalara 3 günde bir yem bırakıyor” dedi. Yaptığı kedi evlerini gören vatandaşlara örnek olmasını hem de gençlerin bilinçlenmesini isteyen Tuğunmuş,vicdanıyla hareket edip, sokak hayvanlarına yardım etmeye çalıştığını ve bunu sürdüreceğini kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

Ekipler hem yolları açıyor, hem de mahsur kalanları kurtarıyor

2021-01-22 00:00 - Diyarbakır

Sur Belediyesi araç filosunu güçlendirdi, ilçe pırıl pırıl oldu

2021-01-21 00:00 - Diyarbakır

Batman’da 112 Acil personeli donmaktan son anda kurtarıldı

2021-01-21 00:00 - Diyarbakır

Kızıltepe’de üretilen perdeler Türkiye’ye satılıyor

2021-01-26 00:00 - Diyarbakır

Van’da 403 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

2021-01-19 00:00 - Güncel

Şırnak’ta 5 saatlik hasta kurtarma operasyonu

2021-01-21 00:00 - Diyarbakır

Sağlık Bakanlığından 81 il sağlık müdürlüğüne, yıllık izin, emeklilik ve istifa düzenlemeleri hakkında yazı

2021-01-19 00:00 - Diyarbakır

Beşiktaş derbisinde kırmızı kart gören Galatasaray’ın Senegalli golcüsü Mbaye Diagne, kural dışı hareketi nedeniyle tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi.

2021-01-19 00:00 - Güncel

IP santral yazılım upgrade ve destek paketi alınacaktır

2021-01-21 00:00 - Diyarbakır

Teröristin üzerindeki kroki incelendi, mini cephanelik bulundu

2021-01-25 00:00 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır’da atık şişeler artık para ediyor

14:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’da örnek bank: Hem vatandaşa hem hayvanlara

14:02 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nin yeni hastanesinde İnşaat başlıyor

13:06 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yıllar sonra yeniden ibadete açıldı

13:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 23 yıllık çerçinin renkli mesaisi

12:52 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

PFDK’dan Amedspor’a ağır fatura: 2 milyon 540 bin TL ceza

23:22 - Spor

Diyarbakır’da atık şişeler artık para ediyor

14:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’da örnek bank: Hem vatandaşa hem hayvanlara

14:02 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yıllar sonra yeniden ibadete açıldı

13:24 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nin yeni hastanesinde İnşaat başlıyor

13:06 - Diyarbakır