?>

Ayasofya’da sabah namazı programı

Ayasofya’nın ibadete açılışının 5. yılı için sabah namazı programı düzenlendi.

Güncel - 4 ay önce

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin 86 yıl aradan sonra ibadete açılışının 5. yılı sebebiyle AK Parti İstanbul İl Başkanlığı sabah namazı programı düzenlendi. Vatandaşlar Ayasofya’ya akın etti.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir sosyal medya hesabından yaptığı davette, "Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasının 5. yılında Filistin için, Gazze için tüm mazlum coğrafyalar için hep birlikte dua ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı. Vatandaşların yanı sıra programa İlçe belediye başkanları ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.
"86 yıllık bir avı parantezin kapanmasına hamd olsun"

Sabah namazının kılınmasının ardından AK Parti İstanbul İl Başkanı Özdemir yaptığı açıklamada, "Öncelikle dün Eskişehir’de hayatını kaybeden görevlilere Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına ve tüm ülkemize başsağlığı diliyorum. Bugün 24 Temmuz 2025. 10 Temmuz 2020’de Cumhurbaşkanımızın imzası ile ibadete açılma kararı alınan Ayasofya’nın 25 Temmuz Cuma günü yeniden ibadete açılmasına şahit olmuştuk. 86 yıllık bir avı parantezin kapanmasına hamdolsun. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm yetkililere şükranlarımızı sunuyoruz. Ayasofya sadece bir cami değil fethin sembolüdür. Aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet Han’ın ülkemize emanetidir. Bu vesileyle Ayasofya’nın ibadete açılması sebebiyle bir arada olmaktan çok mutluyuz. Biz millet olarak acıda da bir arada oluruz sevinçte de bir arada oluruz. Bir yandan hüznü hissetmenin burukluğunu yaşıyoruz. Gazze’de milyonlarca Müslüman kardeşimizin yok oluşuna şahit oluyoruz. Filistinli kardeşlerimizin siyonist, katil İsrail tarafından tüm dünyanın gözü önünde terörist bir muameleye maruz kalmasını görüyoruz. Bir yanda Fetih suresi ile sabah namazımızı kıldık, Bir yandan Gazze’deki kardeşlerimize dualar ettik. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde 11 Temmuz tarihinde ifade ettiği üzere Kudüs ittifakının Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla yeni bir dönemin inşa edilişine şahit oluyoruz. Allah Terörsüz Türkiye sürecinin akamete uğramaması için dua ediyoruz. Şehitlerimizi ruhunu, şehit ailelerimizi incitmeden inşallah bu süreci tamamlayacağız." diye konuştu.

Program sonunda vatandaşlara çorba ikramında bulunuldu. Özdemir de vatandaşlara çorba ikramında bizzat bulundu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da İmara Açılacak Yerler Belli Oldu

2025-07-17 13:22 - Diyarbakır

Diyarbakırlı en ünlü 5 mafya babası kimdir?

2025-07-18 19:49 - Diyarbakır

Bekiran Aşireti Kimdir? Bekiran Aşireti Arap mıdır?

2025-07-18 22:04 - Güncel

Asgari Ücret Zammını Bekleyenlere Müjde: Haber Geldi

2025-07-20 12:22 - Ekonomi

Sıfır Faizli Kredi Veren Bankalar Belli Oldu: Fırsatı Kaçırmayın!

2025-07-20 11:46 - Ekonomi

CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeş acısı

2025-07-21 13:23 - Güncel

25 yaşındaki gencin feci ölümü

2025-07-23 00:12 - Asayiş

Diyarbakır'da Keçiler Parkta ve Refüjde Otluyor

2025-07-20 10:30 - Diyarbakır

Kanaat Önderi ve İş İnsanı Arslan’dan İl Sağlık Müdürü Asiltürk’e Hayırlı Olsun Ziyareti

2025-07-18 15:14 - Diyarbakır

Evinde Bu Oyuncaktan Olanlar Milyoner Olacak!

2025-07-20 11:49 - Güncel

İlgili Haberler

İstanbul İçin Sarı Kodlu Sağanak Uyarısı: Valilik Tedbir Çağrısı Yaptı

17:21 - Güncel

Çin'de 6 Büyüklüğünde Deprem

16:23 - Güncel

Müziğin efsane ismi hayatını kaybetti!

16:15 - Güncel

Tramvay çalışmasında sökülen ağaçlar yeni yerlerinde hayat bulacak

11:27 - Güncel

Jandarmadan Motosiklet Sürücülerine Güvenli Sürüş Eğitimi

11:10 - Güncel

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır