?>

Azerbaycan'dan Ermenistan'ın iddialarına tepki

Azerbaycan, Karabağ'daki Ermeni sakinlerin Ermenistan'a taşınma kararının Azerbaycan'la bir ilgisinin olmadığına dikkat çekti.

Dünya - 3 yıl önce

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Ermenistan Dışişleri Bakanlığının 2. Karabağ Savaşı ve sonrasında alınan tedbirler konusunda uluslararası toplumu yanıltan açıklamasının Azerbaycan tarafından şiddetle kınandığı bildirildi.
Açıklamada, "Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan topraklarının 30 yılı aşkın süre işgal altında tutulması ve Azerbaycanlıların toplu katliamı gibi suçlardaki sorumluluğunu inkar ederek yanlış anlatılar yaymayı sürdürmektedir. Ermenistan'ın işgaline ve saldırısına karşı Azerbaycan her zaman savaşmıştır. Eylül 2023'te yapılan antiterör operasyonu ile Azerbaycan'da konuşlanmış yasa dışı Ermeni silahlı kuvvetlerinin oluşturduğu tehdit meşru bir şekilde ortadan kaldırmıştır." denildi.
Azerbaycan ordusunun hiçbir zaman sivilleri hedef almadığı; ayrıca Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın bunu doğrular açıklamalarda bulunulduğu hatırlatılan açıklamada Ermeni tarafın, "Karabağ'daki Ermeni nüfusa etnik temizlik uygulanıyor" şeklindeki iddialarının gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.
Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:
"Karabağ'da yaşayan Ermeni sakinlerin Ermenistan'a veya başka bir ülkeye taşınma kararının Azerbaycan'la hiçbir ilgisi yoktur. Biz onlara, Ermenistan'ın kurduğu askeri cuntanın rehinesi oldukları dönemdekinden daha iyi yaşam koşulları sağlamaya hazırız. Azerbaycan, Ermeni sakinlerini eşit haklara sahip vatandaşlar olarak yeniden ülkeye entegre etmeye kararlıdır." (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Balkon korkuluklarına kafası sıkışan çocuğu itfaiye kurtardı

2023-09-27 12:54 - Güncel

Kur'an Nesli Platformu'ndan Mevlid-i Nebi mesajı

2023-09-25 19:10 - -

Gaziantep’te silahlı kavga: Bir ölü bir yaralı

2023-09-22 09:08 - Güncel

Faiz kararının ardından dolardan ilk tepki

2023-09-21 14:30 - Ekonomi

Fıstık hırsızlığı yapan 3 şüpheli tutuklandı

2023-09-24 10:18 - Güncel

Milyonlarca balık baraj gölü ve göletlere bırakıldı

2023-09-25 13:03 - Güncel

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıyı kınadı

2023-09-23 23:59 - Güncel

Kayseri'de DAİŞ operasyonu

2023-09-25 10:55 - Güncel

İstanbul ve 4 il için sağanak yağış uyarısı

2023-09-28 12:38 - -

Şanlıurfa'da dolandırıcılık operasyonu: 11 gözaltı

2023-09-28 13:15 - Güncel

İlgili Haberler

Çin'den Kürtçe için tarihi adım

12:11 - Dünya

KFOR, Kosova’daki İbre Nehri üzerindeki ana köprüde varlığını azaltıyor

10:09 - Dünya

Yunanistan Alevlerle Mücadele Ediyor

16:43 - Dünya

Venezuela'da Depremin Bilançosu Ağırlaşıyor

10:47 - Dünya

Trump NATO Zirvesi İçin Ankara’da

14:25 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da kahve fiyatlarına muglu çözüm

15:16 - Diyarbakır

Silvan’da iki aracın karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

14:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 45 derece sıcakta bile vazgeçilmiyor

14:35 - Diyarbakır

Çermik’te kızının hatırasını yaşatmak için hayır çeşmesi yaptırdı

13:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da sobacılığın rotası değişti

13:02 - Diyarbakır