?>

Azerbaycan'dan Fransa'ya tepki

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Fransa’nın Ermenistan’a sattığı topçu sistemlerine tepki gösterdi.

Dünya - 2 yıl önce

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Fransa’nın Ermenistan’ı ölümcül silahlar sağlamasına tepki göstererek, Fransa ile Ermenistan arasında "Caesar" topçu sistemlerinin satılmasına ilişkin imzalanan anlaşmaya değinilerek, “Fransa'nın Ermenistan'a ölümcül ve saldırı amaçlı topçu sistemleri ve diğer silahları sağlamasının Fransa'nın Güney Kafkasya bölgesindeki provokatif faaliyetlerinin bir başka kanıtıdır” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, mevcut anlaşmanın Fransa'nın ikiyüzlülüğünü ortaya çıkardığı ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin, bölgedeki entrika politikalarıyla, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki normalleşmeyi ve kalıcı barışı engellediği belirtildi.
Açıklamada, bölgedeki mevcut durumun Fransa tarafından tehlikeye atıldığını belirtilerek, “Fransa'nın Ermenistan'a ölümcül silahlar sağlaması Güney Kafkasya bölgesindeki provokatif faaliyetlerinin bir başka kanıtıdır. BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi Fransa tarafından Ermenistan'ın yeniden silahlandırılması ve Ermeni liderliğinin intikam politikasına destek verilmesi hem siyasi sorumsuzluktur, hem de yeni bir savaşa giden yoldur” denildi.
Açıklamada, sömürgeci bir imparatorluk olarak Fransa'nın, tarihte dünyanın çeşitli yerlerinde savaş ve çatışma alanları oluşturmak gibi olumsuz bir geçmişe sahip olduğu ifade edilerek, “Yeni Kaledonya ve diğer denizaşırı sömürge topraklarında yaşanan süreçler, yerel halkların sömürüye maruz bırakılması, doğal kaynaklarının yağmalanması, ırkçı politikalar sonucunda bu bölgelerin demografik yapısının değiştirilmesi, protestoların kan ve silah gücüyle bastırılmasının Macron yönetiminin gerçek yüzünü gösteriyor. Fransa, sömürgeciliğe son vermek yerine, Azerbaycan'a karşı kirli bir propaganda ve dezenformasyon kampanyası yürütüyor. Güney Kafkasya bölgesindeki durumun ağırlaşmasının ve yeni bir savaş başlamasının sorumluluğu tamamen intikamcı bir politika izleyen Ermenistan liderliği ve Macron diktatörlüğüne ait olacağını belirtiyoruz” diye kaydedildi. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Sosyal Medyada Güvenlik Hataları

2024-06-13 17:03 - Bilim ve Teknoloji

663 firmaya dâhilde işleme izin belgesi verildi

2024-06-15 10:13 - Ekonomi

Peygamber Sevdalıları:  Yaz tatili çocukların maddi ve manevi gelişimleri için büyük bir fırsattır

2024-06-13 14:18 - Eğitim

Hizmet üretim endeksi aylık bazda azaldı

2024-06-14 10:52 - Ekonomi

Ortak kesilen kurbanlarda niyet birliği şart mıdır?

2024-06-15 07:37 - Güncel

Yapay zeka artık ders

2024-06-14 14:00 - Eğitim

Vali Şıldak’tan 2023-2024 eğitim öğretim yılsonu mesajı

2024-06-14 12:14 - Eğitim

Sahte sağlık raporu düzenleyen çeteye operasyon

2024-06-15 08:36 - Güncel

Öğrenciler karne sevincini Gazze nedeniyle buruk yaşadı

2024-06-14 11:55 - Eğitim

Bayram tatilinin üç gününde 2 bin 402 kaza: 22 ölü, 4 bin 43 yaralı

2024-06-18 09:34 - Güncel

İlgili Haberler

Yunanistan Alevlerle Mücadele Ediyor

16:43 - Dünya

Venezuela'da Depremin Bilançosu Ağırlaşıyor

10:47 - Dünya

Trump NATO Zirvesi İçin Ankara’da

14:25 - Dünya

Ali Hamaney İçin 6 Günlük Cenaze Töreni

09:57 - Dünya

Defalarca Soyuldu, Bu Kez Hırsızlara Tuzak Kurdu

14:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Yunus Timleri sahada: Uyuşturucu ve ruhsatsız silah ele geçirildi

20:35 - Diyarbakır

Silvan'da 2 milyon 350 bin dekar arazi suyla buluşacak

16:16 - Diyarbakır

Diyarbakır’da veresiye defterine mizahi önlem

15:00 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kaldırım tepkisi

13:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Sıcaktan Bunalanlar Selman’a Akın Ediyor

13:23 - Diyarbakır