?>

Azerbaycan'dan Fransa'ya tepki

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Fransa’nın Ermenistan’a sattığı topçu sistemlerine tepki gösterdi.

Dünya - 1 yıl önce

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Fransa’nın Ermenistan’ı ölümcül silahlar sağlamasına tepki göstererek, Fransa ile Ermenistan arasında "Caesar" topçu sistemlerinin satılmasına ilişkin imzalanan anlaşmaya değinilerek, “Fransa'nın Ermenistan'a ölümcül ve saldırı amaçlı topçu sistemleri ve diğer silahları sağlamasının Fransa'nın Güney Kafkasya bölgesindeki provokatif faaliyetlerinin bir başka kanıtıdır” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, mevcut anlaşmanın Fransa'nın ikiyüzlülüğünü ortaya çıkardığı ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin, bölgedeki entrika politikalarıyla, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki normalleşmeyi ve kalıcı barışı engellediği belirtildi.
Açıklamada, bölgedeki mevcut durumun Fransa tarafından tehlikeye atıldığını belirtilerek, “Fransa'nın Ermenistan'a ölümcül silahlar sağlaması Güney Kafkasya bölgesindeki provokatif faaliyetlerinin bir başka kanıtıdır. BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi Fransa tarafından Ermenistan'ın yeniden silahlandırılması ve Ermeni liderliğinin intikam politikasına destek verilmesi hem siyasi sorumsuzluktur, hem de yeni bir savaşa giden yoldur” denildi.
Açıklamada, sömürgeci bir imparatorluk olarak Fransa'nın, tarihte dünyanın çeşitli yerlerinde savaş ve çatışma alanları oluşturmak gibi olumsuz bir geçmişe sahip olduğu ifade edilerek, “Yeni Kaledonya ve diğer denizaşırı sömürge topraklarında yaşanan süreçler, yerel halkların sömürüye maruz bırakılması, doğal kaynaklarının yağmalanması, ırkçı politikalar sonucunda bu bölgelerin demografik yapısının değiştirilmesi, protestoların kan ve silah gücüyle bastırılmasının Macron yönetiminin gerçek yüzünü gösteriyor. Fransa, sömürgeciliğe son vermek yerine, Azerbaycan'a karşı kirli bir propaganda ve dezenformasyon kampanyası yürütüyor. Güney Kafkasya bölgesindeki durumun ağırlaşmasının ve yeni bir savaş başlamasının sorumluluğu tamamen intikamcı bir politika izleyen Ermenistan liderliği ve Macron diktatörlüğüne ait olacağını belirtiyoruz” diye kaydedildi. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da vatandaşlara uyarı: Bayram yasa dönüşmesin

2024-06-14 16:03 - Diyarbakır

Acemi kasaplar soluğu acil servislerde aldı

2024-06-16 12:59 - Asayiş

Yetimler Vakfı, Çad'da yüzlerce aileye kurban eti dağıttı

2024-06-17 15:59 - Dünya

Azerbaycan'dan Fransa'ya tepki

2024-06-18 20:38 - Dünya

Bayram günlerinde teşrik tekbirlerini getirmeyi unutmayalım

2024-06-14 13:44 - Güncel

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan "yurt dışına çıkış harcı" açıklaması

2024-06-15 14:40 - Ekonomi

Kurban Bayramı'nda beslenmede nelere dikkat edilmeli?

2024-06-15 14:50 - Sağlık

Tokat’ta husumetliler arasında kavga: 1 yaralı

2024-06-16 03:04 - Asayiş

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 12 yaralı

2024-06-16 06:24 - Asayiş

Yasin Börü ve arkadaşları unutulmadı

2024-06-16 09:00 - Diyarbakır

İlgili Haberler

İHA Saldırıları İki Ölümle Sonuçlandı

10:43 - Dünya

Tel Aviv semalarında füze alarmı

15:23 - Dünya

Tayland ile Kamboçya arasındaki çatışmalarda can kaybı 11'e yükseldi

15:18 - Dünya

Ekvador’da Cezaevinde Kanlı Çatışma: 9 Mahkum Hayatını Kaybetti

14:37 - Dünya

Yeni Mpox Varyantı İngiltere’de Tespit Edildi

12:26 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır Çermik'te Sinek Çayı Çevresindeki Kirlilik, Halkı Zor Durumda Bırakıyor

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Birlik Buluşması Yapıldı

15:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Öğrencileri "Eski Diyarbakır’a Yolculuk" Etkinliğiyle Tarihi Keşfetti

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Sinemalara Uzanan Azmin Hikâyesi

14:09 - Diyarbakır

Güneydoğu’da Kavurma Geleneği

13:42 - Diyarbakır