?>

Azerbaycan'dan Macron'a tepki

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Büyükelçiler Konferansı'nda dile getirdiği Azerbaycan karşıtı görüşlere tepki gösterdi.

Dünya - 3 yıl önce

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Azerbaycan toprağı Laçın koridoru hakkında "insani koridor" ifadesini kullanmasına tepki göstererek, "(Macron'un) Hitabında baskı diliyle konuşması kabul edilemez. Bu, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygısızlıktır" ifadelerine yer verdi.
Macron'un bölgedeki mevcut duruma ilişkin yanlış izlenim oluşturan ve tek taraflı olarak Ermenistan'ı savunan kinli görüşlerinin barış sürecine zarar verdiğini belirten Hacızade, "Yaklaşık 30 yıldır Ermenistan tarafından Azerbaycan'a yönelik gerçekleştirilen işgal ve saldırı eylemlerini kınamayan, işgal sonucu yaklaşık 1 milyon mülteci ve yerinden edilmiş kişinin insani durumuna ilişkin herhangi bir değerlendirmede bulunmayan Fransa'nın şimdi Azerbaycan'ın Birleşik Milletler tüzüğüne ve uluslararası hukukun norm ve ilkelerine uygun olarak topraklarının işgalden kurtarılmasıyla sonuçlanan 44 günlük vatan muharebesini kınaması, aynı zamanda Macron'un konuşmasında bölgede insani durumla ilgili iddialara yer vermesi anlaşılır değil." dedi.
Macron, hafta içerisinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'la görüşeceğini ve ihtilafın çözümü için yeni diplomatik inisiyatif önereceğini açıklamıştı.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron ayrıca Azerbaycan üzerindeki baskıyı artırmak için uluslararası alanda yeni bir diplomatik girişimde bulunacağını söylemişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Altın fiyatları bugün ne kadar?

2023-08-28 08:35 - Ekonomi

İnşirah Suresi anlamı ve fazileti

2023-08-26 14:11 - -

Yapay zekanın tehlikeleri nelerdir?

2023-08-26 19:35 - -

Yalanın İslam'daki hükmü nedir?

2023-08-22 17:03 - -

Kira artış oranı nasıl hesaplanır?

2023-08-27 18:24 - Ekonomi

YÖKDİL pazar günü yapılacak

2023-08-25 10:22 - Eğitim

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı atamaları Resmî Gazetede

2023-08-24 10:52 - Güncel

Bakan Fidan, Neçirvan Barzani ile bir araya geldi

2023-08-24 12:30 - Dünya

Otobüs ile minibüsün çarpıştı: 11 yaralı

2023-08-25 00:08 - Güncel

KPSS sonuçları açıklandı

2023-08-25 10:13 - Eğitim

İlgili Haberler

Çin'den Kürtçe için tarihi adım

12:11 - Dünya

KFOR, Kosova’daki İbre Nehri üzerindeki ana köprüde varlığını azaltıyor

10:09 - Dünya

Yunanistan Alevlerle Mücadele Ediyor

16:43 - Dünya

Venezuela'da Depremin Bilançosu Ağırlaşıyor

10:47 - Dünya

Trump NATO Zirvesi İçin Ankara’da

14:25 - Dünya

Günün Manşetleri

Sur’da el bombası operasyonu: 4 kişi tutuklandı

16:27 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 71 ilde uyuşturucu operasyonu

15:37 - Diyarbakır

Diyarbekir Beyefendilerinin Kandil Geleneği

15:27 - Diyarbakır

Ulu Camii’nde Mevlid Kandili hazırlığı

15:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da okul hazırlığı başladı

14:00 - Diyarbakır