?>

Babacan: Söğütlü Camii yerinde ve eskisinden daha büyük kapasitede olacak

Depremde ağır hasar aldıktan sonra yıktırılan Söğütlü Camii’nin yerinde düz ayak zeminde yapılacağını, altında pasaj ya da dükkan olmayacağını, hacim ve kapasite olarak eskisinden daha büyük olacağını belirten Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, caminin çevresinde bulunan esnafların ise zarara uğratılmayacağı açıklamasında bulundu.

Güncel - 2 yıl önce

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır tahribatın oluştuğu illerden Malatya'da on binlerce konut ve işyeri gibi 990 cami ve 220 Kur'an kursundan 48'i yıkılmış 222'si de ağır ve orta hasar almıştı.
Bu Camilerden biri olan ve kent merkezinde bulunan Söğütlü Camii de ağır hasar alması nedeniyle yıktırıldı.
Yeni yapılan çarşı projesinde Caminin yer almadığını belirten Malatya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, "Camilerimize Dokunmayın" sloganıyla basın açıklaması düzenlemişti.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Sayın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki tarafından 3 Mayıs Cuma günü Malatya’da son plan onaylandı. Söğütlü Camii yerinde yapılacak. Düz ayak zeminde olacak, altında pasaj ya da dükkan olmayacak, hacim ve kapasite olarak eskisinden daha büyük olacak. Çarşı merkez planını da yapan mimarımız Cami için güzel bir mimari tasarım yaptı. Kıymetli iş insanımız Bayram Kızılaslan Bey de Yeni Cami ile birlikte finansmanını üstlendi. Söğütlü Camii etrafındaki esnafımız da ticari ve mülkiyet çıkarları bakımından zarara uğratılmayacak. Yine merkezde aynı konumda, şerefiyeler de korunarak bir düzenlemeye gidilecek. Bu konuyla alakalı son nokta böylece konmuş oldu. Hayırlı olsun." 
Haftanın Öne Çıkanları

Yapay zeka işsizlik endişesini tetikliyor!

2024-05-01 12:53 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır İç Kale'deki Hz. Süleyman Camisi'nin Suyu nereden geliyor!

2024-05-01 15:28 - Diyarbakır

77 ilde Sibergöz-37 operasyonu: 156 gözaltı

2024-05-03 08:36 - Güncel

"Hükümet, Schengen vizesinin verilmesini engelliyor" iddiasına yalanlama

2024-05-01 07:37 - Güncel

Buğdayda hasat yaklaştı, fiyat bekleniyor

2024-04-29 09:29 - Ekonomi

Yunanistan'ın geri ittiği düzensiz göçmenler karaya çıkarıldı

2024-05-05 10:21 - Güncel

Kargo minibüsüyle insan kaçakçılığına: 17 tutuklama

2024-04-29 08:14 - Güncel

İstanbul'da işçileri taşıyan servis minibüs kaza yaptı: 6 yaralı

2024-04-30 10:13 - Güncel

Şanlıurfa'da kaçak malzeme ve silah ele geçirildi

2024-05-03 15:52 - Güncel

Nisan enflasyonu yarın açıklanacak

2024-05-02 09:54 - Ekonomi

İlgili Haberler

Zübeyde Hanım Bulvarı’ndaki atıl işletmeye zarar verildi

10:01 - Güncel

Kahramanmaraş’ta çevre temizliği

09:55 - Güncel

Marmara Denizi’nde belgeselleri aratmayan görüntüler

09:56 - Güncel

ASELSAN, tarihin yazıldığı Şanlıurfa’da geleceğe yön veren teknolojilerini sergileyecek

09:57 - Güncel

Eskişehir Gastro Fest’te 3 günde 12 sanatçı sahne alacak

09:59 - Güncel

Günün Manşetleri

PFDK’dan Amedspor’a ağır fatura: 2 milyon 540 bin TL ceza

23:22 - Spor

Diyarbakır’da atık şişeler artık para ediyor

14:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’da örnek bank: Hem vatandaşa hem hayvanlara

14:02 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yıllar sonra yeniden ibadete açıldı

13:24 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nin yeni hastanesinde İnşaat başlıyor

13:06 - Diyarbakır