?>

Bafra Devlet Hastanesi’nde 5 yıldızlı ‘anne oteli’

Samsun Bafra Devlet Hastanesi’nde doğum sonrası çeşitli hastalıklar nedeniyle tedavi altına alınan anneler ‘5 yıldızlı otel’ konforunda donatılan anne oteli hizmetinden memnun kalıyor..

Sağlık - 5 yıl önce

Samsun Bafra Devlet Hastanesi’nde doğum sonrası çeşitli hastalıklar nedeniyle tedavi altına alınan anneler ‘5 yıldızlı otel’ konforunda donatılan anne oteli hizmetinden memnun kalıyor. Bafra Devlet Hastanesi’nin 2014 Aralık ayında yeni hizmet binasına taşınması ile kadın sağlığı ve hastalıkları servisi içinde 2 oda, 4 yatak kapasitesiyle hizmete açılan anne misafirhanesi 2016 yılında 5 yatak kapasitesiyle yoğun bakım misafirhane alanına taşındı. 13 Haziran 2018 tarihinde kapasitenin artırılması ile 10 yatağa çıkarılan yeni düzenleme ile anne oteli açılışı yapıldı. "4 bin 921 anneye ev sahipliği yaptık" Anne otelini, annelerin sosyal anlamda ihtiyaç duyabileceği her türlü unsurla donattıklarını ifade eden Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Alaiddin Domaç, “Lohusalık döneminde anneler için bu hizmet çok önemli. Açılışından günümüze kadar 4 bin 921 anneye ev sahipliği yaptık. Annelerin bu hassas dönemlerinde bebeklerinden ayrılmadan tedavi süreçleri tamamlanıyor. Kovid-19 pandemi sürecinde de annelerimizi gerekli önlemleri alarak misafir ettik. Misafir annelerimizin memnuniyetleri bizim için çok kıymetli. Doğum sürecinde ve sonrasında herhangi bir sağlık problemi yaşayan ve tedavi gören bebeklerimizin, tedavi esnasında annelerin, bebeklerinin bakım ve beslenme saatlerinde yanında olmalarına imkan tanıyan ev konforunda nezih bir ortam sunuyoruz. Pandemi kurallarını göz önüne alırsak bütün misafirlerimizden PCR testi alınarak; tüm anneler ve bebeklerin sağlığı için temizlik ve hijyen kuralları dahilinde güzel bir hizmet sunmak için çalışıyoruz" dedi. Otel hizmeti alan anne Sibel İleri, “Çok mutluyum, bugün taburcu oluyoruz. Herkese çok teşekkür ederim. Hemşire hanımların ilgisinden çok memnun kaldım. Ortam çok temiz her şey düşünülmüş. Ellerine, emeklerine sağlık. Tüm bebeklere acil şifalar diliyorum” diye konuştu. Anne Gamze Sancar ise “Bebeğim Kuzey’i dünyaya getirdiğimde solunum sıkıntısı yaşadığını ve kuvözde yatacağını öğrendim, çok üzüldüm ve korktum. Buradaki hemşire hanımlar, temizlik personelleri bizi güler yüzlü ve sıcak karşıladılar. Burada 1 hafta kaldım. Hepsinden bebeğim için çok güzel şeyler öğrendim. Güzel bilgilere sahip oldum, bu zorlu pandemi döneminde benimle çok güzel ilgilendiler. Herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Dünya Motokros Şampiyonası’nda geri sayım başladı

2021-08-27 00:00 - Spor

Van’ın simgelerinden olan ‘semaver’ heykelinin yenisi yapılıyor

2021-08-27 00:00 - Kültür Sanat

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları W1 makaralı yay bireysel kategorisinde İranlı rakibi Mohammedreza Zandi’yi mağlup eden milli sporcu Bahattin Hekimoğlu, bronz madalya kazandı.

2021-08-30 00:00 - Spor

25 yıllık fedakar eğitimci, tatil gününde öğrencileri için kolları sıvadı

2021-08-30 00:00 - Eğitim

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda mücadele eden Goalball Kadın Milli Takımı, finalde ABD’yi 9-2 mağlup ederek altın madalya kazandı.

2021-09-03 00:00 - Spor

Çukurca Fotosafari ve Doğa Festivali başladı

2021-09-02 00:00 - Kültür Sanat

Malatya yüz yüze eğitime hazır

2021-09-03 00:00 - Eğitim

Van’ın ilk ve tek sanat galerisine görkemli açılış

2021-08-31 00:00 - Kültür Sanat

Adem Büyük, Yeni Malatyaspor formasıyla 100. maçına çıktı

2021-08-29 00:00 - Spor

Elbistan’da ‘Off-Road Şenliği’ düzenlendi

2021-08-29 00:00 - Spor

İlgili Haberler

Eskişehir’de ’Ebe-Gebe-Anne-Bebek Buluşması Etkinliği’ düzenlendi

09:51 - Sağlık

Hisarcık’ta ilk hastalıktan ari büyükbaş işletmesi için önemli adım

09:54 - Sağlık

Trabzon Şehir Hastanesi Yükseliyor: 900 Yataklı Dev Projede Açılış Yıl Sonu Hedefleniyor

13:08 - Sağlık

Uzmanlardan Kırım Kongo uyarısı

09:22 - Sağlık

Menteşe’de sağlıklı yaşam etkinliği

13:08 - Sağlık

Günün Manşetleri

Diyarbakır Ulu Camii’nde Asırları Aşan Zaman Tanığı

23:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Kalbi Ulu Cami, Yaz Akşamlarında Ziyaretçi Akınına Uğruyor

23:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Karpuz Fiyatları Çakıldı: Kilosu 15 Liraya Kadar Geriledi

23:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kavurucu Sıcaklık: Termometreler 42 Dereceyi Gördü

23:07 - Diyarbakır

Haberimiz Ses Getirdi: Bağlar Belediyesi Koşuyolu Parkı Çevresinde Temizlik Çalışması Başlattı

20:20 - Diyarbakır