?>

Bağcılar Belediyesi Ramazan’ı coşkuyla karşıladı

Bağcılar Belediyesi, Ramazan ayını coşku ve heyecanla karşıladı. Belediye hizmet binasının içi ve dışı, Ramazan’ın manevi atmosferini yansıtan simgelerle ve ışıklarla süslendi. Düzenlenen etkinlikler, Ramazan’a yönelik farkındalık oluştururken, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Güncel - 1 yıl önce

Bağcılar Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini en iyi şekilde yaşatmak için kapsamlı hazırlıklarını tamamladı. İlçedeki camilerde hijyen çalışmaları yapılırken, ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımlar artırıldı. İftar sofralarından kültürel etkinliklere kadar birçok program düzenlenerek, Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhu Bağcılar’da hissedilecek.
Belediye binasının hem içi hem dışı süslendi
Ramazan öncesi belediye binası özel süslemelerle donatıldı. "Bağcılar’da Ramazan Paylaşınca Güzel" sloganı belediye binasının dışında yer alırken binanın zemin katına da "Hayırlı Ramazanlar" ışıklandırmaları yer aldı. Hem bina içi hem de dışındaki dekorasyonlarla Ramazan coşkusu tüm ilçeyi sardı. Özellikle akşam saatlerinde ışıklandırılan süslemeler, Ramazan ayının birlik ve beraberlik mesajını simgeliyor.

Camiler Ramazan’a hazır

Vatandaşların ibadetlerini huzur içinde gerçekleştirebilmeleri için ilçedeki tüm camiler detaylı bir şekilde temizlendi ve gül suyu ile dezenfekte edildi.

Fırın denetimleri artırıldı

Ramazan ayı boyunca ilçedeki fırınlarda denetimler sıklaştırıldı. Zabıta ekipleri ve gıda mühendisleri tarafından gerçekleştirilen kontrollerde gramaj, fiyat ve hijyen kurallarına uygunluk denetleniyor. Kurallara uymayan işletmelere cezai işlem uygulanıyor ve denetimler Ramazan süresince devam edecek.

Sosyal yardımlar artırıldı

Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımlar artırıldı. Bu kapsamda yemek yapacak durumda olmayan hasta, yaşlı ve engelli 700 kişiye her gün iftar ve sahur olmak üzere toplam 40 bin öğün yemek ulaştırılması hedefleniyor. Ayrıca, yaklaşık 6 bin aileye sosyal marketten alışveriş imkanı sağlanırken, ihtiyaç sahiplerine de gıda kolileri ve alışveriş kartları dağıtıldı.
Ramazan Bayramı öncesinde, Hayır Çarşısı aracılığıyla da ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz kıyafet temin edilecek. Ayrıca, hayırseverlerin desteğiyle yetim ve öksüz çocuklara bayram öncesinde kıyafet hediye edilecek.

Kültür-sanat etkinliklerine öncelik verildi

Bağcılar’da Ramazan etkinlikleri, geleneksel davulcular eşliğinde yapılan yürüyüşle başladı. Kirazlı Mahallesi’nde kurulan etkinlik alanında ünlü isimlerle söyleşiler, ilahi konserleri, Kur’an tilavetleri ve kadınlara özel mukabele programları düzenlenecek.

Çocuklara özel aktiviteler

Çocuklara yönelik hazırlanan etkinlik alanında Bilgi Evleri Çadırı’nda bilim atölyeleri, zekâ oyunları, resim ve boyama etkinlikleri, robotik kodlama atölyesi, VR gözlük deneyimi ve uçuş simülatörü gibi birçok aktivite yer alıyor. Ayrıca, Ramazan’a özel kitap fuarında çeşitli yayınevleri stant açarak çocuklara ve yetişkinlere yönelik kitaplar sunuyor.

Geleneksel lezzetler ikram ediliyor

Etkinlik alanında pamuk şeker, patlamış mısır, Osmanlı macunu ve salep gibi geleneksel tatlar ziyaretçilere ikram ediliyor. Bu ikramlarla Ramazan’ın dayanışma ve paylaşma ruhu yaşatılırken, nostaljik bir atmosfer oluşturuluyor.
"Ramazan’ın huzurunu ve coşkusunu hep birlikte paylaşalım"
Ramazan’ın dayanışmanın ve manevi huzurun en güzel şekilde yaşandığı bir ay olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, "Biz de önce mesai arkadaşlarımızın, sonra belediyemize gelen kıymetli komşularımızın ve önünden geçen her vatandaşımızın bu manevi iklimi derinden hissetmesini istedik. Bu sebeple belediyemizi ışıklarla donattık, ilçemizin dört bir yanında bu ruhu yaşatmaya gayret ettik. Caddelerimizi ve meydanlarımızı Ramazan’ın simgeleriyle hilallerle ve yıldızlarla süsledik. Diliyoruz ki bu süslemeler sadece gözleri değil, gönülleri de aydınlatsın. Ramazan’ın huzurunu ve coşkusunu hep birlikte paylaşalım istedik. Bu bilinçle Kirazlı Mahallemizdeki etkinlik alanında ailelerimiz ve çocuklarımız için keyifli bir Ramazan ortamı oluşturduk. Ramazan boyunca çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri düzenleyeceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı da unutmadık. Hasta, yaşlı ve engelli kardeşlerimize her gün iftar ve sahur yemeklerini ulaştırıyoruz. Binlerce aileye gıda desteği sunuyor, çocuklarımızın bayrama sevinçle girmesi için kıyafet yardımları yapıyoruz. Hayırseverlerimizin desteğiyle bu yardımları genişleterek daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Acun Ilıcalı: "Biz arı kovanına çomağı soktuk"

2025-02-25 01:28 - Spor

Diyarbakır Büro Memur-Sen Başkanı Ağar, güven tazeledi

2025-02-27 14:35 - Diyarbakır

Sultangazi’de Ana Kucağı miniklerinden geri dönüşüm sergisi

2025-02-25 16:52 - Güncel

Eğil Belediye Başkanı Seydaoğlu, Vatandaşlarla İftar Yaptı

2025-03-02 12:51 - Diyarbakır

Ramazan’ın favorisi tavuk eti

2025-03-01 14:21 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gençlerden doğum günü sürprizi

2025-02-27 09:54 - Siyaset

Diyarbakırlı Genç Türkiye Şampiyonu Oldu

2025-02-24 15:51 - Diyarbakır

Silvan’da Kayıp Gencin Acı Sonu

2025-03-02 10:24 - Diyarbakır

Migros Aile Kulübü, Kahramanmaraş’ta kapılarını açtı

2025-02-25 12:52 - Eğitim

Terör örgütü PKK:

2025-03-01 13:22 - Siyaset

İlgili Haberler

Orman Kanunu’nda Yeni Düzenleme

13:33 - Güncel

İş makinesinin darbesiyle 6 katlı bina yerle bir oldu

09:50 - Güncel

ADÜ Rektörü Kent, devam eden çalışmaları inceledi

09:53 - Güncel

Bilecik’te emekli olan polis memuru Taner’e plaket takdim edildi

09:53 - Güncel

Meteoroloji'den 19 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

10:29 - Güncel

Günün Manşetleri

Anka Gücü SK Kulüp Başkan Uslu’dan Babalar Günü Mesajı

00:08 - Diyarbakır

Tarihe Işık Tutan Kareler

22:33 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 4 ile sıçrayan olayda 2 ölü

22:15 - Diyarbakır

Bekir Ayaz’dan Millî Takım Tepkisi: “Bu Bir Futbol Meselesi Değil, Memleket Meselesidir”

21:35 - Diyarbakır

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden YKS Adaylarına Soğuk Su Desteği

21:29 - Diyarbakır