?>

Bağcılarlı engelli Muhammet, 90 EKPSS puanıyla Boğaziçi Üniversitesi’ne yerleşti

Güncel - 2 yıl önce

Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı kursiyerlerinden Muhammet Furkan Balcı, 90 EKPSS puanıyla Boğaziçi Üniversitesi’ne teknisyen memur olarak yerleşti. Engelliler Sarayı’nda aldığı ücretsiz EKPSS kursu sayesinde başarılı olduğunu söyleyen Balcı, "Kazanabileceğimi düşünemiyordum. Burası bana çok iyi geldi" dedi.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2025-EKPSS) ile yerleştirme sonuçlarını açıkladı. 2025-EKPSS/Kura ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu’nda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyi kadrolarına, engelli kamu personeli yerleştirme işlemleri tamamlandı.

"Burası bana çok iyi geldi"

Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı kursiyerlerinden Muhammet Furkan Balcı (20) da EKPSS puanıyla hayallerine kavuştu. Balcı, 90 puanla Boğaziçi Üniversitesi’nde teknisyen memur olarak göreve başladı. Büyük bir mutluluk yaşadığını söyleyen Balcı, "Engelliler Sarayı’nda aldığım ücretsiz EKPSS kursu sayesinde başarılı oldum. Kazanabileceğimi düşünemiyordum. Burası bana çok iyi geldi. Hocalarımın çok büyük katkısı oldu. Birlikte çalıştık ve başardık. Annemi ve babamı gururlandırdığım için çok mutluyum. Bize bu imkanı sunan belediye başkanımız Yasin Yıldız’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

"Desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz"

Memur adayı engellilerin hayallerini gerçekleştirmek için ücretsiz EKPSS kurs hizmeti verdiklerini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, "Engelli kardeşlerimizin iyi puanlarla hak ettiği işe yerleştirilmeleri için desteğimizi sürdürüyoruz. Onların başarısı bizim en büyük gurur kaynağımızdır. Kurslarımız yeni dönemde de devam edecek" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Basketbol ING Erkekler Türkiye Kupası’nda olaylı yarı final

2025-02-15 00:07 - Spor

Aydın’da kaçak sigara operasyonu

2025-02-13 20:28 - Asayiş

Niğde’nin nüfusu azaldı

2025-02-13 12:58 - Güncel

Güneydoğu bölgesinin tek kadın üroloji doktoru

2025-02-19 14:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın en zenginleri nerede yaşıyor

2025-02-18 14:34 - Diyarbakır

Tribünden düşen 17 yaşındaki Efe, günler sonra ailesine gülümsedi

2025-02-17 16:13 - Spor

Aynı oyuncuya iki sarı kart veren hakem kırmızı kart göstermeyi unuttu!

2025-02-17 15:17 - Spor

Siverekli çocuklar karacadağ’da unutulmaz bir gün geçirdi

2025-02-16 10:57 - Güncel

Diyarbakır’da Tramvay Projesine Yeni Düzenleme!

2025-02-17 16:32 - Diyarbakır

DEM Parti yönetimi döneminde Batman Belediyesine alınan 192 kişinin iş akdi feshedildi

2025-02-15 00:17 - Asayiş

İlgili Haberler

Zübeyde Hanım Bulvarı’ndaki atıl işletmeye zarar verildi

10:01 - Güncel

Kahramanmaraş’ta çevre temizliği

09:55 - Güncel

Marmara Denizi’nde belgeselleri aratmayan görüntüler

09:56 - Güncel

ASELSAN, tarihin yazıldığı Şanlıurfa’da geleceğe yön veren teknolojilerini sergileyecek

09:57 - Güncel

Eskişehir Gastro Fest’te 3 günde 12 sanatçı sahne alacak

09:59 - Güncel

Günün Manşetleri

PFDK’dan Amedspor’a ağır fatura: 2 milyon 540 bin TL ceza

23:22 - Spor

Diyarbakır’da atık şişeler artık para ediyor

14:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’da örnek bank: Hem vatandaşa hem hayvanlara

14:02 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yıllar sonra yeniden ibadete açıldı

13:24 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nin yeni hastanesinde İnşaat başlıyor

13:06 - Diyarbakır