?>

Bağlar Belediyesi fahiş fiyatlara karşı denetim başlattı

Diyarbakır Bağlar Belediyesi, Ticaret İl Müdürlüğü ile ortaklaşa hareket ederek son zamanlarda artan gıda fiyatlarına karşı denetim seferberliği başlattı..

Güncel - 5 yıl önce

Diyarbakır Bağlar Belediyesi, Ticaret İl Müdürlüğü ile ortaklaşa hareket ederek son zamanlarda artan gıda fiyatlarına karşı denetim seferberliği başlattı. Bağlar Belediyesi, son zamanlarda artan gıda fiyatlarına karşı Zabıta ve Ruhsat Müdürlükleri bünyesinde ekipler oluşturarak denetim seferberliği başlattı. Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı denetimlerde ürünlerdeki fahiş fiyatlardan ekmek gramajındaki hilelere kadar birçok alanda denetimler gerçekleştirdi. Ekmek gramajından fahiş fiyatlara kadar geniş kapsamlı olarak gerçekleştirilen uygulamalarda ihmali olduğu tespit edilen işletmeler cezai işlem uygulanmak üzere Ticaret Bakanlığı’na bildirildi. Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, fırsatçılık yapmanın bu millete yapılabilecek en büyük kötülük olduğunu ve bu işin peşini bırakmayacaklarını ifade etti. Beyoğlu, “Ürün fiyatlarını karşılaştıran ekipler, şikayet konusu olan ekmek gramajlarını da mercek altına aldı. Uygulamalarda göze en fazla çarpan olay ise vatandaşı bezdiren yağ fiyatlarındaki tutarsızlık ve akıl almaz artış oldu. Bazı gıda marketlerinde tespit edilen bu fırsatçılık tek tek kayıt altına alındı. Fiyatı yükseltmelerine rağmen gramajı düşürerek vatandaşı mağdur eden fırınlar hakkında tutanak tutuldu. Rapor halinde bakanlığa iletildi. İlçe genelinde gerçekleştirilen denetimlerde et ve et ürünleri ve kozmetik ürünleri de mercek altına alınarak fiyat karşılaştırması yapıldı, fırsatçılık yapanlar hakkında yasal işlem uygulandı” dedi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fahiş fiyatlar ve stokçulukla ilgili açıklama ve talimatına atıfta bulunan Başkan Beyoğlu, vatandaşları mağdur edenlerle sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Yarık damak ve dudaklı bebeğe ″Türk lalesi″ ameliyatı

2021-12-08 00:00 - Sağlık

Şırnak’ta 10 turizm rotası belirlendi

2021-12-02 00:00 - Kültür Sanat

Ümitler ve Yıldızlar Türkiye Kuraş Şampiyonasında büyük başarı

2021-12-07 00:00 - Spor

Bağlar Belediyespor, liderle berabere kaldı

2021-12-05 00:00 - Spor

Liv Hospital’den 10 engelliye tekerlekli sandalye

2021-12-06 00:00 - Sağlık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, iki ülke ilişkilerini geliştirecek adı

2021-12-01 00:00 - Güncel

Korona virüsle mücadelede ilaç hamlesi: Faz- 2 çalışması tamamlandı

2021-12-02 00:00 - Sağlık

Genel cerrahi operasyonlarında “Robotik Cerrahi”

2021-12-01 00:00 - Sağlık

Tarihin sıfır noktasında korona virüs aşısı

2021-12-06 00:00 - Sağlık

Kanalizasyon kazısında toprak kaydı: 1 işçi yaralandı

2021-12-06 00:00 - Güncel

İlgili Haberler

Zübeyde Hanım Bulvarı’ndaki atıl işletmeye zarar verildi

10:01 - Güncel

Kahramanmaraş’ta çevre temizliği

09:55 - Güncel

Marmara Denizi’nde belgeselleri aratmayan görüntüler

09:56 - Güncel

ASELSAN, tarihin yazıldığı Şanlıurfa’da geleceğe yön veren teknolojilerini sergileyecek

09:57 - Güncel

Eskişehir Gastro Fest’te 3 günde 12 sanatçı sahne alacak

09:59 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da otel penceresinden düşen kişi tenteye çarparak yaralandı

11:39 - Diyarbakır

Diyarbakır’da benzinde kritik tarih: 12,48 TL zam riski

11:30 - Diyarbakır

Dicle’de doğa ve çevre için anlamlı buluşma

10:57 - Diyarbakır

Sur sokaklarında huzur görüntüsü

10:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’da apartmanın çatısı alevlere teslim oldu

10:07 - Diyarbakır