?>

Bakan Göktaş: Çocukların internet kullanımında maruz kaldığı riskler arttı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ailelerin ve çocukların internet kullanımında maruz kaldığı risklerin giderek arttığını belirterek, "Ailelere siber zorbalık, dijital suçlar gibi dijital ortamdaki olası risklere karşı koruyucu eğitim çalışmalarını artıracağız." dedi

Güncel - 2 yıl önce

Bakan Göktaş, 2024-2028 yıllarını kapsayacak olan Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı kapsamında, aile kurumunun dijital risklerden korunması için birçok başlıkta uygulamaları hayata geçireceklerini söyledi.
Dünyada yaşanan hızlı değişimin ve dönüşümlerin etkisiyle ortaya çıkan risklerin aile kurumunun birliğini, refahını ve yapısını hedef aldığını belirten Bakan Göktaş, dijital dünyanın risklerine karşı aile yapısının, aile içi ilişkilerin ve aile değerlerinin korunmasının bir zorunluluk haline geldiğini belirtti.
Sosyal medyanın yeni bir bağımlılık türü olarak ortaya çıktığını kaydeden Bakan Göktaş, özellikle çocuklar olmak üzere, aile bireylerinin üzerinde olumsuz etkilere sebep olduğunu ve psikolojik sağlığı tehdit ettiğinin altını çizdi.
Bakan Göktaş, dijitalleşmenin hayatın her alanına nüfuz etmesinin, aile kurumunu derinden etkilediğine dikkat çekerek "Aileyi tehdit eden dijital yapım ve içeriklerin sıklıkla medya mecralarında yer bulması, bireyselleşme, tüketim ve materyalist değerlerin hâkim olduğu yaşam tarzının teşvik edilmesi gibi pek çok faktör aile kurumu için ciddi bir risk oluşturuyor" dedi.
Saha çalışmalarında önemli bulgular elde edildi
Ailenin dijital risklerden korunmasına ilişkin yakın dönemde saha araştırmaları yaptıklarını belirten Bakan Göktaş, medyanın aileye duyarlı bir iletişim ve yayın anlayışına sahip olması, anne ve babalar başta olmak üzere tüm aile bireylerinin riskler konusunda bilinçlendirilmesi, çocukların yaş ve gelişimlerine uygun ve aile dostu içeriklerin yaygınlaştırılması gibi konularda önemli bulgular elde ettiklerini ifade etti.
Bakan Göktaş, dijitalleşme sürecinde ailenin desteklenmesi kapsamında, medya ve teknolojinin bilinçli kullanımının teşvik edilmesi ve dijital bağımlılıkların azaltılması, aile dostu medya yapımları ile dijital içeriklerin ve bunlara erişiminin artırılması, medya ve dijital mecralarda aile ve aile değerlerinin korunmasını öncelikli hedefler olarak belirlediklerini ifade etti.
"Güvenli dijital dünya konusunda koruyucu, bilgilendirici ve yönlendirici eğitim çalışmalarını artıracağız"
Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte bir dizi uygulamayı hayata geçireceklerinin altını çizen Bakan Göktaş, şunları söyledi:
"Ailenin yaşam döngüsüne uyumlu olacak şekilde güvenli internet, bilinçli teknoloji ve sosyal medya kullanımı, internet/ medya okuryazarlığı konularında broşürler, rehberler, animasyonlar ve kamu spotları geliştirerek yaygınlaştıracağız. Ayrıca ebeveynler başta olmak üzere ailelere medya okuryazarlığı ve bilinçli medya kullanımı, dijital ebeveynliğin yanı sıra siber zorbalık, dijital suçlar gibi dijital ortamdaki olası risklere karşı koruyucu eğitim çalışmalarını artıracağız." 
Haftanın Öne Çıkanları

Nöroloji Uzmanı Dr. Demir'den D vitaminin önemi

2024-05-30 14:17 - Diyarbakır

Diyarbakır'da "Beyaz Manda" Görenleri Şaşırttı

2024-05-29 15:43 - Diyarbakır

Bismil'de Jandarma 3 AK-47 Ele Geçirdi

2024-05-24 15:34 - Diyarbakır

Erken Teşhis Kistik Fibroziste Hayati Önem Taşıyor

2024-05-28 11:04 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Salça Kovalarında Silah Ele Geçirildi

2024-05-24 11:59 - Diyarbakır

Cafer Cunduqi: İran'da sigara her yıl 50 bin kişiyi öldürüyor

2024-05-28 12:30 - Dünya

Diyarbakır'da Silahlı Kavganın Şüphelisi Yakalandı

2024-05-24 14:02 - Diyarbakır

TJOV Diyarbakır'da Canlı Yayında Ameliyatlarla Eğitim Verdi

2024-05-26 14:06 - Diyarbakır

Teknik Direktör Okan Buruk, “Rekorlar kırarak şampiyon olduk”

2024-05-27 04:12 - Spor

Diyarbakır’ın Halı Yıkama Sezonu Başladı

2024-05-29 16:13 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Elazığ Valiliği’nden denetim açıklaması

01:51 - Güncel

İstanbul deprem

22:29 - Güncel

Sezon öncesi ulaşım ve güvenlik masaya yatırıldı

23:26 - Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Mesajı

21:52 - Güncel

İstanbul’da genç iletişimciler iftar programında buluştu

21:44 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır il sağlık müdürlüğü’nden 14 mart tıp bayramı’na özel marş ve klip

15:19 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Trafikte Tehlikeli Görüntü

13:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da doğal taşlara ilgi artıyor: turistlerin gözdesi bazalt taşı

12:52 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Bayram Tatlısına Yoğun Talep

12:34 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Yolun Karşısına Geçen Vatandaş Hayatını Kaybetti

12:27 - Diyarbakır