?>

Bakan Koca'dan Gazze açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazzeli yaralıların tedavisinde kullanılmak üzere Türkiye’nin Mısır’a göndermek istediği Sahra Hastaneleri ile ambulansların sevkiyatı için bekletilmekte olan 2 gemiye Mısır limanlarına giriş izni verildiğini belirtti.

Güncel - 3 yıl önce

Dün gece Mısır Sağlık Bakanı ile görüştüğünü belirten Koca, Gazze'deki insanlık dışı işgal rejiminin saldırıları sebebiyle sağlık hizmetlerine ulaşması mümkün olmayan Filistinlilerin yaralarını birlikte sarmaya yönelik bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.
Koca, "Dostum Khaled Abdel Ghaffar ile görüştüm. Görüşmemizde, birçok önemli hususta mutabık kaldık. Faaliyetlerine son vermek zorunda kalan Gazze'deki Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesinde tedavi görmekte olan kanser hastaları başta olmak üzere daha önce tarafımıza bildirilen ve acil tedaviye ihtiyacı olan bine yakın hasta ve yaralının, Refah Sınır Kapısı üzerinden Mısır'a getirilmesi için çalışmalarımız sürüyor." dedi.
Bakan koca, "Görüşmemizde Sayın bakan bizimle önemi büyük bir bilgi daha paylaşmıştır: Gazzeli yaralıların tedavisinde kullanılmak üzere Türkiye'nin Mısır'a göndermek istediği Sahra Hastaneleri ile ambulansların sevkiyatı için her an harekete geçecek şekilde sularımızda bekletilmekte olan 2 gemimize Mısır limanlarına giriş izni verilmiş durumdadır. Gazzeli kardeşlerimizin tedavileri amacıyla oluşturmuş olduğumuz bu yakın ve insani değeri unutulmayacak iş birliğinin Mısır ile ülkemiz arasındaki sağlık alanında var olan işbirliğine de ivme kazandıracağına olan inancımızı artırmıştır. Gazze'deki hastalara ve yaralılara şifa olabilmekse insanlık adına büyük bir bahtiyarlıktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da 1 kişinin öldüğü, 13 kişinin yaralandığı olayda 5 gözaltı

2023-11-03 01:20 - Diyarbakır

Diyarbakır'da süresiz direniş nöbeti devam ediyor

2023-11-01 16:29 - Güncel

Endonezya'da 6,1 büyüklüğünde deprem

2023-11-02 10:27 - Güncel

Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

2023-10-30 11:31 - Güncel

Adana'da kamyonun çarptığı yaya hayatını kaybetti

2023-11-01 11:25 - Güncel

Türkiye Şeker Fabrikaları işçi alımı yapacak

2023-11-03 14:00 - Güncel

Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

2023-11-03 11:47 - Güncel

Meksika'da Otis Kasırgası'nın ardından yağma olaylarına karşı tedbirler artırıldı

2023-10-29 17:07 - Dünya

İstanbul Boğazı yeniden gemi trafiğine açıldı

2023-10-30 07:14 - Güncel

Yolcu minibüsü şarampole devrildi: 1'i ağır, 4 yaralı

2023-11-03 13:15 - Güncel

İlgili Haberler

Meteoroloji uyardı yağışlar kapıda

12:18 - Güncel

Zeytinliğe yapılan kaçak depo böyle yıkıldı

09:49 - Güncel

Kars’ta arpa ve yulaf hasadı hızlandı

09:50 - Güncel

Bedensel engelli gencin askerlik hayali gerçekleştirdi

09:50 - Güncel

HBB, Güzelburç Mahallesi’nin ulaşım altyapısını güçlendiriyor

09:52 - Güncel

Günün Manşetleri

Türkiye’de Bir İlk: Dicle Üniversitesi Kimyasal Analizlerde Yeni Dönemi Başlattı

16:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’da feci kaza: 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı

14:54 - Diyarbakır

Diyarbakır'da tehlikeli görüntü

14:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Süryani nazar boncuğuna yoğun ilgi

14:44 - Diyarbakır

Silvan’da 14 gündür haber alınamayan iki genç bulundu

14:14 - Diyarbakır