?>

Bakan Nebati: Uçakta yaşananlar kamuoyuna tamamen çarpıtılarak yansıtılmıştır

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, uçaktaki yerini aldığı esnada, bir CHP milletvekilinin provokatif yönlendirmesi sebebiyle, millet iradesini içine sindirememiş bir grubun sözlü sataşmasına maruz kaldığını söyledi.

Siyaset - 3 yıl önce

Bakan Nebati, uçakta çekilen görüntülere ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.
29 Mayıs 2023 Pazartesi günü akşam saatlerinde, kendisinin de yolcusu olarak yer aldığı Ankara-İstanbul uçağında yaşananların, kamuoyuna tamamen çarpıtılarak yansıtıldığını belirten Nebati, iki gündür konuyla ilgili manipülasyonun devam etmesi üzerine, kamuoyunu doğru bilgilendirmek için bir açıklama yapmanın zaruri hale geldiğini söyledi.
"Millet iradesini içine sindirememiş bir grubun sözlü sataşmasına maruz kaldım"
Uçakta yaşananları anlatan Nebati, şöyle devam etti:
"Öncelikle, uçağın kalkış saatinde yaşanan gecikmenin şahsımla hiçbir ilgisi kesinlikle yoktur. Rötar yaşanmasının tek sebebi, diğer yolcularla birlikte bana da bildirilmiş olduğu üzere hava muhalefetidir. Kaldı ki ben uçakta yerimi aldıktan sonra bazı diğer yolcuların da binişlerini gerçekleştirmeye devam ettikleri, kaydedilen görüntülerden açıkça anlaşılmaktadır.
Uçaktaki yerimi aldığım esnada, bir CHP milletvekilinin provokatif yönlendirmesi sebebiyle, millet iradesini içine sindirememiş bir grubun sözlü sataşmasına maruz kaldım. Gecikmenin sebebi hava muhalefeti olmasına rağmen, sanki benden kaynaklanıyormuş gibi bir algı yaratmaya çalışarak olmadık suçlamalarda bulundular. Bunun üzerine, bu şahıslara yaşanan rötarın sebebini ve milletimizin demokratik tercihlerini artık kabullenmeleri gerektiğini açık ve net bir şekilde hatırlattım. Bu hatırlatmayı da sadece bu birkaç şahsa yönelik yaptım."
"Hiçbir algı operasyonu, milletimizle asla aramıza giremeyecek"
Nebati, "Asla unutulmamalıdır ki bizler, 21 yıldan bu yana milletimize efendilik taslamak şöyle dursun, tam tersine hizmetkar olmak, ülkemize asırlık eserler kazandırmak için gece gündüz çalışan bir siyaset anlayışının neferleriyiz. Bu sebepledir ki kötü niyetli hiçbir algı operasyonu, milletimizle asla aramıza giremeyecek, kopmaz gönül köprülerimize asla zarar veremeyecektir. Bu durum, geride bıraktığımız seçim sonuçlarıyla da zaten milletimiz tarafından bir kez daha tescillenmiştir." dedi.
Nebati, açıklamasının sonunda, "Sorumlu gazetecilik anlayışı ve basın ahlakıyla hiçbir şekilde bağdaşmayan, tamamen bir algı operasyonundan ibaret bu çirkin çarpıtmaları milletimizin takdirine bırakıyor, bu malum çevreleri, yalanlar üzerine asla siyaset inşa edilemeyeceği gerçeğini artık kabullenmeye davet ediyorum." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da 1 milyon 148 bin 270 seçmenden 871 bin 839 kişi sandığa gitti (Videolu)

2023-05-29 10:48 - Siyaset

Genel Kurul Duyurusu

2023-05-26 03:03 - Resmi ilanlar

Laboratuvar Hizmeti Alınacaktır

2023-05-26 03:00 - Resmi ilanlar

İletişim Başkanlığı sosyal medyadaki "kabine" listesini yalanladı

2023-05-31 12:04 - Siyaset

Gazi Köşkü Bakım Onarım ve Yapım İşi

2023-05-25 03:05 - Resmi ilanlar

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri oy verme işlemleri başladı

2023-05-28 08:00 - Siyaset

Öğrenciler depremin etkisini proje yaparak azaltıyor

2023-05-24 17:28 - Eğitim

Yenişehir Belediyesi Şantiye Alanı Yapım İşi

2023-05-31 03:00 - Resmi ilanlar

Bismil 1.Asliye Hukuk Mahkemesi İhtar İlanı

2023-05-29 03:01 - Resmi ilanlar

İlk seçim sonuçları açıklandı: Cumhurbaşkanı Erdoğan önde

2023-05-28 18:17 - Siyaset

İlgili Haberler

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı İçin Mehmet Kahraman İsmi Gündemde

20:59 - Siyaset

6 vekil hakkında fezleke süreci

13:00 - Siyaset

6 Yeni Beldede Seçim Heyecanı

12:02 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlamlı hediye

09:29 - Siyaset

Depremin vurduğu Malatya’ya 35 milyarlık altyapı hamlesi

09:30 - Siyaset

Günün Manşetleri

Herkesin Bıraktığını O Topladı

22:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Havalandırma Boşluğunda Mahsur Kalan Yavru Kedi Kurtarıldı

21:30 - Diyarbakır

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı İçin Mehmet Kahraman İsmi Gündemde

20:59 - Siyaset

Diyarbakır'ın en sıcak ilçesi yakıyor

16:54 - Diyarbakır

Sur Kaymakamı Akbulut Sahaya İnip Futbol Oynadı

16:26 - Diyarbakır