?>

Bakan Özer: 450 bin kişiye konaklama hizmeti veriyoruz

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''10 ilde yurt, okul, pansiyon, uygulama oteli, öğretmenevi ve YİBO'larda 450 bin kişiye konaklama hizmeti veriyoruz" dedi.

Güncel - 4 yıl önce

Malatya AFAD Koordinasyon Merkezinde konuşan Bakan Mahmut Özer, Millî Eğitim Bakanlığı olarak çok geniş bir yayılıma sahip olduklarına işaret ederek tüm ilçelerde ve köylerde lojistik destekler ile mekanizmaların güçlü olduğunu kaydetti.
Millî Eğitim Bakanlığı olarak söz konusu on ilde yurtlar, okullar, pansiyonlar, uygulama otelleri, YİBO'larda ve öğretmenevleri olmak üzere şu an itibarıyla 450 bin vatandaşa konaklama hizmeti verdiklerine işaret eden Bakan Özer, şunları söyledi: "İnşallah, bu sayıyı giderek artıracağız. Diğer taraftan şu anda sahada 7 bin 46 gönüllü öğretmenimiz organizasyona destek veriyor. Bu süreçlerde çok kritik olan, özellikle çocuklarımızın ve kadınlarımızın psikolojik durumlarına destek olmak üzere yaklaşık 2 bin psikolojik danışman ve rehber öğretmenimiz sahada, on ilimizde yoğun bir şekilde vatandaşlarımızla buluşuyor. Yine yaklaşık iki yıl önce başlatmış olduğumuz Millî Eğitim Bakanlığı AFAD iş birliğinde arama kurtarma biriminden 4 bin 136 öğretmenimiz on ilde arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Daha önce açıkladığımız gibi mesleki eğitimde 6 ay önce yemek ve ekmek üretmeyle ilgili kapasitemizi artırmıştık. Şu an itibarıyla günlük 700 bin ekmek üretimi yapıp on ilimize dağıtıyoruz. İnşallah, hafta sonu itibarıyla bu sayıyı 1 milyona çıkaracağız. Mesleki eğitimin yiyecek içecek üretim merkezleri, uygulama otelleri ve öğretmenevlerinde 800 bin kişilik sıcak yemek üretiyoruz, 400 bin kumanya dağıtıyoruz.  60 seyyar mutfağımızı tüm illerimize gönderdik. Emek veren tüm öğretmen, tüm yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah, bu süreçleri organize bir şekilde yürüterek bu süreçleri atlatacağız." (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Yaralılara ilk tıbbi müdahale sahra çadırlarında yapılıyor

2023-02-07 09:11 - Güncel

Paratiroid bezi adenomu nedir, belirtileri nelerdir?

2023-02-05 10:30 - Sağlık

THY'den iç hatlar açıklaması: Adana, Elazığ ve Diyarbakır uçuşları devam ediyor

2023-02-06 21:54 - Güncel

Nurdağı-Gaziantep yolu sadece acil geçişler için açık olacak

2023-02-06 22:58 - Güncel

Depremde zarar gören TAG Otoyolu onarılıyor

2023-02-07 10:27 - Güncel

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

2023-02-03 08:16 - Siyaset

Gaziantep'te 6.4 büyüklüğünde deprem

2023-02-06 05:16 - Güncel

İstanbul'da metro seferleri uzatıldı

2023-02-06 22:20 - Güncel

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan depremle ilgili "dezenformasyon" uyarısı

2023-02-06 22:39 - Güncel

Yılın ilk enflasyon rakamları açıklandı

2023-02-03 10:11 - Güncel

İlgili Haberler

Kumsalda başlayan umut yolculuğu denizde tamamlandı

12:58 - Güncel

Sinop’ta yeşil kampüs çalışması

13:08 - Güncel

Türkeli’de içme suyu kuyularının enerji hatları yenileniyor

13:10 - Güncel

İstanbul’un uzaydan çekilen fotoğrafları paylaşıldı

12:32 - Güncel

Kartepe’ye modern spor kompleksi inşa ediliyor

12:41 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da okul öncesi son günler

13:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 500 yıllık ticaret izleri

13:13 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 250’den fazla çocuk sporla buluştu

12:36 - Diyarbakır

Hem tarih hem can dostları için çözüm bekleniyor

12:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’da da cihaz fiyatları artabilir

12:19 - Diyarbakır