?>

Bakan Özhaseki: Yerinde Dönüşüm'e müracaatlar 200 bine yaklaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi'ne müracaat eden vatandaşların sayısının 200 bine yaklaştığını söyledi.

Ekonomi - 2 yıl önce

Bakan Özhaseki, Kayseri'de Melikgazi Belediyesi ile hayırsever işbirliğinde Anbar Mahallesi'ne yapılan Bekir Güngör Kızıltepe Aile Sağlığı Merkezi'nin açılış töreninde konuştu.
6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde 14 milyon insanın zarar gördüğünü, 850 bin bağımsız birimin yıkıldığını bilgisini veren Özhaseki, neredeyse orta ölçekli 5 Anadolu şehrinin tamamen yok olduğunu ancak yeniden yapılacağını belirtti. Özhaseki, sadece 850 bin yapının yeniden yapılması için 110 milyar dolar gerektiğini ifade etti.
Depremin ilk anlarından itibaren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı çalışmaları anlatan Özhaseki, "Cumhurbaşkanımız saat 04.17'den itibaren ayaktaydı, bakanları görevlendirdi. Kendisi anlattığı için bize de sordu, '04.17'den itibaren ne yaptınız, herkes anlatsın' dedi, MYK toplantımızda. 'Ben dedi, anlatıyorum, birkaç saniye sonra İçişleri Bakanımız aradı, telefonun başına geçtim, şunları aradım, bakanları görevlendirdim, valilerden durumu anladım, şunları şunları yaptım, siz ne yaptınız?' diye sordu. Orada anladık biz işin tabii ki biraz daha vahametini ve ciddiyetini." dedi.
Deprem bölgesinde şu an çadırlarda kimsenin kalmadığını dile getiren Özhaseki, konteyner kentlerde ve kira yardımı yaptıkları vatandaşların dışarıda olduğunu belirterek onların da bir an önce evlerine dönmesi için çalıştıklarını kaydetti.
Yerinde Dönüşüm Projesi
200 bin civarında konutun ihalesini yaptıklarını aktaran Özhaseki, "Yerinde Dönüşüm Projesi'ne müracaat eden vatandaşımızın sayısı 200 bine yaklaştı. Onları da destekleyeceğiz, para vereceğiz, hibe vereceğiz. 2 sene ödemesiz, 10 sene vadeli kredi vereceğiz ki evlerine bir an önce kavuşsunlar. Çok şükür altından kalkıyoruz. Dışarıdan gelen yabancı misyon şefleri, 'Eğer bu depremin dörtte biri bizde olsaydı altında kalır, çökerdik' dediler. Amerika'da 2 sene kadar önce bir kasırga oldu, millet 'devlet gelmedi' diye isyanlarda. Almanya'da bir sel felaketi oldu, aradan 1,5-2 sene geçmiş, devlet hâlâ varmamış oralara. Ama bizimkinde Allah'a şükür ilk günden itibaren, ilk dakikalardan itibaren herkes koştu. Sadece hükümet mi, sadece AK Partililer mi, yok haksızlık ederim böyle söylersem. Bütün bir millet, 85 milyon ayaktaydı." 
Haftanın Öne Çıkanları

Boğulma tehlikesi yaşayan genç kurtarıldı

2023-08-20 18:08 - Güncel

Tavuk fiyatları neden istikrarlı bir şekilde yükseliyor - VİDEOLU

2023-08-26 12:13 - Ekonomi

Bakan Özhaseki: Yerinde Dönüşüm'e müracaatlar 200 bine yaklaştı

2023-08-26 19:16 - Ekonomi

Erbil'de PKK aracına SİHA saldırısı: 3 ölü

2023-08-24 11:31 - Dünya

Bakan Fidan, Neçirvan Barzani ile bir araya geldi

2023-08-24 12:30 - Dünya

AB'den Prigojin açıklaması

2023-08-25 00:20 - Dünya

Hukukçu Zaman: Başıboş köpek saldırılarından valilik ve belediyeler sorumludur

2023-08-25 10:25 - Güncel

Kadınlar, ceviz kırarak para karşılığı aile bütçelerine katkıda bulunuyor

2023-08-25 08:39 - Ekonomi

Arjantin’de 6.2 büyüklüğünde deprem

2023-08-24 01:06 - Dünya

Destekleme ve yetiştirme kurs başvuruları bugün başlıyor

2023-08-24 06:58 - Eğitim

İlgili Haberler

Valilik yaptı, belediye bozdu

10:12 - Ekonomi

O ilimizde topraksız marul yetiştiriciliği başladı

09:51 - Ekonomi

Düzce’de Manda Yetiştiriciliği Gelişiyor: 17 Damızlık Manda Boğası Üreticilere Teslim Edildi

12:43 - Ekonomi

Ford Otosan, Kadınları STEM Alanlarında Güçlendirmek İçin "Gelecek Hayalim Zirvesi"ni Düzenliyor

11:59 - Ekonomi

TCMB, Kredi Kartı Faiz Oranlarını Düşürüdü

10:36 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Çok Odaklı Gözlükler Ücretsiz mi

15:00 - Diyarbakır

Karacadağ Yaylası’nda Göç Hareketliliği

14:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Soğuk Havada Sokak Kedileri İçin Hayati Çağrı

14:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Çarşısı Asırlık Esnaf Kültürünü Yaşatıyor

14:36 - Diyarbakır

Diyarbakır’da başıboş sokak köpekleri vatandaşları tedirgin ediyor

14:35 - Diyarbakır