?>

Bakan Tekin basın mensuplarıyla bir araya geldi

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Anadolu Yayıncılar Derneğinin düzenlediği "Anadolu Sohbetleri" programında basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.   

Siyaset - 3 yıl önce

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, üniversiteden mezun olduğundan bu yana sürekli eğitimin içinde olduğunu ve eğitimi sürekli takip ettiğini belirtti.
Özellikle kurum içindeki birimlerin politika üretirken birbirleriyle iyi bir iletişim hâlinde olması durumunda daha başarılı sonuçlar elde edileceğini vurgulayan Tekin, bu nedenle MEB'de birimler arasında daha güçlü bir koordinasyon sağlamak için çalışmalara başladıklarını, bu doğrultuda güçlü bir ekip oluşturmaya çalıştıklarını anlattı.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında okul tercihi yapacak depremzede öğrencilere "pozitif ayrımcılık" uyguladıklarını hatırlatan Tekin, "Yakınlarını kaybetmiş, öğretmenini kaybetmiş, ailesini kaybetmiş öğrencilerimizin sınavlara sağlıklı hazırlanmasının çok da mümkün olmayacağını düşünerek beş il ve iki ilçemizdeki öğrencilerimize pozitif ayrımcılık yaparak sınavla öğrenci alan okullarda her şube için iki ilave kontenjan ürettik." dedi. Tekin, bu okulları tercih edecek diğer öğrencilerin herhangi bir hak kaybına uğramadıklarını bildirdi.
Bir gazetecinin deprem bölgesindeki öğretmenlerin atama ve yer değiştirmeleriyle ilgili sorusu üzerine Tekin, rutin atama ve yer değiştirme takviminin önüne deprem bölgesi için üç günlük ilave bir takvim koyduklarını vurguladı. Bakan Tekin, "Bütün değişimler bittikten sonra hâlâ problem yaşayan, yer değiştiremeyen deprem bölgesindeki arkadaşlarımızın belli koşullarda yer değiştirmelerini sağlayacak bir mekanizma kurduk." diye konuştu.
Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlere, 22 il arasında tayin hakkı tanındığını anımsatan Tekin, deprem bölgesini ziyaret ettikten sonra bu kararı aldıklarını aktardı.
Yusuf Tekin, "Burada görev yapmaya devam eden öğretmenlerimize desteklerimizi sürdüreceğiz, bu öğretmenlerin hizmet puanlarını artıracağız." ifadesini kullandı.
Öğretmen istihdam ve yetiştirme süreci
Millî Eğitim Bakanı Tekin, öğretmenlerin istihdamı öncesinde yükseköğretim kurumlarında yetiştirilmesi, istihdam sonrasında da hizmet içi eğitimlerle niteliklerinin arttırılması konusunu önemsediklerine dikkati çekti. Tekin, bu konuda hazırladıkları projeksiyonun hayata geçirilmesinin eğitim sistemine çok ciddi katkı yapacağına inandığını dile getirdi.
Öğretmen yetiştirme sürecine ilişkin Yükseköğretim Kurulu ile proje hazırladıklarını belirten Tekin, öğretmenlerin lisans eğitiminden adaylığa, öğretmen olarak atanmalarından sonrasına kadar tüm süreçleri YÖK ile koordine edeceklerini kaydetti. 
Haftanın Öne Çıkanları

ENERJİ İLETİM HATTI İŞLERİ YAPTIRILACAKTIR

2023-07-06 03:06 - Resmi ilanlar

Türkiye, KEİ Dönem Başkanlığı'nı devraldı

2023-07-01 12:54 - Siyaset

Deprem oluyor sandı, berberi birbirine kattı

2023-06-30 14:16 - Güncel

Bakan Özhaseki depremzedelere konut desteğini açıkladı

2023-07-07 10:42 - Siyaset

Bakan Göktaş, 4 milyar TL’yi geçen yardımların yapıldığını açıkladı

2023-07-01 15:34 - Siyaset

MEB bu hizmeti 81 ilde başlattı!

2023-07-05 02:01 - Eğitim

Cumhurbaşkanı Erdoğan Stoltenberg'i tebrik etti

2023-07-05 11:54 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Finlandiyalı mevkidaşı ile görüştü

2023-07-06 18:58 - Siyaset

İnme hastalığı nedir?

2023-07-04 12:01 - Sağlık

Bower Hastanesi 1. Uluslararası fotoğraf yarışması sonuçlandı

2023-07-04 15:29 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

6 vekil hakkında fezleke süreci

13:00 - Siyaset

6 Yeni Beldede Seçim Heyecanı

12:02 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlamlı hediye

09:29 - Siyaset

Depremin vurduğu Malatya’ya 35 milyarlık altyapı hamlesi

09:30 - Siyaset

MHP'den DEM Parti’ye bayram ziyareti

11:22 - Siyaset

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın en sıcak ilçesi yakıyor

16:54 - Diyarbakır

Sur Kaymakamı Akbulut Sahaya İnip Futbol Oynadı

16:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da El Emeği Eserler Görücüye Çıktı

14:17 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimleri Diyarbakır’da Buluştu

13:05 - Diyarbakır

Ergani'deki Kanlı Arazi Kavgasında Flaş Gelişme

12:46 - Diyarbakır