?>

Balık tezgahlarında bolluk yok ama çeşit çok

Kocaeli’de balık tezgahlarda bolluk henüz görülmese de, balık türlerinin çeşitliliği ön plana çıkıyor. Balıkçılar havaların soğumasıyla fiyatların daha da düşeceğini öngörüyor.

Güncel - 3 hafta önce

Kocaeli’de balık tezgahlarda bolluk henüz görülmese de, balık türlerinin çeşitliliği ön plana çıkıyor. Balıkçılar havaların soğumasıyla fiyatların daha da düşeceğini öngörüyor.

İzmit Balıkhan’daki tezgahlarda beklenen büyük bolluk henüz yaşanmasa da, balık çeşitliliği vatandaşların yüzünü güldürüyor. Tezgahlarda; mezgit ve istavrit 250 TL, hamsi ve çinekop 300 TL, tekir 400 TL, lüfer ise 700 TL’den satışa sunuluyor.

"İstediğimiz bolluk yok"

Balık fiyatlarının düşeceğini öngören balıkçı Kemal Bineklioğlu, "Balık alımı var ama istediğimiz bolluk yok. Bir de şunu görmek lazım; çıkan taze balık artık eskisi gibi sadece Marmara bölgesine değil, Türkiye’nin İç Anadolu’daki bütün kasabalara kadar gidiyor. 85 milyonluk bir ülkeden bahsediyorsun" dedi.

Balık bolluğunun beklentinin altında olduğunu ancak yine de çeşidin çok olduğunu vurgulayan Bineklioğlu, "Bolluk istediğimiz seviyenin altında ama her türlü balık var. Şu anda tezgahta 30 çeşit balık var. Çeşit var, seviye devam ediyor. Aynı seviyede, aynı ayarda, hatta düşüyor çıkıyor; her gününe göre değişiyor" diye konuştu.
"Zehirleyecek balığı yemen mümkün değil, kokar"

Balığın sağlık ve güvenlik açısından en iyi yiyecek olduğunu vurgulayan Bineklioğlu, balıkta zehirlenme riskinin neredeyse olmadığını iddia etti. Bineklioğlu, "Gıda zehirlenmesinde en büyük etken tavuk. Tavuk zehirledi mi öldürüyor. Onun için balık sektörü farklı bir sektördür. Balık, en sağlıklı ve en iyi yiyecektir. Bu zamanda balık lezzetli. Yağlı, mükemmel, doruğa ulaşmış düzeyde" şeklinde konuştu.

Halkın rahatça balık alabileceğini söyleyen Bineklioğlu, "Balık; asgari ücretlinin, emeklinin yiyebileceği fiyatlarda. Balıkların en iyisi 200-250 TL bandında. Bu herkesin alabileceği anlama gelir" dedi.
"Pişirilirken balığın kuru olması gerekir"

Balığın saklanması ve pişirilmesi konusunda da pratik bilgiler veren Bineklioğlu, balığın kısa süreli saklanmasında temizleyip hafifçe yıkamanın yeterli olacağını söyledi. Doğru pişirme tekniği için ise şunları önerdi:

"Pişirirken balığın hafif kuruması gerekir. Ondan sonra yağlayıp kızartacaksın. Çok yağda değil, az yağda. Yağın kızgın olması gerekiyor. Kızgın olursa dağılmaz. Bir de iyice ununu, tuzunu atıp o şekilde yapacaksın."

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Son Dakika | İzmir'de deprem

2025-11-20 14:09 - Bölge

Mansur Yavaş’tan Mecliste Gergin Anlar ve Ulaşımda “Ücretsiz Taşıma” Mesajı

2025-11-21 15:40 - Siyaset

Genç sağlık çalışanın öldüğü kazada ehliyetsiz sürücü tutuklandı

2025-11-21 11:17 - Asayiş

Antalya Finike'de Uyuşturucu Operasyonu

2025-11-22 11:35 - Asayiş

Cloudflare Çöktü: Küresel Arıza X ve Çok Sayıda Siteyi Erişime Kapattı

2025-11-19 10:21 - Bilim ve Teknoloji

Balık tezgahlarında bolluk yok ama çeşit çok

2025-11-23 10:03 - Güncel

İBB Davası ve Siyasi Gelişmelerde Son Durum

2025-11-19 13:02 - Siyaset

Diyarbakır’ın Asırlık Lezzeti Menengiç Kahvesine Yoğun İlgi

2025-11-16 11:25 - Diyarbakır

Ersan Şen: İmamoğlu davasında örgüt iddiası çürürse ceza 28 yıla iner

2025-11-16 11:05 - Güncel

Barış Yarkadaş'ın canlı yayındaki iddiası olay oldu

2025-11-16 11:03 - Siyaset

İlgili Haberler

Dondurucu soğuklara rağmen gondol keyfi Eskişehir’in gezi rutininden çıkmadı

10:24 - Güncel

’360 KAYSERİ’ yayında

10:39 - Güncel

Aydın’ın sağlık üssünde sona doğru

10:42 - Güncel

Başkan Hızar’dan gövde gösterisi

10:42 - Güncel

Kütahya’da "Camide Buluşalım" sabah namazı buluşması

09:54 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Sosyal Medya Alarmı

16:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Güneşli Hava Etkili: Kentte Bahar Tadında Bir Gün

16:09 - Diyarbakır

Amedspor’dan Zirve Hamlesi: Bandırmaspor’u 2-1 Geçti, Liderliği Aldı

16:04 - Diyarbakır

Sur’da dikkat çeken etkinlik

15:43 - Diyarbakır

Bağlar'da İşçiler Ücretlerini 8 Aydır Eksik ve Sosyal Hakları Ödenmiyor

15:41 - Diyarbakır