?>

Basın İlan Mevzuatında Yeni Dönem: Sektörün Görüşleri Dijital Ortamda Toplanacak

Basın İlan Kurumu, Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği’nde yapılacak kapsamlı değişiklikler öncesinde tüm basın paydaşlarının görüş ve önerilerini çevrimiçi platformda toplamaya hazırlanıyor. Sektörden gelen talepler, 2025 Kasım ayında yapılacak Genel Kurul’da değerlendirilecek.

Güncel - 1 yıl önce

Basın İlan Kurumu (BİK), Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği’nde yapılması planlanan mevzuat değişiklikleri öncesinde sektörden gelen görüş ve önerileri toplamak için önemli bir adım atıyor. Kurum, daha katılımcı ve şeffaf bir hazırlık süreci için Türkiye genelindeki tüm basın kuruluşlarına çevrimiçi bir form aracılığıyla fikir beyan etme fırsatı sunacak.
Basın İlan Kurumu tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, son bir yıl içinde 11 bölge ve 3 il düzeyinde toplam 14 toplantı düzenlendi. Bu toplantılarda 558 gazete ve 267 internet haber sitesinin temsilcileriyle bir araya gelinerek sektörel sorunlar, beklentiler ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Ancak bu toplantılara katılamayan sektör temsilcileri için de yeni bir imkan sunuldu.
BİK’in resmi internet sitesi bik.gov.tr üzerinden 1 Temmuz 2025 tarihinden itibaren erişime açılacak olan dijital form, iki ay boyunca açık kalacak. Basın çalışanları, bu süre zarfında Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği’ne ilişkin her türlü görüş, öneri ve beklentilerini çevrimiçi olarak iletebilecek. Toplanan tüm görüşler, Kasım 2025’te yapılacak olan Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda değerlendirilecek düzenlemelere temel oluşturacak.

“Kimseyi dışarıda bırakmıyoruz”

Konuya ilişkin açıklama yapan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, sürecin tamamen katılımcı bir anlayışla yürütüldüğünü vurguladı. Erkılınç, “Hiçbir zaman ‘biz yaptık oldu’ anlayışıyla hareket etmedik. 2023’te yürürlüğe giren yönetmelik hazırlık sürecinde Anadolu’nun dört bir yanında 820’den fazla gazete ve internet haber sitesi temsilcisiyle yüz yüze görüştük. 2024’te yine sektörün talepleri doğrultusunda önemli düzenlemeler yaptık. Şimdi de aynı anlayışla daha geniş kapsamlı bir güncelleme için sahadan gelecek her türlü öneriyi dikkate alacağız” dedi.
“Dinlemediğimiz kimse kalmasın istiyoruz” diyen Erkılınç, çevrimiçi form ile özellikle bölge toplantılarına katılamayan basın mensuplarının da görüşlerini özgürce ifade edebileceğini söyledi. Erkılınç, “Sektörümüzün gelişmesi, sorunların çözümü ve standartların yükselmesi adına katkı sunacak herkese şimdiden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Katılım için tarih hatırlatması:

Basın mensupları, 1 Temmuz - 31 Ağustos 2025 tarihleri arasında bik.gov.tr üzerinden görüşlerini iletebilecek.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’ın Derelerinde Altın Arayanların Sayısı Her Geçen Gün Artıyor

2025-06-27 13:04 - Diyarbakır

Uyuşturucu operasyonunda bir kişi tutuklandı

2025-06-25 12:33 - Asayiş

Diyarbakır ve İlçelerinde Vefat Edenler

2025-06-26 13:11 - Diyarbakır

Turistlerin de Gözdesi Oldu

2025-06-29 13:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Ne Kadar Türk Ne Kadar Kürt Yaşıyor?

2025-06-26 18:06 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın en zehirli yılanı

2025-06-27 11:53 - Diyarbakır

Diyarbakırlıların En Çok Kullandığı Sözler Hangisi?

2025-06-28 12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Kaç Tane İlçesi Var?

2025-06-26 14:52 - Diyarbakır

İşte Diyarbakır’ın orijinal karpuzu

2025-06-26 11:38 - Diyarbakır

Diyarbakır SGK il müdürü değişti

2025-06-24 20:57 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Kahramanmaraş’ta çevre temizliği

09:55 - Güncel

Marmara Denizi’nde belgeselleri aratmayan görüntüler

09:56 - Güncel

ASELSAN, tarihin yazıldığı Şanlıurfa’da geleceğe yön veren teknolojilerini sergileyecek

09:57 - Güncel

Eskişehir Gastro Fest’te 3 günde 12 sanatçı sahne alacak

09:59 - Güncel

Perşembe’de 3 bin 500 metrelik yağmur suyu hattı yapılıyor

10:03 - Güncel

Günün Manşetleri

Kırılan dubalar yenilendi

15:06 - Diyarbakır

Diyarbakır’da bin öğrenci namaz farkındalığı için yürüdü

14:45 - Diyarbakır

Diyarbakır'da apartman dairesinde yangın

13:47 - Diyarbakır

Bağlar’da kontrolden çıkan otomobil 4 araca çarptı: 1 yaralı

13:45 - Diyarbakır

Diyarbakır'da havai fişek paniği

13:42 - Diyarbakır