?>

Başkan Erkoyuncu, SÜ Ziraat Fakültesi öğrencileriyle buluştu

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelerek PANKOBİRLİK faaliyetleri başta olmak üzere Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve iştirakleriyle ilgili öğrencileri bilgilendirdi.

Eğitim - 10 ay önce

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde eğitim gören öğrencilerle buluştu. Ziraat Fakütesi Kırımlıoğlu Amfisi’nde düzenlenen programda Başkan Ramazan Erkoyuncu, ’Türk Tarımında PANKOBİRLİK’in Yeri’ konulu söyleşide öğrencilere PANKOBİRLİK’in faaliyetleri başta olmak üzere iştirakleriyle tarım ve ekonomiye sağladıkları katkılar hakkında bilgi verdi. Moderatörlüğünü Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Gezgin’in yaptığı etkinlikte konuşan Başkan Ramazan Erkoyuncu, çiftçiliği hiçbir zaman bırakmadığını ifade ederek şunları söyledi: "PANKOBİRLİK bütün kooperatiflerin üst birliğidir. Devlet bir imkan tanımış ve müstakil kooperatiflere; ’Üst birlik olup tek çatı altında toplanırsanız bazı imtiyazlar tanırız’ demiş ve tanımış. Bugün Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi, Türk Şeker ile birlikte toplam 32 üyesi olan ve PANKOBİRLİK çatısı altında bulunan, Türkiye’nin en büyük kooperatifidir. İlk etapta payı düşük olan Konya Pancar Ekicileri Kooperatifimiz, kendi imkanlarıyla, fabrikadan gelen karlarıyla büyümüş ve buradaki hissesini yükseltmiştir. Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi yönetimine seçilen kişi, Konya Şeker ve iştiraklerinin de sorumluluğunu almış olur. 2021 yılının Ekim ayında Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildim. Aynı yıl 31 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirilen PANKOBİRLİK seçimlerine katıldım ve 32 adayın tamamının oyunu alarak başkanlık görevine layık görüldüm. 2024 yılının Temmuz ayında Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi seçimleri gerçekleşti ve çiftçilerimizin teveccühü ile ikinci kez göreve getirildim."

"Şeker sektöründe iddialıyız"

Çumra Şeker Fabrikası’nın Türkiye’nin en büyük kapasiteli şeker fabrikası olduğunu ifade eden Başkan Ramazan Erkoyuncu, "Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin iştirakleri arasında yer alan Torku markası, Konya ve Çumra Şeker Fabrikaları’nın yanı sıra AB Holding bulunmaktadır. Çumra Şeker Fabrikası, Türkiye’nin en büyük kapasiteli şeker fabrikasıdır. Günlük kapasitesi şu an 16 bin ton olan fabrikamız, kapasite artırım çalışmamızla birlikte 20 bin ton olacak. Konya ve Çumra Şeker Fabrikalarımızla Türkiye’nin yüzde 16 ila 17 şeker ihtiyacına katkı sunmaktayız. Ülkemizde üretilen ortalama 2,9 milyon ton şekerin 500 bin tonunu Konya ve Çumra Şeker Fabrikalarımız karşılamaktadır. Şeker sektöründe iddialıyız. Atıştırmalık ürünler fabrikamız, Türkiye’nin en büyük süt ve et entegre tesisi olan Panagro ile de ülke ekonomisine katkı sunmaktayız. Ürünlerimiz tamamen doğal olarak üretilmektedir. Markamızın kamuoyu nezdinde hak ettiği karşılığı almasını diliyorum" dedi.
Programa; Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Mustafa Harmankaya, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Yavuz Şeflek, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zuhal Karakayacı, Fakülte Sekreteri Emrecan Erdem, Prof. Dr. Ramazan Acar, Prof. Dr. Sait Gezgin, Prof. Dr. Mehmet Zengin, Prof. Dr. Rahim Ada, Prof. Dr. Mehmet Ali Avcı, Prof. Dr. Ayhan Göktepe, Prof. Dr. Ümmühan Çetin Karaca, Doç. Dr. Hasan Arısoy, Doç. Dr. Hamza Negiş, Doç. Dr. İlknur Gümüş ve Doç. Dr. Mehmet Şahin katıldı.
Etkinlik Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu’nun Başkan Ramazan Erkoyuncu’ya hediye takdim etmesinin ardından hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

İsmet Taşdemir: "Önemli olan rakibe pozisyon vermemek"

2025-02-09 00:07 - Spor

İsrail’in serbest bıraktığı 138 Filistinli Gazze’de

2025-02-09 00:02 - Dünya

Polisten kaçtı, aracından 30 adet sentetik ecza hapı çıktı

2025-02-09 00:17 - Asayiş

Silahlı saldırgan kahvaltı yaparken yakalandı

2025-02-09 00:13 - Asayiş

Servet Çetin: "Talihsiz bir gol yedik"

2025-02-09 00:23 - Spor

Gölcük’te 1 kilo 123 gram esrar ele geçirildi

2025-02-08 00:02 - Asayiş

Göksu Deltası’nda yangın

2025-02-08 00:07 - Asayiş

Jose Mourinho: "Almış olduğumuz sonuç turu aldık anlamına gelmez"

2025-02-14 00:33 - Spor

Elazığ’da aracı ile karda mahsur kalan vatandaş kurtarıldı

2025-02-13 00:03 - Güncel

89 yıl sonra ilk kez: Kaymakam Arıkan’dan anlamlı doğum günü sürprizi

2025-02-14 00:37 - Güncel

İlgili Haberler

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü personeline silah eğitimi

11:37 - Eğitim

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev değişimi

00:38 - Eğitim

Türk Kızılay’ından Cizre’de engellilere anlamlı etkinlik

16:08 - Eğitim

Antakya’da gençlik akademisi öğrencileri geleceğe hazırlıyor

16:16 - Eğitim

Okullarda sıfır atık kültürü yaygınlaşıyor

13:12 - Eğitim

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır