?>

Başkan Şahin’den 7 yeni emekliler lokali müjdesi

Güncel - 1 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yapımında sona gelinen Emekliler Lokali’ne yaptığı ziyarette, Gazi şehirde ilçelerde bulunacak 7 yeni emekli lokalinin müjdesini verdi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin inşaatını tamamladığı Emekliler Lokali’nin açılışı için geri sayım başladı. Son hazırlıkları yerinde inceleyen Başkan Fatma Şahin, lokalde emekliler için hazırlanan çalışmaları anlattı.

Çevre ilçelerde 7 emekliler lokali yapılacak

Başkan Şahin açıklamasında Aile Yılı kapsamında açıklanan paket program ve seçim beyannamesinde belirtilen Emekliler Lokali’nin tamamlandığını ve çevre ilçelerde de emekliler için yeni 7 lokalin yapılacağını müjdeledi.

Yeni lokale bir kütüphane kurulacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek ağır hasar alan ve yıkılan öğretmenevi yerine yapılacak lokalde emekli vatandaşların yararlanacağı GBB Kültür AŞ’nin kitaplarının yer aldığı kütüphane yer alacak. Emeklilerin, 100 yıllık çınar ağacının altında uygun fiyata içeceklerini içebilecekleri Emekliler Lokali, şehir merkezinde tarihi konumuyla hizmet verecek. Yaklaşık 7 dönüm üzerine kurulan Emekliler Lokali’nin 5 dönümü açık alan olarak planlandı. Bin 500 metrekarelik alan üzerine ise kışın da faydalanmaları için lokal binası tamamlandı.
"Emeklilerimiz bizim bilgelerimiz, onlar başımızın tacı, gözümüzün nuru"
İncelemeler sonrası açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Aile Yılı Paket Programı" ve seçim beyannamesinde Emekliler Lokali için söz verdiklerini hatırlatarak, "Emeklilerimiz bizim bilgelerimiz onlar başımızın tacı, gözümüzün nuru. Büyük bir hayat tecrübesi var ve onların mutluluğu bizim açımızdan çok kıymetli. Burası ise benim çocukluğumda bir taraftan Yeşilsu’nun olduğu bir taraftan da tarihi öğretmenevinin olduğu yer. Bu yerin altında da emekli öğretmenlerimizin lokali vardı. Bizden istediklerin ön önemli şey o tarihi dokuyu hızlı bir şekilde kaybetmeyecek, arkadaşlarıyla gelip oturup muhabbet edebilecekleri, çayını, kahvesini içecekleri bir lokaldi. Burayı hemen aldık, eski öğretmenevi depreme dayanıklı değildi hemen yıkıldı. Yeni öğretmenevi tamamlandı kısa sürede açılacak ama bütün Emekli öğretmenlerimiz ‘Burada hatıramız, dostluklarımız, kardeşliklerimiz var’ dediler. ‘Onlarla bu hatırayı paylaşacağımız mekanı bize yapar mısınız?’ dediler" ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin en iyi emekli lokallerinden birisi oldu
Konuşmasının devamında proje için ekiplerin özel çalıştığını aktaran Başkan Şahin, "Türkiye’nin en iyi emekli lokallerinden birisi oldu. Yaklaşık 7 dönüm 5 dönümü açık alan. Yüzyıllık çınarın altına oturup çay, kahve içip yararlanabilecekleri bir alan. Bin 500 metrekare de kapalı alan var. Kışın burada çay kahve içecekleri, dostları, arkadaşlarıyla bir araya gelebilecekleri bir lokal var. Bir kütüphane yapacağız. GBB Kültür A.Ş.’nin 100’üncü yıl 100 kitap çalışması kapsamında kitaplar orada da var. ‘Ayrıca istenilecek başka kitaplar nelerdir?’ diyerek çalışılacak. Gelip kitabını okuyacağı, muhabbetini edeceği, arkadaşlarıyla bir araya geleceği, oyununu oynayacağı bir lokal oldu burası. Emeklilerimizin en büyük talebiydi. İlçelerimizde sayısını çoğaltacağız. Toplam 7 tane de ilçelerimizin büyüklüğü, bulunacak mekana göre emekliler lokali sayısını arttıracağız ama en güzeli bizim için en tarihi dokusu olacak bu lokal tamamlanmak olacak. Bittiğinde bütün emeklilerimizi davet ediyoruz. Buradaki 100 yıllık çınar ağacının altında anılarını paylaşarak çay ve kahvelerini içsinler" diye konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da JASAT’tan Suçlulara Darbe: 37 Yıl Cezalı 3 Kişi Yakalandı

2025-05-30 15:06 - Diyarbakır

Siverekli Anne 11 yıldır evladını hasretle bekliyor

2025-05-28 13:16 - Diyarbakır

9 yaşında başladı, 52 yıllık bağımlılığını terk etti

2025-05-31 10:08 - Sağlık

Diyarbakır’da yılanların dansı görüntülendi

2025-05-28 10:07 - Diyarbakır

Bismil’de Dicle Nehri Üzerindeki Adacıklarda Uyuşturucu Operasyonu

2025-05-31 22:10 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kayaş ve Oğuz aileleri barıştırıldı

2025-05-29 16:14 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur'da tır alev alev yandı

2025-05-28 13:56 - Diyarbakır

BBP Genel Başkanı Destici’ye iade-i ziyaret

2025-05-29 12:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Seyir Halindeki Minibüs Alev Aldı: Yolcular Son Anda Kurtuldu

2025-05-31 21:59 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Hastane Bahçesinde Feci Kaza: Fren Yerine Gaza Bastı, 1 Kişi Hayatını Kaybetti

2025-05-27 11:19 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Gastronomi ve Turizm Festivali: Bafra’nın yöresel lezzetleri tanıtıldı

11:21 - Güncel

Rizeli’nin pratik zekası kendisine hayran bıraktı

11:21 - Güncel

Kaymakam Şahin’e muhtarlardan hayırlı olsun ziyareti

11:31 - Güncel

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden Araban’a ilk sıcak asfalt

11:35 - Güncel

Terminatör böcekler yetersiz kaldı

10:18 - Güncel

Günün Manşetleri

Bağlar'da Park Halindeki Kamyonet Alevlere Teslim Oldu

16:41 - Diyarbakır

Çermik’in Organik Pazarı Yoğun İlgi Görüyor

16:36 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Filistin İçin Kara Konvoyu Hazırlığı

15:36 - Diyarbakır

Osmanlı'da güç kadar faniliği de hatırlatıyordu

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Güvercinlere Sıcak Hava Önlemi

12:58 - Diyarbakır