?>

Batman'da Doğal Gaz Çalışmaları Sonrası Su Borusu Patladı, Mahalle Sakinleri Çözüm Bekliyor

Batman'ın 19 Mayıs Mahallesi'nde doğal gaz altyapı çalışmaları sırasında patlayan su borusu, mahalle sakinlerini mağdur etti. Haftalardır süren su kesintisi ve bozuk yollar, hem günlük yaşamı hem de çocukların güvenliğini tehdit ediyor.

Bölge - 1 ay önce

Batman'ın 19 Mayıs Mahallesi sakinleri, doğal gaz altyapı çalışmaları sırasında su borularının zarar görmesi nedeniyle yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Mahallede iki buçuk aydır süren su kesintisi ve kazılmış yollar, özellikle çocukların güvenliğini tehdit ediyor. Vatandaşlar, yetkililere başvurdukları halde çözüm alamadıklarını belirterek, seslerini duyurmak için kamuoyuna çağrı yapıyor.
Mahalle sakinleri, doğal gaz çalışmaları sırasında su borusunun patlatıldığını ve onarılmadığını dile getirdi. Arızanın ardından yol kazılarak bırakılmış, her yağmurda çamura batmış yollar ve bozulmuş su şebekesi mahallede büyük sorunlara yol açmış durumda. Mahalle sakinlerinden Nürsel Erten, "Çocuklar okula gidemiyor, dışarıda oynayamıyorlar. Korkuyoruz, çünkü yol kazılmasından sonra bir düzenleme yapılmadı" dedi.
Kayıplar ve Çevre Kirliliği Artıyor
Doğal gaz altyapı çalışmaları sırasında zarar gören su borusu nedeniyle, mahallede boşa akan içme suyu çevreye zarar veriyor. Yalnızca su kaybı yaşanmakla kalmıyor, suyun çevreye yayılması da büyük bir kirliliğe yol açıyor. Sakinler, her gün boşa akan suyu ve çamurlu yolları gözlemleyerek, mahallelerinin giderek kötüleştiğini ifade ediyor.
Mahalleli, başvurdukları belediye ve muhtarlık yetkililerinin bu durumu çözmeye yönelik hiçbir adım atmadığını belirterek, sorunlarının hâlâ çözülmediğini söyledi. Mahalle sakinlerinden Mehdi Ekin, "Bir aydan fazla bir süredir su borusu patlak ama hâlâ yapılmadı. Yollarımız da köstebek yuvasına dönmüş durumda. Mahallemizde yaşayan herkes mağdur" diye konuştu.
"Bize Yardım Edin, Çocuklarımız Tehlikede"
Mahalle sakinleri, özellikle çocukların okula gitme ve dışarıda oynama konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını ve bu durumun günlük hayatlarını olumsuz etkilediğini vurguluyor. İsmet Oruç, "Yağmur yağarsa bu yoldan geçmek imkansız. Hem araçlar hem de insanlar bu yolda zorlanıyor. Yolu yapmalarını istiyoruz, çünkü burada yaşayanların hayatı her geçen gün daha da zorlaşıyor" dedi.
Çözüm Bekliyorlar
Mahalle sakinleri, Batman Valisi'ne ve belediye yetkililerine seslenerek, yaşadıkları sorunların bir an önce çözülmesini talep ediyor. Yetkililerden, kazılan yolların onarılmasını, su borusunun tamir edilmesini ve çevre kirliliğine son verilmesini istiyorlar. Söz konusu sorunlar, mahalle sakinlerinin gündelik yaşamını zorlaştırırken, çocukların güvenliğini de tehlikeye atıyor.
KAYNAK: İLKHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyanet'ten 29 Ekim mesajı: Atatürk ve tüm büyüklerimizi saygı ve minnetle yad ediyoruz

2025-10-29 13:08 - Güncel

İyilik Atölyeleri’nde gönüllüler buluşuyor

2025-10-29 09:23 - Güncel

İstanbul'da hissedilen 3.7 büyüklüğünde deprem oldu

2025-10-27 11:56 - Güncel

Kurultay kararı sonrası yeni parti mi geliyor? Kılıçdaroğlu ile ilgili dikkat çeken iddia

2025-10-27 11:39 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

2025-10-29 13:10 - Siyaset

Barış Yarkadaş'tan canlı yayında İmamoğlu bombası... İnanamam

2025-10-30 12:28 - Siyaset

Balıkesir Sındırgı Bir Kez Daha Sallandı

2025-10-28 13:01 - Güncel

Hevedanlılar Aşireti'nin İlk Toplantısına Yoğun Katılıma Salon Yetmedi

2025-11-01 19:44 - Diyarbakır

İsrail'den Tahran'a hava saldırısı: Askeri hedefler vuruldu

2025-10-30 12:17 - Dünya

Nevşin Mengü'den çarpıcı iddia: Hazırlıklar başladı

2025-11-01 15:34 - Güncel

İlgili Haberler

Karaköprü’de Su Ürünlerine Sıkı Denetim: Doğal Kaynakların Korunması İçin Kontroller Arttı

17:18 - Bölge

500 Yıllık Osmanlı Mirası Mevlevihane Yeniden Hayat Buldu

15:16 - Bölge

Tunceli’de minikler, derse sporla hazırlandı

14:54 - Bölge

Son dakika Van'da deprem mi oldu?

11:45 - Bölge

Kıyı Ege’de Sağanak Uyarısı: Marmara ve İç Bölgelerde Sis ve Don Tehlikesi

11:12 - Bölge

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır