?>

Batman’da Erzurum çağ kebabına rüzgarı esti

Batman’da 2’incisi düzenlenen Gastronomi Festivalinde yöresel Erzurum çağ kebabı rağbet gördü.

Bölge - 1 yıl önce

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel yemek lezzetleri Batman Gastronomi Fuarı’nda sergileniyor. Festivalde en yoğun ilgi yerel lezzetlere gösteriliyor.
“Günde 50 kilo çağ kebabı satıyoruz”
Erzurum çağ kebap ustası Bayram Şener, Batmanlıların kebaba yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “Erzurum çağ kebabı yapıyorum. Batman’ın güzel bir potansiyeli var ve Batman halkı çok misafirperver. Batmanlı vatandaşların çağ kebabına ilgisi büyük. Çağ kebabı yatay yapılır, dikey yapılmaz, üstü burada pişer, altı mangalda pişer. Yataylığın amacı döner olmadığını gösterir ve kuzu etinden yapılır. Erzurum dağlarında çağ kebabının adı eşkıya kebabı diye geçer. Zamanla adı çağ kebabı oldu. Günde 40 ile 50 kilo satış yapıyoruz” dedi.

“Tatmak için Erzurum’a gidiyorduk”

Çağ kebabını yemek için Erzurum’a gittiklerini söyleyen İlyas Kara, “Çağ kebabını yemek için Erzurum’a gidiyorduk. Sevdiğim bir yemek türüdür. Sağ olsunlar yöneticilerimiz Batman’da gastronomi festivali yaptıkları için çok mutluyuz. Yöresel yemekleri severek yiyoruz. Bu yöresel yemekleri tatmaları için herkesi festivale davet ediyoruz” diye konuştu.
Çiğköfte ustası Sertip Taş, “Batman 2’inci gastronomi festivalinde organik çiğköftemizle Batman halkına hizmet vermekteyiz. Çiğköftemiz doğal halde organiktir, herhangi bir katkı maddesi bulunmamaktadır. Kış aylarında yiyebileceğiniz en güzel lezzetlerden bir tanesi organik çiğköftedir" ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Kumluca’da gecekondu yangını

2024-11-16 22:38 - Asayiş

Diyarbakır'da evlat nöbeti 1904 gündür sürüyor

2024-11-18 19:18 - Diyarbakır

Hilvan’da "Kasım Ayı Sahabe Ayı" programı düzenlendi

2024-11-17 12:55 - Bölge

Vergi ödemelerinde kolaylık sağlandı

2024-11-21 15:35 - Ekonomi

Diyarbakır Kan Bağışı etkinliğine yoğun katılım

2024-11-18 14:42 - Diyarbakır

Yaşlı adam yalnız yaşadığı evde yanarak öldü

2024-11-18 14:34 - Asayiş

Siirt’te kışa hazırlık çalışmaları masaya yatırıldı

2024-11-19 17:39 - Bölge

Doğru beslenme ile bağışıklık sistemimizi mutlaka güçlendirin

2024-11-17 12:33 - Sağlık

Kalaycı tezgahından spor sahasına

2024-11-18 14:18 - Spor

Kütahya’da çini sanatçısı Sıtkı Olçar vefatının 14. yılında anıldı

2024-11-16 22:36 - Güncel

İlgili Haberler

Zonguldak'ta Salep Yetiştiriciliği Yükseliyor: Devrek'te Yeni Ekonomi Modeli

12:29 - Bölge

Kars’ta Kurt Sürüsü Panik Yarattı

11:37 - Bölge

Bingöl'de Yoğun Sis, Trafikte Zorluklar Yaşattı

11:04 - Bölge

İstanbul'da Deprem!

14:43 - Bölge

Van trafiğine nefes

10:35 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakır Çermik'te Sinek Çayı Çevresindeki Kirlilik, Halkı Zor Durumda Bırakıyor

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Birlik Buluşması Yapıldı

15:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Öğrencileri "Eski Diyarbakır’a Yolculuk" Etkinliğiyle Tarihi Keşfetti

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Sinemalara Uzanan Azmin Hikâyesi

14:09 - Diyarbakır

Güneydoğu’da Kavurma Geleneği

13:42 - Diyarbakır