?>

Batman'ın göbeğinde yangın söndürme rezaleti!

Batman'da bir apartmanın teras katında çıkan yangına müdahale etmek için gelen Batman Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekiplerinin suyu bitince alevler diğer dairelere de sıçradı. İtfaiye ekiplerinin yetersiz kaldığı yangına İl Emniyet Müdürlüğüne ait TOMA ve TPAO araçları müdahale etmek zorunda kaldı. 3 saatte söndürülen yangın sonrasında 4 daire kullanılamaz hale geldi.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Asayiş - 2 yıl önce

Batman Merkez Bahçelievler Fatih Mahallesi'nde bulunan 8 katlı bir apartmanın teras katında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine Batman Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri olay yerine geldi ama sonrasında yaşananlar ise deyim yerindeyse tam bir rezaletti.
Yangın, dün akşam saatlerinde Bahçelievler Mahallesi 1636. Sokak'ta bulunan 9 katlı bir binanın teras katında çıktı. kısa sürede terası kaplayan alevleri görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Buraya kadar her şey normal... Ancak sonrasında yaşananlar ise Batman Belediyesi'ne bağlı itfaiye müdürlüğünde görev yapan yetkililerin sorumsuzluğunu gözler önüne serdi.
İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, çevrede tedbir aldıktan sonra alevlere müdahale etmeye başladı. Ancak tam yangın söndürülecekken itfaiyenin araçlarındaki sular bitti. Bunun üzerine alevler yeniden parladı ve diğer dairelere de sıçradı. İtfaiye ekiplerinin yetersiz kalması üzerine İl Emniyet Müdürlüğüne ait TOMA ve TPAO'ya ait petrol söndürücü araçlar desteğe geldi. 3 saate söndürülen yangın sonrası binadaki 4 daire kullanılamaz hale geldi.
Hem itfaiye araçlarının suyunun bitmesi hem de şehrin göbeğindeki yangına sadece itfaiye iki aracının gönderilmesi vatandaşların büyük tepkisini çekti. Olay sonrası bazı site sakinleri, "Burası Batman'ın göbeği ve bu kadar kısa sürede bu yangın neden bu kadar büyüdü? Bir kişi az daha ölüyordu ve sorumlular mutlaka bunun hesabını vermeli" diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi.
Haftanın Öne Çıkanları

Dolar ve euro güne yükselişle başladı

2024-07-04 09:37 - Ekonomi

Şanlıurfa'da hareket halinde alev alan tır söndürüldü

2024-07-04 15:17 - Güncel

Maymun çiçeği virüsü yayılıyor

2024-07-05 09:23 - Sağlık

Çıkan yangın evlere sıçramadan söndürüldü

2024-07-07 14:02 - Güncel

Hava sıcaklığı 5 derece daha artacak

2024-07-04 08:31 - Güncel

Elazığ'da ormanlara girişler yasaklandı

2024-07-03 21:44 - Güncel

Çanakkale'de 56 düzensiz göçmen kurtarıldı

2024-07-04 09:30 - Güncel

Irak'ın kuzeyinde 2 bin 300 adet doçka mühimmatı ele geçirildi

2024-07-08 13:00 - Güncel

Başbağlar katliamı unutulmadı

2024-07-05 08:36 - Güncel

Yüzme Eğitmeni Turan: Boğulma vakaları bilinmeyen sulara girmekten kaynaklanıyor

2024-07-05 09:32 - Güncel

İlgili Haberler

HAYAT 112 Uygulamasında İlk Ayda Yoğun Kullanım

16:20 - Asayiş

Kaçakçılık operasyonu

09:29 - Asayiş

Otomobil ile çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

09:29 - Asayiş

Polis ikinci kişi rolüne girip şebekeyi çökertti

09:32 - Asayiş

Erzincan Emniyetinden şehit ailesine vefa ziyareti

09:32 - Asayiş

Günün Manşetleri

Sultan Şeyhmus EZ-ZULİ Derneği’nden Anlamlı Aşure İkramı

16:52 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Termometreler Zorlandı

16:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Karne Günü Heyecanı

16:15 - Diyarbakır

Türkiye’de milyonlarca öğrenci yaz tatiline girecek

16:11 - Eğitim

Diyarbakır'da Yıl Boyu Yürütülen Çalışmalar Masaya Yatırıldı

16:06 - Diyarbakır