?>

Batmanlı kadınlar Filistinliler için oturma eylemi yaptı

Batman'da Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto için sessiz oturma eylemi yaptı.

- - 3 yıl önce

Batman'da sivil toplum kuruluşları kadın temsilcilerinin bir araya gelerek oluşturduğu Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi, Filistinli Müslümanlara destek, siyonist işgal rejiminin saldırılarına tepki göstermek için 2 saatlik oturma eylemi ve basın açıklaması gerçekleştirdi.
Gülistan Caddesinde Filistin bayrağı taşıyan kadın ve çocuklar, "israil sivilleri hedef alıyor", "Komutanı Muhammed olan bir ümmet boyun eğmez", "israil terör örgütüdür", "Çocukların gülmesi için bombalar susmalı, insanlık değil", "Filistin'de olanlara susmayın" yazan döviz ve pankartlar taşıyarak işgal rejimine tepki gösterdi.
Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi adına basın açıklamasını okuyan Zeynep Özlem Sevim, Siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'nde 18 gündür sürdürdüğü katliama "dur" demek için toplandıklarını söyledi.
"İşgal rejimi, Filistinlilerin topraklarını işgal ederek defalarca katliam gerçekleştirdi"
Herkesi işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını bir an önce durdurması için harekete geçmeye davet ettiklerini ifade eden Sevim, "İşgal rejimi, yaklaşık 100 yıldır Filistinlilerin topraklarını işgal ederek defalarca katliam gerçekleştirdi. İki milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze Şeridi’ne ise 17 yıldır abluka uygulayarak bölgeyi adeta bir toplama kampına çevirdi. Gazze Şeridi’ne yönelik yıllardır süren bombalı saldırılarda sahilde piknik yapan aileleri, sokakta oyun oynayan çocukları, hastanelerde tedavi bekleyen hastaları, ibadethaneleri, insanın en güvenli sığınağı olan evlerinde aileleri, en çok da kadın ve çocukları hedef aldı." dedi.
"Masum çocuk ve kadınlar vahşice katlediliyor"
Gazze'de devam eden saldırılarda okullar, camiler, hastaneler vurularak dünyanın gözü önünde savaş suçu işlendiğine dikkat çeken Sevim, şöyle devam etti:
"Bu sürecin son halkası olarak Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği katliamlarda yine yüzlerce kadın ve çocuk işgalcilerin açık hedefi oldu. İşgalci İsrail, savaş ortamında yaşama tutunmaya çalışan masum çocuk ve kadınları vahşice katletti. Anneler ve babalar çocuklarının paramparça olan cesetlerini toplayıp poşetlere koyarak defnetmek zorunda kaldı. İşgalci israil her 15 dakikada bir, üç çocuk katlederek Gazze Şeridi’nde, dünyanın gözü önünde soykırım uyguluyor."
"Gazze'deki soykırım durdurulmalı"
Açıklamasında tüm dünyaya çağrıda bulunan Sevim, "Bizler vicdan sahibi kadınlar ve anneler olarak, dünya liderlerini, uluslararası sivil toplum kuruluşlarını, Birleşmiş Milletler’i, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ni, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni, İslam İşbirliği Teşkilatı’nı, Arap Birliği’ni, siyasi aktörleri ve kamuoyunu işgalci israilin Gazze Şeridi’ne uyguladığı soykırımı durdurması için harekete geçmeye ve işgalci israile yaptırım uygulamaya davet ediyoruz.
Biz, Filistinli kadın ve çocukların yanında olduğumuzu göstermek adına sessiz bir oturma eylemi başlattığımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Vicdan sahibi herkesi Filistinli kadın ve çocuklara destek vermeye ve onlara sahip çıkmaya davet ediyoruz." dedi.
Açıklamanın ardından kadınlar, Filistinli kadın ve çocukların yanında oldukları göstermek için 2 saatlik sessiz oturma eylemi başlattı. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş: israil, Amerika'ya güvenmesin

2023-10-19 11:13 - -

Yetimler Vakfı Filistin'e destek yardım standı kurdu

2023-10-21 13:45 - Güncel

Milletvekili Ramanlı'dan DEPSAŞ’a Ziyaret

2023-10-22 11:31 - Siyaset

Sokak hayvanlarının popülasyonu artıyor - ÖZEL HABER

2023-10-22 16:15 - -

UNRWA: Gazze'de 35 meslektaşımız öldürüldü

2023-10-24 16:28 - -

Şanlıurfa’da yılan operasyonu - VİDEOLU

2023-10-22 09:38 - Güncel

Kassam Tugayları, Gazze sınırındaki çatışmada bir işgal askerini öldürdü, 3 işgalciyi yaraladı

2023-10-22 20:36 - Dünya

Diyarbakır’da hafif ticari araç park halindeki kamyonete çarptı: 2 yaralı

2023-10-25 12:00 - Güncel

2023-2024 YILI HASTANEMİZDE MEVCUT CİHAZLAR İÇİN 8 KISIM 12 AYLIK BAKIM ONARIM İŞİ

2023-10-23 03:05 - Resmi ilanlar

Bakan Özhaseki: Malatya'da 130 bin 419 bağımsız bölüm yapacağız

2023-10-21 13:34 - Güncel

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Diyarbakır OSB’de enerji hamlesi

15:57 - Diyarbakır

Lice’de Yolcu otobüsü şarampole devrildi

15:22 - Diyarbakır

Kocaelispor-Amedspor Maçının Hakemi Belli Oldu

15:16 - Diyarbakır

Okullarda yeni dönem başlıyor

14:57 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nden Erasmus+’ta büyük başarı

14:52 - Diyarbakır