?>

Battalgazi Belediye Başkanı Güder, kapalı çarşı esnafını ziyaret etti

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya’nın ilk alışveriş merkezi konumunda olan ve meydana gelen depremlerde herhangi bir hasar almadan ayakta duran Kapalı Çarşı’da faaliyetini sürdüren esnafı ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Güncel - 3 yıl önce

Ziyarette çarşı merkezinde yapılacak olan dönüşümü anlatan Başkan Güder, her bir vatandaşın sorununu çözmek için çalıştıklarını söyledi.
"Eylül ayının sonunda başvurular ve itirazlar sonuçlanacak ve sonrasında yerinde dönüşüm de hızla başlayacak"
Deprem sonrasında yapılacak olan çalışmaları esnafa anlatan Güder, "Malatya’nın büyük bir kısmı yerle yeksan oldu. 6 Şubat’tan itibaren yöneticiler olarak depremzedeleri dışarıda bırakmamak için bütün imkanlarımızı kullandık. Sadece Battalgazi’mizde 62 bin konut kullanılamaz halde. 19 bin ticarethanemiz yerle yeksan. Bu yaraları sarmak yine hepimize düşüyor. Yöneticiler olarak eski günlere geri dönmek için Bakanlıklarımızla görüşüyoruz. İnşa alanlarına başladık eksik kalan yerlerini de tamamlayacağız. Her vatandaşımızın ne problemi varsa o problemlerin çözülmesi için çaba sarf ediyoruz. Yerinde dönüşüm için de mücadelemiz sürüyor. Eylül ayının sonunda başvurular ve itirazlar sonuçlanacak. Sonrasında yerinde dönüşüm de hızla başlayacak. Bakan beyden bu konuda müjde vermesini bekliyoruz. Binaların perde beton olması ve fore kazık olması için de çalışmalar yapılıyor. Emeksizden Sıtmapınarına kadar dönüşümün devlet eliyle yapılması öngörülüyor. İmara uygun alanları da bizler hep birlikte dönüşümü yapacağız." dedi.
"Yaralarımızı el ele vererek saracağız"
Kapalı Çarşı Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı da Saim Güntan ise Başkan Güder’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Esnaf adına konuşan Okay Demirhan da "Bizim ortak duygularımız Malatya’ya hizmet Malatya sevdası ve Türkiye sevdası. Malatya çok büyük asrın felaketini yaşadı. Devlet millet el ele vererek bu yaraları hep birlikte saracağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Faiz kararının ardından dolardan ilk tepki

2023-09-21 14:30 - Ekonomi

İki dini yüzyıllardır aynı avluda buluşturan tarih - VİDEOLU

2023-09-20 16:59 - Kültür Sanat

YÖK Başkanı Erol Özvar: GİBTÜ başarı hikayeleri yazacak

2023-09-25 16:37 - Güncel

ABD'li Senatör Menendez Senato'daki görevinden geçici olarak ayrıldı

2023-09-23 00:55 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Letonya Dışişleri Bakanı Karins ile görüştü

2023-09-21 18:38 - Dünya

Musul'da düğünde yangın: En az 113 ölü, 500 yaralı

2023-09-27 06:19 - Dünya

Gürcistan'da 4,7 büyüklüğünde deprem

2023-09-24 08:23 - Dünya

9 ilde DAİŞ operasyonu: 17 gözaltı

2023-09-22 08:15 - Güncel

Dev dalga 3 denizaltı personelinin ölümüne yol açtı

2023-09-22 18:26 - Dünya

Diyarbakır’da 13 milyon lira değerinde kaçak ürün ele geçirildi

2023-09-25 12:12 - Güncel

İlgili Haberler

Gökçeören bir ilke imza attı: "Dünyanın Merkezi Gökçeören Kültür Festivali" yoğun ilgi gördü

01:14 - Güncel

Seyhan Nehri ve çevresindeki kirliliğe vatandaştan tepki

09:59 - Güncel

Fildişi Sahilli gençler düğününde halay ve yöresel oyunlarla ilgi odağı oldu

10:00 - Güncel

Anneler sahaya indi, bağımlılığa kırmızı kart gösterdi

10:01 - Güncel

Duyguları okuyan yerli sistem için ilk adım

10:08 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Türk Kara Kuvvetleri’nin 2235. Kuruluş Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

17:41 - Diyarbakır

Diyarbakır Dahil 29 İlde Siber Suç Operasyonu

16:09 - Diyarbakır

Diyarbakır’daki Zincir Marketlerden İndirim Yarışı

14:39 - Diyarbakır

Diyarbakır Pazarlarında Karpuz 10 TL’ye Kadar Geriledi

14:33 - Diyarbakır

Sıcak Hava Engel Tanımadı

14:29 - Diyarbakır