?>

Battalgazi Belediyesi tarafından 400 sosyal konutun temelini atıldı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, depremde hak sahibi olamayan kiracıların ve ev alma imkânı olamayan vatandaşların bundan sonraki çalışmalarla konut sahibi yapmayı hedeflediklerini söyledi.

- - 3 yıl önce

Battalgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘400 Battalgazi Sosyal Konutları’ projesi kapsamında Çamurlu Mahallesi'nde 200 konutun temeli atılırken, ileriki günlerde ise 200 konutun temelinin atılacağı belirtildi.
Battalgazi ilçesi Çamurlu Mahallesi'nde sosyal konutların yapılacağı alanda temel atma töreni düzenlendi.
Törende konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, depremde hak sahibi olamayan kiracıların ve ev alma imkânı olamayan vatandaşların bu gibi çalışmalarla konut sahibi yapmayı hedeflediklerini söyledi.
Güder, “6 Şubat’ta bir kıyamet yaşadık. ‘Hep söyleniyor deprem öldürmez, ama binalar öldürür.’ Bu, bizim için ciddi bir tecrübe oldu. Malum 24 Ocak 2020 Elazığ depremini yaşadık. Depremden etkilenen en önemli 4 ilçeden bir tanesi de Battalgazi idi. Şehit Fevzi Mahallesi'nde başlatmış olduğumuz kentsel dönüşüm kapsamında 674 konut, 18 iş yeri ve sosyal tesisleri Rabbime şükürler Eylül ayında hak sahiplerine teslim ettik. O gün bize karşı çıkanlar, bugün bize dua ediyorlar. Allah nasip ederse salı günü şehit Fevzi bölgesinde Cumhurbaşkanı yardımcımızın katılımlarıyla anahtar teslim törenini inşallah hep beraber gerçekleştirmiş olacağız.” diye kaydetti.
“Depremde hak sahibi olamayan kiracılar ve eğer ev alma imkanı olmayan vatandaşlarımızı İnşallah bundan sonraki çalışmalarla konut sahibi yapmayı hedefliyoruz”
Güder, “Devletimiz bir tarafta yeni konutları inşa ederken yerel yönetimlerde bu taşın altına gövdesini koymalı. Uzun süredir bu çalışmalarımızı başlatmıştık. İnşallah tüm ekonomik girdileri Battalgazi belediyesi tarafından karşılanacak 200 konutun temelini bugün Çamurlu Mahallesi'nde atacağız. İnşallah ileriki günlerde ise cevre yolu altında 200 konutun temelini atacağız. Her 2 temeli burada birleştirelim dedik. Burada şunu hedefliyoruz. Özellikle depremde hak sahibi olamayan kiracılar ve eğer ev alma imkanı olmayan vatandaşlarımızı İnşallah bundan sonraki çalışmalarla konut sahibi yapmayı hedefliyoruz.” dedi.
“6 Şubat depremleriyle büyük bir sınav verdik, en büyük sınavı da binalarımızla veriyoruz”
6 Şubat depremleriyle büyük bir sınav verdiklerini belirten Vali Ersin Yazıcı, “En büyük sınavı da binalarımızla veriyoruz. Deprem değil bina öldürür gerçeğini bir kez daha bu temel atmada hatırlıyoruz. Dünyada artık şehirler yarışıyor. Yaklaşık 15 yıldır böyle bir konsept gelişti. Bu yarışta Malatya olarak 6 Şubat’tan önce biz de varız diyebilecek kapasitedeydi. Ben inanıyorum ki biz Malatya olarak dünyadaki şehir yarışından kopmadık, kopmayacağız. Kendi kategorimizde parmakla gösterilen şehir olma iddiamız devam edecek. Bu şehir en güzel şekilde imar edilecek. 24 binin üzerinde konutları ve ticari alanları kısa sürede tamamlayıp, şehrimizi ayağa kaldıracağız. Malatya’mız dünyadaki şehir yarışını sürdürecek. Burada güzel bir ekip var. Bu şehri en kısa sürede ayağa kaldıracağız. Buna inancım tam sizlerin de inanmasını istiyorum.” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Malatya İl Müftü Yardımcısı Abdullah Bekiroğlu’nun yaptığı duanın ardından konutların temeli atıldı. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da 1 kişinin öldüğü, 13 kişinin yaralandığı olayda 5 gözaltı

2023-11-03 01:20 - Diyarbakır

Yurt içi üretici fiyat endeksi arttı

2023-11-03 13:35 - Ekonomi

Batman’da Cumhuriyet yürüyüşünden sonra şüpheli paket paniği

2023-10-30 10:10 - Güncel

Diyarbakır'da süresiz direniş nöbeti devam ediyor

2023-11-01 16:29 - Güncel

Endonezya'da 6,1 büyüklüğünde deprem

2023-11-02 10:27 - Güncel

Siyonist işgal rejiminden ev baskınları

2023-10-29 11:55 - -

Ehliyet sınavında kopya düzeneği kurduğu belirtilen 4 kişi yakalandı

2023-11-01 09:45 - Güncel

Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

2023-10-30 11:31 - Güncel

İstanbul Boğazı yeniden gemi trafiğine açıldı

2023-10-30 07:14 - Güncel

Adana'da kamyonun çarptığı yaya hayatını kaybetti

2023-11-01 11:25 - Güncel

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Diyarbakır’da atık şişeler artık para ediyor

14:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’da örnek bank: Hem vatandaşa hem hayvanlara

14:02 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yıllar sonra yeniden ibadete açıldı

13:24 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nin yeni hastanesinde İnşaat başlıyor

13:06 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 23 yıllık çerçinin renkli mesaisi

12:52 - Diyarbakır